LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2022 18:08 | Ανανέωση: 01 Δεκεμβρίου 2022 18:17

Ακάρ: Ο μόνος στόχος μας είναι οι τρομοκράτες

Είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε το ευγενές έθνος μας από τη μάστιγα της τρομοκρατίας, ανεξάρτητα από το ποιος τους υποστηρίζει ή από το ποιος βρίσκεται πίσω τους" δήλωσε.

Χουλουσί ΑκάρO Ακάρ έκανε αξιολογήσεις για τις συναντήσεις και τις συνεδριάσεις που είχε με τους ομολόγους του μέσα σε λίγες μέρες στους δημοσιογράφους,σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτριά μας στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Ο Ακάρ δηλώνοντας ότι οι Tουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας με επιμονή και αποφασιστικότητα, σεβόμενη την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία των γειτόνων τους, στο πλαίσιο των δικαιωμάτων αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του έθνους και των συνόρων, επεσήμανε ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK/YPG έχει αυξήσει την παρενόχληση και τις επιθέσεις της με στόχο τη διατάραξη της ειρήνης και της σταθερότητας στη βόρεια Συρία.

Ο Υπουργός Ακάρ είπε ότι, "Το PKK/KCK/YPG έχει επίσης πρόσφατα βάλει στο στόχαστρο τους αστικούς μας οικισμούς και διεξήγαγε άθλιες και αιματηρές επιθέσεις κατά των αθώων πολιτών μας, ανεξάρτητα από παιδιά, γυναίκες, μαθητές ή δασκάλους. Η στάση όσων αισθάνονται την τρομοκρατική οργάνωση DAESH από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ως απειλή είναι απαράδεκτη για εμάς να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που στοχεύουν τους οικισμούς μας, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, και σφαγιάζουν τον αθώο λαό μας κοντά στα σύνορά μας."

«Τούρκοι και Κούρδοι είναι αδέρφια»

Τονίζοντας ότι το Μεχμεττσικ (τούρκος φαντάρος) στόχευε μόνο τρομοκράτες σε όλες τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν μπροστά στα μάτια των γειτονικών χωρών και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Ακάρ είπε τα εξής:

"Δείχνεται μέγιστη προσοχή και ευαισθησία για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες, τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά αγαθά, το περιβάλλον και οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν θίγονται. Ο μόνος στόχος μας είναι οι τρομοκράτες. Οποιαδήποτε εθνική, θρησκευτική ή θρησκευτική δομή δεν μπορεί να είναι στόχος για εμάς. Τούρκοι και Κούρδοι είναι αδέρφια. Παρ' όλες τις διαμάχες, τις ταραχές και τις προσπάθειες παραπληροφόρησης, θα παραμείνουν αδέρφια.

Υπενθυμίζουμε και γίνονται οι απαραίτητες προειδοποιήσεις για να μην υποστηρίζουν το PKK/KCK/YPG, που είναι μια αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση που επιτίθεται στα σύνορά μας και στο λαό μας, για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένης της πρόφασης της καταπολέμησης του DAESH, να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους σημαίες και στολές που θα δυσκολέψουν τη διαπίστωση των τρομοκρατών, να κρατήσουν τους τρομοκράτες μακριά από τις περιοχές τους και να διακόψουν κάθε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις το συντομότερο δυνατό."

Χουλουσί Ακάρ

«Η μόνη χώρα που μάχεται σώμα με σώμα με το DAESH»

Δηλώνοντας ότι οι συνομιλητές ανέφεραν τη σημασία της μάχης κατά του DAESH στις συναντήσεις, αλλά δεν πρέπει να λησμονείται ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που πολεμά το DAESH στο πεδίο, ο Akar είπε ότι "Η Τουρκία, η οποία έχει εξουδετερώσει 4.500 ριζοσπάστες τρομοκράτες του DAESH στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, είναι έτοιμη για κάθε είδους συνεργασία για την καταπολέμηση του DAESH και όλων των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων".

Δηλώνοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης, ο Ακάρ είπε ότι "Είμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε το ευγενές έθνος μας από τη μάστιγα της τρομοκρατίας, ανεξάρτητα από το ποιος τους υποστηρίζει ή από το ποιος βρίσκεται πίσω τους".

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ότι «είναι σθεναρά αντίθετη σε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία», ο υπουργός Ακάρ είπε ότι, "Μας ζήτησαν να το επαναξιολογήσουμε. Εξηγήσαμε τις ευαισθησίες, τις απόψεις και τις σκέψεις μας και θελήσαμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις. Τονίσαμε ότι πρέπει να καταλάβουν εμάς, δηλαδή την κατάσταση".

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Θρήνος στην κηδεία της Έμμας

Εθνική Οδός – Κακιά Σκάλα: Αγώνας δρόμου για να δοθεί στην κυκλοφορία

“Κιβωτός του Κόσμου”: απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάσει τις δομές


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο