LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2022 09:53 | Ανανέωση: 03 Δεκεμβρίου 2022 10:11

Γεωργιάδης για “καλάθι του νοικοκυριού”: Τι θα περιλαμβάνει στις γιορτές

Τι είπε για τα επιτόκια των τραπεζών, το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, αλλά και τις εξελίξεις αναφορικά με την «Κιβωτό του Κόσμου».

ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ - ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τις τράπεζες. Ο υπουργός τόνισε πως οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να διατάξει και να νομοθετήσει το κοστολόγιό τους.

«Δεν μπορούμε να παρέμβουμε νομοθετικά στα επιτόκια, το ξεκαθαρίζω αυτό. Υπάρχουν φόβοι για νέο γύρο κόκκινων δανείων εν μέσω πληθωρισμού και αύξηση επιτοκίων και θεωρούν ότι πρέπει να προστατευτεί η επάρκεια και η σταθερότητα πριν την κρίση. Θεωρώ υπερβολικούς αυτούς τους φόβους, η Ελλάδα δεν θα έχει αύξηση κόκκινων δανείων από την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Έρχεται το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και προσφορές στα παιχνίδια για τα παιδιά, ενώ έκανε και μία εκτίμηση για τη λειτουργία του μέτρου μέχρι στιγμής.

«Το καλάθι του νοικοκυριού έχει δουλέψει πολύ καλά. Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, έχει δουλέψει καλύτερα από ότι νόμιζα κι εγώ στην αρχή. Το καλάθι του νοικοκυριού ήταν δικιά μου ιδέα, ωρίμασε κατά τη διαδικασία εφαρμογής του και διορθώθηκε. Μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε σοβαρές μειώσεις τιμών, συγκράτηση πληθωρισμού εντός του καλαθιού, σε αρκετά μεγάλες προσφορές έξω από το καλάθι. Σε γενικές γραμμές το καλάθι έχει λειτουργήσει».

Σε ότι αφορά τις εκλογές, είπε πως «συνταγματικά το αργότερο που μπορούν να γίνουν είναι τον Ιούλιο του 2023, ενώ ανέφερε πως η χώρα έχει ήδη μπει σε προεκλογικό κλίμα».

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού», ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση δέχτηκε «πυρά» για το θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά τους ελέγχους σε ιδρύματα.

«Η κυβέρνηση κατηγορήθηκε σφόδρα προ έξι μηνών όταν έφτιαξε για πρώτη φορά το θεσμικό πλαίσιο για τους ελέγχους στα ιδρύματα. Αποδείχτηκε ότι η πολιτική της αρμόδιας υφυπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, σε αυτό το θέμα δικαιώθηκε από τις εξελίξεις», κατέληξε.

Μαμουλάκης για Γεωργιάδη: Ο Υπουργός του «δεν βλέπω τίποτα»

Με αφορμή την «ομπρέλα προστασίας» υπέρ των τραπεζών που άνοιξε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκφράζοντας την άποψη ότι οι φόβοι για αύξηση των κόκκινων δανείων είναι υπερβολικοί, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η έλλειψη διορατικότητας που χαρακτηρίζει τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι γνωστή. Όλοι θυμόμαστε τις προβλέψεις του για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, όταν δήλωνε τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι είναι ένα «παροδικό φαινόμενο που θα εξαλειφθεί μέχρι τα Χριστούγεννα του ‘21».

Σήμερα, ανοίγει την αγκαλιά του για τις τράπεζες, λέγοντας ότι δεν βλέπει το νέο κύμα κόκκινων δανείων που δημιουργείται από την αύξηση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που μαστίζει την κοινωνία μας. Και μαζί με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σταϊκούρα που δήθεν προτρέπουν τις τράπεζες να δείξουν… οίκτο, ο κ. Γεωργιάδης κλείνει κάθε παράθυρο ελπίδας για χιλιάδες δανειολήπτες, ενώ δεν καταδέχεται καν να απαντήσει στις επανειλημμένες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, για την τύχη του πορίσματος των αυτεπάγγελτων ελέγχων της Επιτροπής Ανταγωνισμού που διεξάγονταν από το 2019 στις συστημικές τράπεζες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Είναι γνωστό, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα: για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει νόημα μόνο το συμφέρον του ισχυρού. Και στην προκειμένη περίπτωση, ισχυρός είναι οι τράπεζες. Αδιαφορούν για τους πολλούς, δεν βλέπουν καν τους αδύναμους. Έρχεται όμως η ώρα που θα πάρουν την απάντηση από την κοινωνία. Πλησιάζει η ώρα της πολιτικής αλλαγής και τότε οι αόρατοι για την νεοφιλελεύθερη ΝΔ, θα λάβουν την προσοχή που τους αξίζει.».

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακιά Σκάλα - Λέκκας: Κατολίσθηση βράχων ακόμη και λόγω διέλευσης ενός φορτηγού από τον δρόμο

Βραζιλία: Φωτιά στην Κόπα Καμπάνα (εικόνες)

Εκνευρισμός του Καλίν με Σουηδό δημοσιογράφο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείςΣήμερα 15:02 | Ειδήσεις

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες. 

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21Σεισμοί στην Σαντορίνη - Επιτροπή Ειδικών: Οι δονήσεις είναι και τεκτονικές και ηφαιστειογενείς15:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο