LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 05 Δεκεμβρίου 2022 09:30 | Ανανέωση: 05 Δεκεμβρίου 2022 09:42

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε ο ανήλικος οδηγός

Πυροβολισμούς σε 16χρονο που έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Αφαιρέθηκε σφαίρα από το κεφάλιτου και νοσηλεύεται στην Ενττική. Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης. 

Καλημέρα Ελλάδα - καταδίωξη - πυροβολισμοί - Θεσσαλονίκη

Δεκαέξι χρονών είναι ο οδηγός που τραυματίστηκε σοβαρά, όταν ύστερα από αστυνομική καταδίωξη έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε τοιχίο στη Θεσσαλονίκη.

Ο έφηβος δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε για την αφαίρεση της σφαίρας, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα". Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά.

Τελικά, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε.

Σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χρηστος Σπίρτζης αναφέρει: "16χρονος ος Ρομά στη Θεσσαλονίκη δεν έδωσε τα είκοσι ευρώ για το πετρέλαιο που έβαλε και, πλέον, δίνει μάχη για τη ζωή του με τις πιθανότητες να μην είναι, δυστυχώς, με το μέρος του. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν και αντί, ως όφειλαν, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι (!).  Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του επίσης Ρομά, Νίκου Σαμπάνη μετά από καταδίωξη στο Πέραμα, οι ανεκπαίδευτοι και επικίνδυνοι αστυνομικοί του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του ανήλικου ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν οπλοφορούσε καν.  Μία ημέρα πριν τη θλιβερή επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένας ακόμη 16χρονος χαροπαλεύει μετά από πυρά που δέχθηκε από «αστυνομικό». Κύριε Θεοδωρικάκο, μαζέψτε επιτέλους τους ανεκπαίδευτους «σερίφηδες» που έχετε βγάλει στους δρόμους και οι οποίοι αντί να εργάζονται για την ασφάλεια των πολιτών, σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο.  Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την επιβολή του τρόμου μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας η οποία οδηγεί, για ασήμαντες αφορμές, ανήλικα 16χρονα παιδιά  στο θάνατο".

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ο εν ψυχρώ πυροβολισμός στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, προκαλεί μόνο οργή και αποτροπιασμό. Μετά το περιστατικό με τη δολοφονία του 18χρονου ρομά στο Πέραμα, όπου κατέρρευσε η εκδοχή της αστυνομίας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, αφήνοντας έναν 16χρονο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Άραγε το να μην πληρώσει κάποιος τη βενζίνη στην Ελλάδα της ενεργειακής φτώχειας και δυστυχίας θα τιμωρείται με πυροβολισμό; Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται στο έδαφος υπεράσπισης μιας πολιτικής εχθρικής για τον λαό και τη νεολαία. Καμία συγκάλυψη – Καμία ανοχή στην κρατική βία!»

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει: «"Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες", φωνάζαμε διαδηλώνοντας τον σκοτεινό Δεκέμβρη του 2008 μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια. Και φαίνεται πως τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο με την 12ετή επέλαση του μνημονιακού, αλλά και αυταρχικού, κατασταλτικού κράτους.

Μαθαίνουμε λοιπόν, πως σήμερα, παραμονές της τραγικής επετείου, ένας ακόμα ανήλικος, 16χρονος Ρομά, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αυτή τη φορά στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, μετά από κλοπή, καταδίωξη, "εμβολισμό" και σφαίρα στο κεφάλι από την ΕΛ.ΑΣ.. Και δεν έχει περάσει δυστυχώς πολύς καιρός από τότε που η ΕΛ.ΑΣ. δολοφόνησε τον 18χρονο Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα και ο Υπουργός δήθεν Προστασίας του Πολίτη έσπευδε να επισκεφτεί τους δράστες αστυνομικούς, οι οποίοι δεν απομακρύνθηκαν καν από το Σώμα.

Τώρα η ΕΛ.ΑΣ. το ξανακάνει. Το έγκλημα που επέσυρε την εσχάτη των ποινών; 20 ευρώ απλήρωτης βενζίνης. Τόσο κοστολογεί το αυταρχικό, κατασταλτικό, "επιτελικό παρακράτος" τη ζωή ενός 16χρονου, που δεν διστάζει να ρίξει στο κεφάλι;» 

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου στη διάρκεια καταδίωξης 

Σε πλήρη εξέλιξη και υπό την εποπτεία εισαγγελέα βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου, ο οποίος δέχθηκε αστυνομικά πυρά στη διάρκεια καταδίωξης. Ήδη έχει συλληφθεί αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έκανε χρήση του όπλου του και με εισαγγελική εντολή παραμένει υπό κράτηση.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι ο ανήλικος οδηγός, αγνοώντας τις εντολές των αστυνομικών, ενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά προπορευόμενο δίκυκλο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών.

«Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός - οδηγός Ι.Χ. Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

»Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

»Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.

»Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους».

»Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ.

»Για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη.

»Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης».

Ειδήσεις σήμερα: 

Δωρεά οργάνων 21χρονης φοιτήτριας: Τα μάτια της Έμμας βρήκαν παραλήπτη

Τροχαίο: Πέθανε στο τιμόνι και προκλήθηκε ατύχημα

“Κιβωτός του Κόσμου” - Σταμάτης: Παράνομο ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα να μένουν στην δομή (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο οικογενειακό επεισόδιο πάνω από τάφοΧθες 17:53 | Ειδήσεις

Άνδρας άρπαξε μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και χτύπησε την χήρα – και νύφη του – στο κεφάλι. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση20:22Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)20:09Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη19:55“Our Ocean Conference” – Γεραπετρίτης: Τα παρόντα κράτη δεσμεύτηκαν για μέτρα κόστους 11,5 δις δολαρίων, υπέρ της θάλασσας (εικόνες)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο