LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2022 11:43 | Ανανέωση: 02 Δεκεμβρίου 2022 11:46

Εμπρησμός στου Παπάγου: Στην Αθήνα ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ανακοίνωσε πως θα έχει ο Αντόνιο Ταγιάνι, μετά την πυρπόληση του αυτοκινήτου Ιταλίδας διπλωμάτη. Η δήλωση Δένδια. 

εμπρησμος - αυτοκινητο - φωτια σε αυτοκινητο

(εικόνα αρχείου)

Με ανακοίνωσή του «το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζει την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και την κατοικία της διπλωμάτη Σουζάνα Σλάιν, στην Αθήνα". Εκφράζεται, παράλληλα, «μέγιστη αλληλεγγύη στην συνάδελφο και στο δυναμικό της ιταλικής πρεσβείας, εν αναμονή των ερευνών των αρχών, επί της σοβαρής εγκληματογόνου επίθεσης».

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω του Twitter ανέφερε τα εξής :«Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει.

Δένδιας: Έντονη καταδίκη της Ελλάδας για τη βομβιστική επίθεση στο όχημα στελέχους της ιταλικής πρεσβείας

Την πιο έντονη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση κατά του αυτοκινήτου στελέχους της ιταλικής πρεσβείας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. «Ήθελα να σας μεταφέρω την πιο εντονή καταδίκη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της βομβιστικής επίθεσης κατά του αυτοκινήτου τού στελέχους της ιταλικής πρεσβείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της συνομιλίας στο γραφείο του, παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Δένδιας - Ταγιάνι

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη δέσμευση πως η κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική κοινωνία βδελύσσεται από το συγκεκριμένο γεγονός και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, για να οδηγηθούν οι ένοχοι στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους Ιταλούς διπλωμάτες και την Ιταλίδα πρέσβη στην Ελλάδα. «Η χθεσινή επίθεση ήταν απίστευτη, αλλά η φιλία του ελληνικού λαού είναι πιο ισχυρή από τη βία αυτών των ατόμων» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και διαμήνυσε: «Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομάζουν. Εμείς θέλουμε αντιθέτως να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ Ρώμης και Αθήνας. Έχουμε την ίδια ιστορία, την ίδια ταυτότητα, una razza una faccia».

Επίσης, ανέφερε πως είναι ευχαρίστησή του να επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα και να συναντά τον Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και «να ενισχύσουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις οι οποίες είναι ήδη εξαιρετικές, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα σε οικονομικό επίπεδο και επίπεδο ΕΕ και να αντιμετωπίσουμε από κοινού το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: “Η 12χρονη δίνει νέες πληροφορίες - Ο 53χρονος εξαφάνισε το δεύτερο κινητό του!”

“Κιβωτός του Κόσμου”: Εισαγγελική παρέμβαση για τα οικονομικά πεπραγμένα

Στην ΜΕΘ ο άνδρας που “καρφώθηκε” σε κάγκελο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης: Η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - 1,2 δις θα καταβληθούν τον ΔεκέμβριοΣήμερα 11:04 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Χρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)Σήμερα 08:35 | Ειδήσεις

Όσα είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" το πρωί της Τετάρτης.

Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονοςΣήμερα 10:31 | Ειδήσεις

Τα νεότερα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις, αλλάζουν τα δεδομένα για την τραγωδία στη Λούτσα.

Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκαΣήμερα 09:21 | Ειδήσεις

Αποκάλεσε τον Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα» και τόνισε ότι «είναι υποχρέωση μας να μην αφήσουμε τον κόσμο να εξαπατηθεί ξανά».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δένδιας: Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία είναι ζήτημα ισονομίας που αφορά όλους μας11:55Χατζηδάκης: Η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - 1,2 δις θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο11:41Βόλος: Εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ πέθανε στο γραφείο του μπροστά στους συναδέλφους του11:27ΥΠΑΑΤ: Ασφαλή τα τρόφιμα στην ελληνική αγορά – Πάνω από 97% συμμόρφωση στους ελέγχους υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών11:13NATO: Η Ουκρανία πρέπει να βρίσκεται στην ισχυρότερη δυνατή θέση στις ειρηνευτικές συνομιλίες10:59Δυστύχημα στη Λούτσα: Είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης ο 29χρονος10:45Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:32Κυψέλη: Συνελήφθη 58χρονος για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και διακίνηση μεταναστών – Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο10:18Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 24χρονο για απαγωγή και απόπειρα βιασμού09:50Αγρότες – Καρδίτσα: Ενισχύεται το μπλόκο στην εθνική οδό09:35Κωνσταντοπούλου στον ΑΝΤ1: Είμαστε ξεκάθαρα με τους αγρότες – στηρίζουμε τα μπλόκα09:20Χρίστος Δήμας στον ΑΝΤ1: Την Πέμπτη τα υπόλοιπα 10 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου "Πάτρα – Πύργος" (βίντεο)09:05Μουντιάλ 2026: Με "παρόντα" τον Ντόναλντ Τραμπ η κλήρωση της τελικής φάσης 08:51Γερμάνια: Εκπλάπη φορτίο με 20.000 φυσίγγια των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταφορά του08:37Παππάς στον ΑΝΤ1: Ο Γεωργιάδης είναι εργατικός, αλλά αναποτελεσματικός08:23Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε τα λείψανα ενός εκ των δύο τελευταίων ομήρων08:08Μουντιάλ 2026: Εξετάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο VAR, θα ...αποφασίζει και για τα κόρνερ07:53Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματα07:39Ρωσία: Δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία07:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο