LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 04 Δεκεμβρίου 2022 10:42 | Ανανέωση: 04 Δεκεμβρίου 2022 11:49

Μουντιάλ 2022 - Φάση των “16”: τα ρεκόρ και οι πρωταγωνιστές των πρώτων αγώνων

Οι ξεχωριστές πρωτιές, οι "ήρωες" και τα σημεία αναφοράς της 1ης ημέρας των «νοκ άουτ» παιχνιδιών στο Μουντιάλ.

AP - Μουντιάλ 2022 - Κατάρ - γήπεδο

Το Μουντιάλ συνεχίζεται την Κυριακή, με δύο δυνατούς αγώνες, που θα προβληθούν απευθείας από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+

Από την αήττητη Ολλανδία στις ΗΠΑ, τον ρέκορντμαν Ντένζελ Ντάμφρις και τον Ντάλεϊ Μπλιντ και από τον 1000άρη Λιονέλ Μέσι στον Χεσούς Φερέιρα και τον Γκαράνγκ Κουόλ... αυτά είναι τα στοιχεία και τα ρεκόρ που «σημάδεψαν» την 14η ημέρα, πρώτη στη «νοκ άουτ» φάση του Μουντιάλ 2022, σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

Η Ολλανδία (3-1 εναντίον ΗΠΑ) είναι πλέον αήττητη σε 20 σερί αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντιπάλους εκτός Ευρώπης (14 νίκες και 6 ισοπαλίες). Η τελευταία ήττα της χρονολογείται στις 10 Ιουλίου 1994 (προημιτελικός με τη Βραζιλία, 2-3).

Η Ολλανδία επέκτεινε συνολικά το αήττητο σερί της στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε 11 αγώνες, απέχοντας πλέον 2 «βήματα» από το ρεκόρ της Βραζιλίας (13 αγώνες το διάστημα 1958-1966).

Οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν στη φάση των «16» για 3η διαδοχική φορά (2010, 2014 και 2022).

Ο Ντένζελ Ντάμφρις έγινε ο πρώτος παίκτης που έδωσε δύο ασίστ για την Ολλανδία στο πρώτο ημίχρονο σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ντάμφρις είναι ο 3ος Ολλανδός παίκτης με συμμετοχή σε 3+ γκολ (1 γκολ και 2 ασίστ) σε ένα παιχνίδι Μουντιάλ, μετά τον Γιόχαν Κρόιφ το 1974 και τον Ρομπ Ρένσενμπρινκ το 1978 (δύο φορές).

Ο Ντάμφρις είναι ο πρώτος παίκτης που έδωσε δύο ασίστ στο πρώτο ημίχρονο σε «νοκ άουτ» αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τότε που το έκανε ο Χακάν Σούκουρ (Τουρκία) στις 29 Ιουνίου 2002 εναντίον της Νότιας Κορέας.

Ολλανδία - ΗΠΑ - μουντιάλ 2022

Ο Ντάμφρις είναι ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία που σημείωσε γκολ και έδωσε 2 ασίστ σε «νοκ άουτ» αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για πρώτη φορά, δύο αμυντικοί (Ντάλεϊ Μπλιντ και Ντένζελ Ντάμφρις) δίνουν ασίστ ο ένας στον άλλον σε έναν αγώνα σε ολόκληρη την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ντάλεϊ Μπλιντ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ (32 ετών και 269 ημερών) για την Ολλανδία σε Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι στη σχετική λίστα πίσω από τον Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, ο οποίος σκόραρε κόντρα στην Ουρουγουάη το 2010 (σε ηλικία 35 ετών και 151 ημερών).

Ο Χεσούς Φερέιρα (ΗΠΑ) έγινε ο νεότερος πρωτοεμφανιζόμενος (21 ετών και 344 ημερών) στην αρχική ενδεκάδα για «νοκ άουτ» αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Σάμουελ Ινκούμ (Γκάνα) εναντίον των ΗΠΑ το 2010 σε ηλικία 21 ετών και 25 ημερών.

Αργεντινή - Αυστραλία - Μουντιάλ 2022

Στο 1000ό παιχνίδι της καριέρας του (Αργεντινή-Αυστραλία 3-2), ο Μέσι σημείωσε το πρώτο γκολ του σε «νοκ άουτ» αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα άλλα 8 του στη διοργάνωση ήταν σε αγώνες της φάσης των ομίλων.

Μετά από αυτό το γκολ, ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση χωρίς ποτέ να σκοράρει μετά τον πρώτο γύρο είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο (8 γκολ, όλα στη φάση των ομίλων).

Ο Μέσι (9 γκολ σε Μουντιάλ) ξεπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα (8) και είναι πλέον ο δεύτερος σκόρερ της Αργεντινής στη διοργάνωση, μόνο πίσω από τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (10).

Ο Γκαράνγκ Κουόλ (ΗΠΑ) έγινε ο νεότερος παίκτης (18 ετών και 79 ημερών) που αγωνίστηκε σε «νοκ άουτ» φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Πελέ το 1958 (17 ετών και 249 ημερών).

Ειδήσεις σήμερα:

Κριάρι τραυμάτισε σοβαρά γυναίκα στη σπονδυλική στήλη

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Οδηγός για αιτήσεις, θέσεις και εξετάσεις

Επίθεση με αλυσοπρίονο: "Αδίστακτος φονιάς με θολό βλέμμα - Η Παναγία με έσωσε” 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για το διπλό φονικό στη ΦοινικούνταΧθες 20:45 | Ειδήσεις

Πως συνδέεται ο ανιψιός του θύματος.

Μ. Βρετανία: O πρίγκιπας Άντριου αποποιείται τον βασιλικό τίτλοΧθες 23:21 | Ειδήσεις

"Αποφάσισα, όπως πάντοτε έκανα, να δώσω προτεραιότητα στο καθήκον μου προς την οικογένειά μου και τη χώρα μου", αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρίγκιπα.

Παναθηναϊκός: Με εντυπωσιακή άμυνα στην Κωνσταντινούπολη συνέτριψε την ΕφέςΧθες 22:27 | Ειδήσεις

Ο Παναθηναϊκός με μια άριστη τρίτη περίοδο κλείδωσε το παιχνίδι και έκανε το 2/2 αυτήν την εβδομάδα στην Euroleague.

Αθηνών - Λαμίας: Διπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το επιτρεπόμενο όριο είχε στο αίμα του ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημαΧθες 20:05 | Ειδήσεις

Ενώ κινείτο προς Λαμία στον παράδρομο της εθνικής οδού, έκανε επικίνδυνο ελιγμό μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μ. Βρετανία: O πρίγκιπας Άντριου αποποιείται τον βασιλικό τίτλο23:59Κρήτη: Κλέφτες παίρνουν από μετρητά μέχρι ελαιόλαδο στον Σκινιά 23:43Τραμπ: Χρειαζόμαστε τους Τόμαχοκ και πολλά άλλα πράγματα που στέλναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία23:26Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα23:12Αθήνα: 31χρονος στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια να διαπράττουν κλοπές τσαντών22:58Παναθηναϊκός: Με εντυπωσιακή άμυνα στην Κωνσταντινούπολη συνέτριψε την Εφές22:44Λιμάνι Πειραιά: Εντοπίσηκαν ποσότητες ναρκωτικών εντός εμπορευματοκιβωτίου με μπανάνες (εικόνες)22:30Τραμπ σε Ζελένσκι: Ο Πούτιν θέλει να βάλει τέλος στον πόλεμο22:16Χανιά: Τρίχρονο παιδί παρασύρθηκε από όχημα στο κέντρο της πόλης22:02Στο νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος21:48Αυτοψία ΑΝΤ1 – Παιχνίδι τιμών από βιομηχανίες και σούπερ μαρκετ21:34Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα21:19Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών επί της οδού Κατεχάκη21:05Στοχευμένες δράσεις και τροχονομικοί έλεγχοι για την πρόληψη οδήγησης με υπέρβολική ταχύτητα από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής20:50Βόλος: Μαθήτρια πήγαινε στο σχολείο με μελανιές, τραύματα και κάψιμο από τσιγάρα20:36Αθηνών - Λαμίας: Υπερδιπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το επιτρεπόμενο όριο είχε στο αίμα του ο οδηγός που προκάλεσε το δυστύχημα20:21Εξαρθρώθηκε ομάδα που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων20:07Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 19:52Πολωνία: Απερρίφθη το αίτημα έκδοσης στην Γερμανία του υπόπτου για την ανατίναξη του αγωγού Nord Stream 19:38Ίλιον: Ειδική τροχονομική δράση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση τροχονομικών παραβάσεων19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο