LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Δεκεμβρίου 2022 07:01

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: άρχισαν οι αιτήσεις

Από σήμερα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για χιλιάδες θέσεις στο Δημόσιο.

Δημόσιοι Υπάλληλοι

Άρχισε από σήμερα Παρασκευή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 μόνιμες θέσεις σε δημόσιους φορείς. 

Οι αιτήσεις για την προκήρυξη 2Γ/2022 υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, και ώρα 14:00. 

Οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική τους αίτηση δηλώνουν τα προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος ή βεβαιώσεις εγγραφής, πιστοποιητικά), τους κωδικούς των θέσεων, τους κλάδους/ειδικότητες, καθώς και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα. 

Τα προσόντα που αναγράφονται στην αίτηση πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. 

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ αντίστοιχα), συμπεριλαμβανομένων των πτυχιούχων με τίτλους σπουδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό αρκεί να διαθέτουν πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ, ή το ΙΤΕ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ. 

Μαζί με την αίτηση απαραίτητη είναι η κατάθεση παραβόλου τριών ευρώ, η προμήθεια του οποίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) ή του ΑΣΕΠ. 

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε γνώσεις γενικού περιεχομένου και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Δημόσιοι υπάλληλοι 

Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Οι επιτυχόντες θα μπουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου - κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού. 

Από το σύνολο των θέσεων, οι 3.502 προορίζονται για επιτυχόντες κατηγορίας ΠΕ, οι 1.565 για επιτυχόντες κατηγορίας ΤΕ και 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ). Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επιτόκια - Σταϊκούρας: Οι τράπεζες να στηρίξουν τους πολίτες

Μουντιάλ 2022: Οι μεταδόσεις της Παρασκευής σε ΑΝΤ1, Antenna.gr και ANT1+

Κάνιε Γουέστ: Μου αρέσει ο Χίτλερ - Φτάνει με την “εβραϊκή μαφία”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:42Νυχτερινός Ποιμήν: Το ευχαριστώ του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΛΑΣ09:28Πάτρα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων09:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναλειτουργεί από σήμερα η βασική γραμμή09:00Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:46Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου08:32Κρήτη: Σήμερα η έναρξη κινητοποιήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων08:18Τρόμος στο Νέο Ηράκλειο για δύο 12χρονες: Ανήλικος τις απείλησε με μαχαίρι08:04Το Ισραήλ χαράσσει νέα σύνορα μέσα στη Γάζα07:50Έξαρση ιώσεων και γρίπης: Προειδοποιούν οι γιατροί, σύσταση για εμβολιασμό07:36Τρένο συγκρούστηκε με ζώο στο δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη07:22Νιγηρία: 100 μαθητές που είχαν απαχθεί αφέθηκαν ελεύθεροι07:08Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Ζελένσκι: Δεν έχει διαβάσει την πρόταση ειρήνης06:54Ο Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Δεκεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:12Παγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμια23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο