LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 21:13

Μεγάλη Βρετανία: Πέθαναν οι γαλοπούλες των Χριστουγέννων

Οι μισές από τις γαλοπούλες που εκτρέφονταν για τα Χριστούγεννα πέθαναν ή σφαγιάστηκαν, στη Μεγάλη Βρετανία.

γαλοπούλα - ψητή - Χριστούγεννα

Περίπου οι μισές γαλοπούλες και χήνες ελευθέρας βοσκής, που εκτρέφονταν στη Βρετανία για τις γιορτές των Χριστουγέννων, πέθαναν ή σφαγιάστηκαν λόγω της έξαρσης της γρίπης των πτηνών στη χώρα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της βιομηχανίας σήμερα.

Ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, ο επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Πτηνοτροφίας, είπε σε βουλευτές ότι οι Βρετανοί πτηνοτρόφοι συνήθως παράγουν 1,2-1,3 εκατομμύρια πουλερικά ελευθέρας βοσκής για την περίοδο των εορτών.

Περίπου 600.000 από αυτές τις γαλοπούλες και τις χήνες προσβλήθηκαν από τη γρίπη των πτηνών.

Μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Γκρίφιθς είπε ότι η συνολική παραγωγή για την περίοδο των Χριστουγέννων συνήθως φτάνει τα 8,5-9 εκατομμύρια πουλιά. Από αυτά, περίπου ένα εκατομμύριο πέθαναν ή σφαγιάστηκαν.

Ο Γκρίφιθς σημείωσε ότι δεν γνωρίζει τι επίπτωση θα έχει αυτό στις τιμές.

Σήμερα, γίνονται έλεγχοι για τη γρίπη των πτηνών στο 36% των πτηνοτροφείων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Το πρωτόκολλο επιστροφής τους

Αγρίνιο: νεαρός πέθανε από σύγκρουση μηχανής με τρακτέρ

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ “υποκλίθηκε” στην Ολλανδία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτωνΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές. Το πασχαλινό ωράριο για το Μεγάλο Σάββατο. Επάρκεια προϊόντων στην αγορά. Τροποποιήσεις στα ΜΜΜ.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)Σήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι εικόνες με το φορτηγό να τραυματίζει δεκάδες μαθητές, πολλοί εκ των οποίων νοσηλεύονται στην Εντατική. Που οφείλεται το ατύχημα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47Άμστερνταμ: Θέση στάθμευσης πωλείται για 495000 ευρώ!23:21Κατάρρευση 44χρονης μπροστά στο παιδί της: Το αγοράκι έκλαιγε και φώναζε “Μαμά!”23:08Μεγάλη Πέμπτη: Στην Μητρόπολη ο Μητσοτάκης, στην Κέρκυρα ο Κασσελάκης (εικόνες)22:40“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)22:27ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου22:13Τροχαίο: Θρήνος για τον Γιάννη - Η “προφητική” μαντινάδα (εικόνες)21:46Euroleague - Ολυμπιακός: Νίκη και τώρα... Βαρκελώνη για την πρόκριση στο Final Four21:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο