LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Δεκεμβρίου 2022 07:52

Βραζιλία: Φωτιά στην Κόπα Καμπάνα (εικόνες)

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες, ώστε να προστατευθούν περιουσίες και να μην κινδυνεύσουν ανρθώπινες ζωές.

Βραζιλία - φωτιά - Ρίο Ντε Τζανέιρο - Κοπακαμπάνα

Το πυροσβεστικό σώμα στο Ρίο ντε Ζανέιρο προσπαθούσε χθες Παρασκευή να περιορίσει δασική πυρκαγιά σ’ έναν από τους λόφους που περιβάλλον την τουριστική συνοικία Κόπα Καμπάνα, ενώ ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός μέχρι στιγμής.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες περί τις 18:00 (τοπική ώρα· στις 23:00 ώρα Ελλάδας) στον Μόχου ντος Καμπρίτος, όγκο αποτελούμενο από βράχους και βλάστηση ανάμεσα στην Κόπα Καμπάνα και στη λίμνη Χοντρίγκου ντε Φρέιτας, στην τουριστική περιοχή στο νότιο τμήμα του Ρίο, κοντά στην παραλία.

Οι φλόγες, που σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ ήταν ορατές από άλλες συνοικίες της πόλης, όπως η Ιπανέμα, δεν έφθασαν σε κατοικημένες περιοχές, κατέστρεψαν μόνο βλάστηση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Από δρόμο στους πρόποδες του λόφου, στην έξοδο μιας από τις σήραγγες της Κόπα Καμπάνα, ήταν ορατές αρκετές εστίες που κατέκαιγαν δένδρα και θάμνους στο βραχώδες τοπίο, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος. 

Αναπτύχθηκαν τουλάχιστον τρεις μονάδες της πυροσβεστικής για να περιοριστεί η πυρκαγιά, για τα αίτια της οποίας διενεργείται έρευνα. 

Το 2010, σαράντα στρέμματα στον Μόχου ντος Καμπρίτος απανθρακώθηκαν όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά εξαιτίας της πτώσης ιπτάμενου φαναριού (σ.σ. μικρού μη επανδρωμένου αερόστατου).

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: Οι αγώνες του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 και στο ANT1+

Κακιά Σκάλα - Λέκκας: Κατολίσθηση βράχων ακόμη και λόγω διέλευσης ενός φορτηγού από τον δρόμο

Εκνευρισμός του Καλίν με Σουηδό δημοσιογράφο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο