LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2022 14:29

Χειροπέδες σε διαρρήκτες με αδυναμία… στα καλλυντικά

Γνώριμοι των Αρχών οι δράστες που είχαν αδυναμία όχι μόνο σε ακριβά καλλυντικά, αλλά και σε συγκεκριμένο κατάστημα.

AP - Χειροπέδες

Ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας είναι, σύμφωνα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι δράστες των δύο διαρρήξεων-κλοπών που έγιναν με τον ίδιο τρόπο δράσης σε κατάστημα καλλυντικών στο Περιστέρι στις 31/8/22 και στις 12/9/22. Η ταυτοποίηση των δύο δραστών έγινε μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία από άτομα που έχουν ενωθεί με σκοπό να διαπράττουν κλοπές.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι δύο νεαροί, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, έσπαζαν τη γυάλινη θύρα εισόδου και αφού αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν τα προϊόντα, τα οποία τοποθετούσαν σε νάιλον συσκευασίες για την εύκολη μεταφορά τους.

Οι δράστες επέλεξαν να ληστέψουν το κατάστημα και τις δύο φορές τις πρώτες πρωινές ώρες, που δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση στους δρόμους και ο φωτισμός ήταν μειωμένος. Επίσης, στο σημείο υπήρχε και συνεργός που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι είχαν στοχοποποιήσει τα εμπορεύματα αξίας του συγκεκριμένου καταστήματος πριν προβούν στις ληστείες και είχαν εξασφαλίσει τη μεταπώλησή τους.

Από τις έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες προϊόντων που αφαιρέθηκαν από το κατάστημα και ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό, κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και φωτοβολίδων-πυροτεχνημάτων.

Οι αναζητήσεις για τη σύλληψή τους και η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της δράσης τους συνεχίζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: Θρήνος στην κηδεία της Έμμας

Εθνική Οδός – Κακιά Σκάλα: Αγώνας δρόμου για να δοθεί στην κυκλοφορία

Μπακογιάννης – Άνταμς: Σύμφωνο αδελφοποίησης Αθήνας – Νέας Υόρκης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο