LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2022 18:55 | Ανανέωση: 01 Δεκεμβρίου 2022 18:58

Μουντιάλ 2022: H Κροατία στους “16” αφήνοντας εκτός το Βέλγιο

Οι Κροάτες κατέκτησαν τη 2η θέση του 6ου ομίλου, που τους φέρνει αντιμέτωπους με την πρώτη του 5ου ομίλου στην επόμενη φάση.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

Η Κροατία προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αφήνοντας εκτός συνέχειας το Βέλγιο μετά το μεταξύ τους 0-0 σήμερα στην Αλ Ραγιάν.

Το ματς έγινε στο στάδιο «Αχμάντ Μπιν Αλί» και χάρη σ΄αυτό το αποτέλεσμα οι Κροάτες κατέκτησαν τη 2η θέση του 6ου ομίλου, που τους φέρνει αντιμέτωπους με την πρώτη του 5ου ομίλου (Ισπανία, Ιαπωνία ή Κόστα Ρίκα) στην επόμενη φάση. Αντίθετα το Βέλγιο, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, αποχαιρετά πρόωρα τη διοργάνωση.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε το ματς το Βέλγιο, καθώς ο Μαρτίνεθ «ανακάτεψε την τράπουλα» μήπως και αλλάξει η αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στις πρώτες δύο αναμετρήσεις. Αντίθετα, οι Κροάτες δεν υπήρχε λόγος να διαφοροποιήσουν το παραμικρό σε σχέση με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε στο 4-1 επί του Καναδά. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρία. Της δόθηκε ένα πέναλτι το οποίο όμως ο διαιτητής πήρε πίσω μετά από εξέταση VAR. Γενικά ήταν ένα 45λεπτο που δεν έδωσε το παραμικρό στους θεατές, καθώς κυριάρχησε η σκοπιμότητα. Το 6-5 στις τελικές προσπάθειες που έγραψε η στατιστική υπηρεσία, αφορούσε κάποια «σκοτωμένα» σουτ, χωρίς τύχη.

Η κατάσταση αυτή, βέβαια, εξυπηρετούσε την Κροατία που «βολευόταν» και με ισοπαλία. Άρα ήταν ξανά ο Μαρτίνεθ αυτός που θα έπρεπε να βρει «γιατρειά» στην «ασθένεια» της ομάδας του, η οποία δεν είχε ταχύτητα, δεν είχε διάθεση, δεν είχε δημιουργικό πνεύμα. Έτσι, ο Ρομέλου Λουκάκου κλήθηκε από τον πάγκο να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Είναι, άλλωστε ο άνθρωπος που έχει πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις εναντίον της Κροατίας. Σε αμφότερες, το Βέλγιο πήρε τη νίκη. Πράγματι, ήταν ο πανύψηλος στράικερ της Ίντερ που «άγγιξε» το γκολ με δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 60΄ σε φάση διαρκείας σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Λιβάκοβιτς, ενώ στο 63΄ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ ο γκολκίπερ της Κροατίας είχε εξουδετερωθεί. Ο Λουκάκου έχασε ακόμα δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 87΄ και το 89΄ για να εξελιχθεί στον απόλυτα «μοιραίο» παίκτη.

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ

Έτσι, η πορεία των «κόκκινων διαβόλων» σταμάτησε στην Αλ Ραγιάν, ενώ οι φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης συνεχίζουν στην επόμενη φάση.

 Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κίτρινες: Ντεντόνκερ

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+1΄ Μάγερ), Κράμαριτς (64΄ Πάσαλιτς), Λιβάγια (64΄ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72΄ Τίλεμανς), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Μενιέ (87΄ Εντέν Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ (59΄ Τ. Αζάρ), Μέρτενς (46΄ Λουκάκου), Καράσκο (72΄ Ντοκού)

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Θρήνος στην κηδεία της Έμμας

Εθνική Οδός – Κακιά Σκάλα: Αγώνας δρόμου για να δοθεί στην κυκλοφορία

Καταγγελία για ασέλγεια εκπαιδευτικού σε 10χρονη: Απίστευτη ανατροπή στην υπόθεση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψειΣήμερα 12:30 | Ειδήσεις

«Οι αγρότες έχουν στείλει τα δικά τους μηνύματα αλλά και η Πολιτεία απάντησε με βάση τις αντοχές της οικονομίας».

Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματαΣήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Οι αγρότες προχωρούν σε προσωρινό άνοιγμα των δρόμων ενόψει των εορτών.

Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαράΣήμερα 13:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Πάνω από 35 χρόνια, ο ΑΝΤ1 αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, εμπνέει και κάνει πράξη τη δέσμευσή του για κοινωνική αλληλεγγύη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησε η αποστολή SMS για το δωρεάν πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας14:19Θεσσαλονίκη - Μπλόκα: Κανονικά η κυκλοφορία στα διόδια Μαλγάρων και στα δύο ρεύματα14:02Ιλίσια: Συντηρητής έπεσε με το ασανσέρ στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά13:48Φάμελλος: Επιτέλους κύριε Μητσοτάκη σοβαρευτείτε13:34Αγροτικές κινητοποιήσεις – ΚΚΕ: Η αθλιότητα της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο13:20Τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Ηρακλείου - Στο "κόκκινο" οι καθυστερήσεις 13:06Νέα εποχή στην Παρτίζαν με την πρόσληψη του Ζοάν Πενιαρόγια12:52Μητσοτάκης - Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτή η κυβέρνηση σε εκβιασμούς δεν πρόκειται να υποκύψει12:38Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:24Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων12:10Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθήτριες και μαθητές του μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Πάχνης Ξάνθης11:56Όλα όσα έγιναν στον μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1 που συγκεντρώθηκαν 3.330.000 ευρώ (βίντεο)11:42Ηράκλειο: Σύλληψη 70χρονου για άσεμνες χειρονομίες σε 13χρονο11:28Άνω Λιόσια: Τέσσερα όπλα εντοπίστηκαν σε οικία μετά από έρευνα αστυνομικών11:14Μουντιάλ 2026: Αδιανόητες αυξήσεις στις τιμές ξενοδοχείων σε πόλεις που θα φιλοξενηθούν αγώνες11:00Θεσσαλονίκη: Αναστολή κινητοποιήσεων στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης ενόψει Χριστουγέννων10:46Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακό χάος μετά από φωτιά σε αυτοκίνητο10:32Euroleague: «Αντίο» στο 2025 στην Ευρώπη με νίκη εκτός έδρας, θέλουν να πουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός 10:18Ηράκλειο: Άγνωστοι βανδάλισαν τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης10:04Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι έκλειναν διαδικτυακά «ραντεβού» μέσω εφαρμογής και λήστευαν τα θύματά τους09:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο