LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Δεκεμβρίου 2022 13:25

Οικονόμου για ακρίβεια: Τα μέτρα της Κυβέρνησης αποδίδουν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εστίασε στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ - ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

«Για δεύτερο μήνα η χώρα μας καταγράφει νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού», ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας τις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν υψηλότερο πληθωρισμό από τη δίκη μας. «Τα στοιχεία πιστοποιούν την πανευρωπαϊκή διάσταση της ακρίβειας εκθέτοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον αποδεικνύουν ότι τα μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας αποδίδουν», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποδίδει και δίνει ουσιαστική ανάσα στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι σε ποσοστό 23,5% των προϊόντων η τιμή μειώθηκε και το συνολικό κόστος του καλαθιού είναι μειωμένο ενώ είναι σημαντικό ότι ενισχύεται με νέα προϊόντα.

Ανέφερε επίσης ότι είναι πάνω από 500 εκ. ευρώ οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης και πως περισσότεροι από 940.000 συμπολίτες μας έχουν υποβάλλει αίτηση.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, είπε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να εξασφαλιστεί η αναγκαία ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικότητας και της εθνικής ασφαλείας.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε αναλυτικά στις διατάξεις και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου. Παράλληλα ανέφερε τις αλλαγές που ενσωματώθηκαν μετά τη δημόσια διαβούλευση.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη που παρεμβαίνει δραστικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η κυβέρνηση μας ποτέ δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Με τόλμη δίνει λύσεις. Παράλληλα συνδράμουμε αποφασιστικά την δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του Κόσμου”: Νέα καταγγελία από ανήλικο για ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος

Φονική παράσυρση: οι γονείς της Έμμας θέλουν να γνωρίσουν τους λήπτες των οργάνων της (βίντεο)

Μπακογιάννης – Άνταμς: Σύμφωνο αδελφοποίησης Αθήνας – Νέας Υόρκης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικόΣήμερα 07:39 | Ειδήσεις

Πώς «έδεσε» η κατηγορία που οδήγησε δεκάδες κατηγορούμενους ενώπιον των Αρχών.

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις προς τους πολίτες από τους πνευμονολόγουςΧθες 21:05 | Ειδήσεις

Τα άτομα με προϋπάρχουσες αναπνευστικές παθήσεις είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε περιόδους αυξημένων επιπέδων σκόνης και αυτό απεικονίζεται και σε αυξημένες προσελεύσεις στα νοσοκομεία.

Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Τραγωδία στη Μαλαισία με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στον αέρα. 

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”Σήμερα 06:40 | Ειδήσεις

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε τη «μεγάλη ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της άσκησης».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08Λειψοί: Τραγούδι... πρόσκληση στο νησί από τον Δήμαρχο και τον “Μιχαλάρα” (βίντεο)23:59Ημέρα της Γης: Ο ΕΕΣ παρουσιάζει την Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής23:48Ιράκ: Ερντογάν - Ρασίντ έβαλαν “στο στόχαστρο” το PKK23:36Οι “Ήρωες της Digea” επισκέφθηκαν το Λασίθι! (εικόνες)23:25Αλμυρός – Κακοποίηση ζώων: Είχε τον σκύλο δεμένο σε τρέιλερ23:13Συνήγορος Τραμπ: Δεν είναι παράνομο να προσπαθείς να επηρεάσεις τις εκλογές23:01Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις προς τους πολίτες από τους πνευμονολόγους22:35Ελληνοτουρκικά - ΜΟΕ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση στο Πεντάγωνο (εικόνες)22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο