LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2022 09:53 | Ανανέωση: 03 Δεκεμβρίου 2022 10:11

Γεωργιάδης για “καλάθι του νοικοκυριού”: Τι θα περιλαμβάνει στις γιορτές

Τι είπε για τα επιτόκια των τραπεζών, το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και τις εξελίξεις αναφορικά με την «Κιβωτό του Κόσμου».

ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ - ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τις τράπεζες. Ο υπουργός τόνισε πως οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να διατάξει και να νομοθετήσει το κοστολόγιό τους.

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια, το ξεκαθαρίζω αυτό. Υπάρχουν φόβοι για νέο γύρο κόκκινων δανείων εν μέσω πληθωρισμού και αύξηση επιτοκίων και θεωρούν ότι πρέπει να προστατευτεί η επάρκεια και η σταθερότητα πριν την κρίση. Θεωρώ υπερβολικούς αυτούς τους φόβους, η Ελλάδα δεν θα έχει αύξηση κόκκινων δανείων από την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Έρχεται το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και προσφορές στα παιχνίδια για τα παιδιά, ενώ έκανε και μία εκτίμηση για τη λειτουργία του μέτρου μέχρι στιγμής.

«Το καλάθι του νοικοκυριού έχει δουλέψει πολύ καλά. Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, έχει δουλέψει καλύτερα από ότι νόμιζα κι εγώ στην αρχή. Το καλάθι του νοικοκυριού ήταν δικιά μου ιδέα, ωρίμασε κατά τη διαδικασία εφαρμογής του και διορθώθηκε. Μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε σοβαρές μειώσεις τιμών, συγκράτηση πληθωρισμού εντός του καλαθιού, σε αρκετά μεγάλες προσφορές έξω από το καλάθι. Σε γενικές γραμμές το καλάθι έχει λειτουργήσει».

Σε ότι αφορά τις εκλογές, είπε πως «συνταγματικά το αργότερο που μπορούν να γίνουν είναι τον Ιούλιο του 2023, ενώ ανέφερε πως η χώρα έχει ήδη μπει σε προεκλογικό κλίμα».

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού», ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση δέχτηκε «πυρά» για το θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τους ελέγχους σε ιδρύματα.

«Η κυβέρνηση κατηγορήθηκε σφόδρα προ έξι μηνών όταν έφτιαξε για πρώτη φορά το θεσμικό πλαίσιο για τους ελέγχους στα ιδρύματα. Αποδείχτηκε ότι η πολιτική της αρμόδιας υφυπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, σε αυτό το θέμα δικαιώθηκε από τις εξελίξεις», κατέληξε.

Μαμουλάκης για Γεωργιάδη: Ο Υπουργός του «δεν βλέπω τίποτα»

Με αφορμή την «ομπρέλα προστασίας» υπέρ των τραπεζών που άνοιξε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι φόβοι για αύξηση των κόκκινων δανείων είναι υπερβολικοί, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η έλλειψη διορατικότητας που χαρακτηρίζει τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι γνωστή. Όλοι θυμόμαστε τις προβλέψεις του για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, όταν δήλωνε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι είναι ένα «παροδικό φαινόμενο που θα εξαλειφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα του ‘21».

Σήμερα, ανοίγει την αγκαλιά του για τις τράπεζες, λέγοντας ότι δεν βλέπει το νέο κύμα κόκκινων δανείων που δημιουργείται από την αύξηση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας. Και μαζί με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σταϊκούρα που δήθεν προτρέπουν τις τράπεζες να δείξουν… οίκτο, ο κ. Γεωργιάδης κλείνει κάθε παράθυρο ελπίδας για χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ δεν καταδέχεται καν να απαντήσει στις επανειλημμένες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, για την τύχη του πορίσματος των αυτεπάγγελτων ελέγχων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που διεξάγονταν από το 2019 στις συστημικές τράπεζες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Είναι γνωστό, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα: για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει νόημα μόνο το συμφέρον του ισχυρού. Και στην προκειμένη περίπτωση, ισχυρός είναι οι τράπεζες. Αδιαφορούν για τους πολλούς, δεν βλέπουν καν τους αδύναμους. Έρχεται όμως η ώρα που θα πάρουν την απάντηση από την κοινωνία. Πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής και τότε οι αόρατοι για την νεοφιλελεύθερη ΝΔ, θα λάβουν την προσοχή που τους αξίζει.».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακιά Σκάλα - Λέκκας: Κατολίσθηση βράχων ακόμη και λόγω διέλευσης ενός φορτηγού από τον δρόμο

Βραζιλία: Φωτιά στην Κόπα Καμπάνα (εικόνες)

Εκνευρισμός του Καλίν με Σουηδό δημοσιογράφο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούςΣήμερα 15:25 | Ειδήσεις

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν είχε φύγει από το σημείο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧΣήμερα 13:41 | Ειδήσεις

Οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν επίσης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρεςΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας συνέπεσε χρονικά με την κορύφωση της βροχόπτωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)Σήμερα 12:56 | Ειδήσεις

Ο τραγουδιστής δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την οικογένειά του 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σκοπιά Φαρσάλων: Πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο – Καταιγίδα έριξε τη θερμοκρασία κατά 13.5°C σε δύο ώρες16:52Σικελία: Γέφυρα καταρρέει ενώ τη διασχίζουν οχήματα (βίντεο)16:38Πάτρα: Συνελήφθη για εμπρησμό ο 21χρονος μάρτυρας υπεράσπισης του 25χρονου, για την πυρκαγιά στο Γηροκομείο16:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:10Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι - 28χρονος: Την σκότωσα επειδή με διέβαλε σε κοινούς γνωστούς15:56Σεισμός τώρα 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη15:43Πορτογαλία: Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του15:29Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ αλλάζει, γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό15:15Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Καλό Πηγάδι Φωκίδας15:00Θεσσαλονίκη: 5χρονος υπέστη έγκαυμα σε παιχνίδι αναψυκτηρίου14:46Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι: Επίδειξη ισχύος στο Οβάλ Γραφείο14:32Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο σημείο14:18Ανατροπή ασθενοφόρου στο Γουδί: Πέθανε ο ασθενής που ήταν μέσα μετά από σύγκρουση με ΙΧ14:04Ξάνθη: Τρία άτομα απανθρακώθηκαν μετά από σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ13:52Το WhatsApp ανακοίνωσε ότι η Μόσχα επιχειρεί να το μπλοκάρει13:38Χαλκιδική: Απολογούνται οι πέντε 17χρονοι για την επίθεση σε δύο 15χρονους στη Νέα Ποτίδαια13:24Γιώργος Μαζωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το Δρομοκαΐτειο - "Όλα καλά", είπε (βίντεο)13:09Δολοφονία στο Χαλάνδρι: 28χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 47χρονη σύντροφό του στην είσοδο πολυκατοικίας 12:54Γουδί: Ανετράπη ασθενοφόρο - Μετέφερε ασθενή12:39Χαλάνδρι: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 47χρονης12:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο