LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2022 08:49

Δημόσιο: Επιχείρηση “Θερμοστάτης” με… ηλεκτρικό καλοριφέρ σε “Γραφείο Υπουργού” (εικόνες)

Αποκαλυπτική για το πώς και κατά πόσον τηρείται το μέτρο της εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο, είναι η αποκάλυψη της εκπομπής “Στούντιο με Θέα” του ΑΝΤ1.


 


 

Στούντιο με Θέα - ηλεκτρικά καλοριφέρ - Υπουργείο

Αποκαλυπτική για την… μη τήρηση των οδηγιών και των ΚΥΑ στο Δημόσιο για την εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω και της επιχείρησης «Θερμοστάτης» είναι η φωτογραφία που αποκάλυψαν το Σάββατο, ο Κωστής Πλάντζος και η εκπομπή «Στούντιο με Θέα». 

Στην εκπομπή προβλήθηκε φωτογραφία με ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ, πάνω στο οποίο αναγράφονταν ως «προορισμός» για την αξιοποίηση του οι λέξεις «Γραφείο Υπουργού». 

Όπως σχολίασαν η Φαίη Μαυραγάνη και ο Κωστής Πλάντζος, πρόκειται για τρανή απόδειξη του πόσο δεν τηρείται ο κανόνας για εξοικονόμηση ενέργειας στις υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς μπορεί μεν ο θερμοστάτης στην κεντρική θέρμανση ή στον κλιματισμό να είναι σε συγκεκριμένη θερμοκρασία που έχει υποδειχθεί για να περιοριστεί η κατανάλωση ενέργειας, όμως η απαίτηση για ενέργεια θα παραμείνει υψηλή, λόγω της χρήσης ηλεκτρικών καλοριφέρ και άλλων φορητών μέσων θέρμανσης. 

Η Επιχείρηση «Θερμοστάτης» στο Δημόσιο ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία δεν ανέφερε παρά τα αυτονόητα, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 10% σε σχέση με πέρσι. Ακολούθησε μια εγκύκλιος στις 4 Ιουλίου, μια επικαιροποίηση/ τροποποίηση της ΚΥΑ στις 17 Ιουλίου, μια νέα εγκύκλιος στις 21 Ιουλίου και μια ακόμα στις 31 Αυγούστου, η οποία προσπαθούσε να απευθυνθεί στο… φιλότιμο των φορέων, αλλά μάλλον μάταια. 

Οι εντολές είναι η θέρμανση στους χώρους να μην ξεπερνά τους 19 βαθμούς, να κλείνουν κλιματιστικά και καλοριφέρ όταν φεύγουν οι υπάλληλοι, να απενεργοποιούνται υπολογιστές και άλλος μηχανογραφικός εξοπλισμός όπου δεν χρειάζονται και να υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού. Παρά ταύτα υπάρχει τέτοια δυστοκία, που θέτει εν αμφιβόλω την επίτευξη των στόχων εξοικονόμησης στο Δημόσιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: Οι αγώνες του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 και στο ANT1+

Κακιά Σκάλα - Λέκκας: Κατολίσθηση βράχων ακόμη και λόγω διέλευσης ενός φορτηγού από τον δρόμο

Βραζιλία: Φωτιά στην Κόπα Καμπάνα (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονηΣήμερα 11:26 | Ειδήσεις

Τα τρίδυμα από τον τρίτο όροφο παραμένουν προληπτικά στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου.

Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών επί της Αττικής Οδού, περιοχής Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος12:56Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι - Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο12:42Η εικόνα στα αγροτικά μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας12:30Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ. - Αναποδογύρισε το ένα όχημα (Εικόνες)12:16Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για κλοπή χαλκού και κατοχή όπλων12:02Ολυμπιακός: Εξετάζεται η περίπτωση του περιζήτητου Κέβιν Ροντρίγκες 11:48Φωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονη 11:34Ζελένσκι: Το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφάλειας για 15 χρόνια11:20Τρίκαλα- Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:06Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει ο στόχος των 1000 γκολ καριέρας10:52Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42Συνελήφθη οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ09:28Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης09:14Ινδονησία: 16 νεκροί μετά από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας09:00Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ: Στο επίκεντρο η ανακωχή στην Λωρίδα της Γάζας 08:46e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου08:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο