LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2022 11:43 | Ανανέωση: 02 Δεκεμβρίου 2022 11:46

Εμπρησμός στου Παπάγου: Στην Αθήνα ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ανακοίνωσε πως θα έχει ο Αντόνιο Ταγιάνι, μετά την πυρπόληση του αυτοκινήτου Ιταλίδας διπλωμάτη. Η δήλωση Δένδια. 

εμπρησμος - αυτοκινητο - φωτια σε αυτοκινητο

(εικόνα αρχείου)

Με ανακοίνωσή του «το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζει την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και την κατοικία της διπλωμάτη Σουζάνα Σλάιν, στην Αθήνα". Εκφράζεται, παράλληλα, «μέγιστη αλληλεγγύη στην συνάδελφο και στο δυναμικό της ιταλικής πρεσβείας, εν αναμονή των ερευνών των αρχών, επί της σοβαρής εγκληματογόνου επίθεσης».

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω του Twitter ανέφερε τα εξής :«Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει.

Δένδιας: Έντονη καταδίκη της Ελλάδας για τη βομβιστική επίθεση στο όχημα στελέχους της ιταλικής πρεσβείας

Την πιο έντονη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση κατά του αυτοκινήτου στελέχους της ιταλικής πρεσβείας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. «Ήθελα να σας μεταφέρω την πιο εντονή καταδίκη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της βομβιστικής επίθεσης κατά του αυτοκινήτου τού στελέχους της ιταλικής πρεσβείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της συνομιλίας στο γραφείο του, παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Δένδιας - Ταγιάνι

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη δέσμευση πως η κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική κοινωνία βδελύσσεται από το συγκεκριμένο γεγονός και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, για να οδηγηθούν οι ένοχοι στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους Ιταλούς διπλωμάτες και την Ιταλίδα πρέσβη στην Ελλάδα. «Η χθεσινή επίθεση ήταν απίστευτη, αλλά η φιλία του ελληνικού λαού είναι πιο ισχυρή από τη βία αυτών των ατόμων» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και διαμήνυσε: «Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομάζουν. Εμείς θέλουμε αντιθέτως να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ Ρώμης και Αθήνας. Έχουμε την ίδια ιστορία, την ίδια ταυτότητα, una razza una faccia».

Επίσης, ανέφερε πως είναι ευχαρίστησή του να επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα και να συναντά τον Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και «να ενισχύσουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις οι οποίες είναι ήδη εξαιρετικές, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα σε οικονομικό επίπεδο και επίπεδο ΕΕ και να αντιμετωπίσουμε από κοινού το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: “Η 12χρονη δίνει νέες πληροφορίες - Ο 53χρονος εξαφάνισε το δεύτερο κινητό του!”

“Κιβωτός του Κόσμου”: Εισαγγελική παρέμβαση για τα οικονομικά πεπραγμένα

Στην ΜΕΘ ο άνδρας που “καρφώθηκε” σε κάγκελο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:38Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ πως αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση07:24Πυρκαγιά στο Ροστόφ της Ρωσίας από ουκρανικά drones - 4 τραυματίες07:10Οι παθολόγοι ζητούν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων για την παχυσαρκία06:56Final 4: Οι GMs προβλέπουν Παναθηναϊκό στο f-4 κατά 95%, ενώ Ολυμπιακό κατά 50%06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιανουαρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν "πολύ ισχυρή δράση" εάν το Ιράν προχωρήσει σε απαγχονισμούς διαδηλωτών23:59Θετική γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών για τον διορισμό νέου προέδρου και αντιπροέδρου στον τομέα ύδατος, της ΡΑΑΕΥ23:44Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών23:30ΟΗΕ: Περισσότερα από 100 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μετά την εκεχειρία23:20Κύπελλο Ελλάδας - Λεβαδειακός: Εκτός ο τραυματίας Βέρμπιτς από το μεγάλο ματς με την Κηφισιά23:06Αυστρία: 13χρονος βρήκε τον θάνατο όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στις Άλπεις22:52Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή του χρόνου - Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του22:38Μπλόκα: Κάθοδο με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα θέλουν οι Λαρισαίοι αγρότες22:28Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο