LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2022 17:52

Κτηνοτροφία: Ανοίγει η πλατφόρμα για αγορά ζωοτροφών

Αποζημίωση σε κτηνοτρόφους και μετακινούμενους κτηνοτρόφους δίνεται μέσω της πλατφόρμας που ανοίγει τις επόμενες ημέρες.

Κτηνοτροφία - κοπάδι - γίδια

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των 89 εκατ. ευρώ για την αγορά των ζωοτροφών όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς σε παρέμβασή του στην ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο της Νέας ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την καλλιέργεια μήλων ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η συνδεδεμένη θα καταβληθεί για το 2022 και είπε ότι μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί ο τρόπος ενίσχυσης του εισοδήματος των μηλοπαραγωγών.

Υπογράμμισε ότι οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι θα λάβουν εξισωτική αποζημίωση μέσα στο Δεκέμβριο, αρκεί να υποβάλουν την βεβαίωση μετακίνησης και πρόσθεσε ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου οι Περιφέρειες θα πρέπει να δηλώσουν αν θα ολοκληρώσουν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, ή θα τα αναλάβει το ΥΠΑΑΤ. Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι από 1η Ιανουαρίου 2021 έως και σήμερα καταβλήθηκαν περίπου 500 εκατ. ευρώ, με τα μισά από αυτά να προέρχονται από εισφορές αγροτών και τα υπόλοιπα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μιλώντας για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 ο υπουργός σημείωσε «είναι σημαντικό για τη χώρα μας ότι το ποσό των κοινοτικών ενισχύσεων παρέμεινε άθικτο χωρίς περικοπές στα 13,5 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2023 - 2027, σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. όπου υπήρξε περικοπή 10% και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν "σχήματα" στα οποία μπορεί να ενταχθεί ο αγρότης ώστε να ενισχύσει το εισόδημά του».

Τόνισε ότι στις συνδεδεμένες ενισχύσεις έχουν ενταχθεί επιπλέον, το μαλακό σιτάρι και το καλαμπόκι και διευκρίνισε ότι οι περιοχές της Θεσσαλίας που ήταν τα προηγούμενα χρόνια στα προγράμματα απονιτροποίησης, δεν μπορούν εκ του κανονισμού, να λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση στο καλαμπόκι, αν συμπεριλαμβάνονται στους σχετικούς χάρτες του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τέλος, σχετικά με την πληρωμή των προγραμμάτων απονιτροποίησης ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «στο gov.gr έχει ανέβει η κατάσταση των πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε ότι «η σωστή αξιοποίηση δράσεων και προγραμμάτων της νέας ΚΑΠ είναι εθνικός μονόδρομος» προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να βρεθούν κονδύλια για την δίκαιη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας». Και πρόσθεσε «η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των στιγμών και την δυναμική του πρωτογενούς τομέα, έχει επενδύσει σε αυτόν. Στη Θεσσαλία εξελίσσεται ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά προγράμματα στη χώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του Κόσμου” – Πατέρας Αντώνιος: Τον πέταξαν παράνομα από το σπίτι του λέει ο δικηγόρος του

Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Σκότωσε την νεαρή σύζυγο του και παραδόθηκε

Πάτρα: Αστυνομικοί “φρουρούσαν” νεκρή γάτα όλο το βράδυ!





Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΣήμερα 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)Σήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Ο Παναγιώτης Στάθης σε σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το απόγευμα της Τετάρτης απαντά στο αν αυτό το περιστατικό ακραίας βίας ανηλίκων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί

ΥΠΕΞ: Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στον Μίτσκοσκι - "Καμία προσπάθεια αλλοίωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα γίνει αποδεκτή"Σήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι προκλητικές δηλώσεις του Μίτσκοσκι και η σκληρή απάντηση της Αθήνας

"Αποκαλύψεις"- ΕΠΑΛ Χαλανδρίου: Του έπιασαν τα δάχτυλα για να του τα κόψουν, λέει ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκεΣήμερα 16:02 | Ειδήσεις

Ο 17χρονος Παναγιώτης τραυματίστηκε στο χέρι κατά την προσπάθεια της διευθύντριας και ενός καθηγητή του σχολείου να "σπάσουν" την κατάληψη, χρησιμοποιώντας κόφτη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29Δυτική Όχθη: Ανήλικος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών19:14Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία έξι λεωφορειακών γραμμών 19:00Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ενοχή και των 42 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας18:46ΥΠΑΑΤ: Πώς θα γίνει η πληρωμή αγροτεμαχίων έως 20 στρέμματα 18:32Μαρινάκης για διαγραφή Παππά: Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα18:18Γκίλφοϊλ για την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης: Μια σημαντική νίκη στον συνεχιζόμενο αγώνα κατά του εμπορίου ναρκωτικών18:05Οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 μας προσκαλούν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο17:51"Αποκαλύψεις"- Κως: Νεκρός 58χρονος που πήγε με συμπτώματα εγκεφαλικού στο νοσοκομείο και τον έστειλαν σπίτι17:37Κατίνα Παξινού: Η ιέρεια του θεάτρου στον κινηματογράφο και στα Όσκαρ17:23Νίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφο17:09ΥΠΕΞ: Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στον Μίτσκοσκι - "Καμία προσπάθεια αλλοίωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα γίνει αποδεκτή"16:58Κυψέλη: Στη φυλακή η 16χρονη που μαχαίρωσε 14χρονη σε σχολείο16:44"Αποκαλύψεις"- ΕΠΑΛ Χαλανδρίου: Του έπιασαν τα δάχτυλα για να του τα κόψουν, λέει ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε16:30Άγιος Διονύσιος ο Νέος: Ο Πολιούχος και προστάτης της Ζακύνθου16:16Χρυσοχοΐδης για "Έλληνα Εσκομπάρ" και επιχείρηση "Ίππαλος": Ο πόλεμος ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών θα συνεχιστεί16:02ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι ακόμη δύο κατηγορούμενοι για τις παράνομες επιδοτήσεις15:48Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της από τη Βουλή - Ερωτήματα για εμπλοκή της σε ΜΚΟ15:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο