LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2022 16:54

Υπουργείο Μετανάστευσης: Επιλέχθηκε ο υπεύθυνος Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων

Ποιος θα είναι ο ρόλος του ως Υπεύθυνος Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

 Λέσβος - Καρά Τεπέ - πρόσφυγες - μετανάστες
Επιλέχτηκε ως Yπεύθυνος Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου ο κ. Κωνσταντίνος Σολκίδης, μετά από ανοιχτή πρόσκληση και σειρά συνεντεύξεων έπειτα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης, της οποίας μέλη είναι εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και από το συνήγορο του Πολίτη.  

Ο Υπεύθυνος Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων θα λειτουργεί σε συνεργασία και με την Ειδική Επιτροπή για τη Συμμόρφωση με τα Θεμελιώδη Δικαιώματα που συστάθηκε πρόσφατα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αντικείμενό της θα αποτελεί η παρακολούθηση των διαδικασιών και της εφαρμογής της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας στους τομείς της προστασίας των συνόρων και της χορήγησης διεθνούς προστασίας.  

Σύντομο Βιογραφικό: 

Ο Κωνσταντίνος Σολκίδης γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείoυ Πανεπιστημίου Θεσσαλoνίκης (ΑΠΘ). 

Είναι κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κατεύθυνση Διεθνών Σπουδών του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και κάτοχος Master of Arts «ΜΑ Applied Strategy and International Security» του Πανεπιστημίου του Plymouth, στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Κωνσταντίνος Σολκίδης

Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), του International Military Course on the Law of Armed Conflicts [(International Institute of Humanitarian Law), San Remo-Italy] και του European Security and Defence College (ESDC) Course on International Law for Military Legal Advisers (Vienna-Austria). 

Κατά την σταδιοδρομία του στο Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποστράτηγος ε.α.) διετέλεσε μεταξύ των άλλων Διευθυντής Γραφείου Στρατιωτικού Νομικού Συμβούλου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Στο παρελθόν, επίσης, διετέλεσε Παρατηρητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια στήριξης της εκλογικής διαδικασίας στις πρώτες πoλυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική καθώς και Μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) Μεταναστευτικού/Προσφυγικού (Task Force), η οποία είχε ως Έργο τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της μεταφοράς και εγκατάστασης των αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα καθώς και τον εντοπισμό και έλεγχο στο σύνολο της χώρας, κατάλληλων, βιώσιμων και μεγάλης κλίμακας δομών φιλοξενίας, προκειμένου να ανακαινιστούν ή να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, με μέριμνα του Διεθνούς Οργανισμού για την Μετανάστευση (ΔΟΜ), ώστε να καταστούν κατάλληλες για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών. 

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: η φάση των “16” στον ΑΝΤ1 και στο ANT1+

Δημόσιο: Επιχείρηση “Θερμοστάτης” με… ηλεκτρικό καλοριφέρ σε “Γραφείο Υπουργού” (εικόνες)

“Κιβωτός”: ο “εξαφανισμένος” πατήρ Αντώνιοςς, η οργή της πρεσβυτέρας και τα κακουργήματα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο