LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 18:50 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2022 19:13

Μουντιάλ 2022: Το Κατάρ “υποκλίθηκε” στην Ολλανδία

Πρωτιά της Ολλανδίας στον όμιλο, που αφήνει τη διοργανώτρια χώρα εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ολλανδία - Κατάρ - μουντιάλ 2022


H Ολλανδία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε 2-0 του Κατάρ, στην τελευταία αναμέτρηση για τον 1ο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Έτσι, η ομάδα του Λουϊς Φαν Γκάαλ εξασφάλισε την πρώτη θέση, που σημαίνει ότι το Σάββατο (3/12) στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του 2ου ομίλου (μία εκ των Αγγλία, Ιράν, ΗΠΑ, Ουαλία). Το ματς έγινε στο στάδιο «Αλ Μπάιτ» στην πόλη Αλ Χορ και τα γκολ σημείωσαν ο Γκάκπο στο 26ο και Φρένκι ντε Γιονγκ στο 50ο λεπτό.

Το Κατάρ είχε ήδη αποκλειστεί πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και ήθελε να κλείσει έστω με έναν βαθμό αυτήν την πρώτη του παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν δύσκολη η αποστολή του και τελικά δεν τα κατάφερε...

Ολλανδία - Κατάρ - μουντιάλ 2022

Στο 26΄ ο Κόντι Γκάκπο πήρε μια πάσα από τον Κλάασεν, έκανε διαγώνια κούρσα περίπου 20 μέτρων με δεξί σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Έτσι, ο 23χρονος επιθετικός της Αϊντχόφεν σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς παγκοσμίου κυπέλλου, προσθέτοντας το όνομά του σε ένα πολύ κλειστό “club” θρυλικών Ολλανδών ποδοσφαιριστών. Αντίστοιχο επίτευγμα έχουν να επιδείξουν μόνο ο Γιόχαν Νέεσκενς (1974), ο Ντένις Μπέργκαμπ (1994) και ο Γουέσλι Σνάιντερ (2010).

powered_by_DEH

Στο 50΄ ο Μπαρσάμ απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Μέμφις Ντεμπάι, όμως ο Φρένκι ντε Γιονγκ συνέλαβε... κοιμώμενους τους αμυντικούς του Κατάρ, μπήκε ανάμεσά τους και απλώς «έσπρωξε» τη μπάλα στα δίχτυα.

Ολλανδία - Κατάρ - μουντιάλ 2022

Ήταν το πρώτο γκολ του μέσου της Μπαρτσελόνα με την εθνική μετά από σχεδόν τρία χρόνια και κάπου εκεί το ματς έλαβε τέλος όσον αφορά τον τελικό νικητή, αλλά και την ομάδα που θα κατακτούσε την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου. Στις καθυστερήσεις ο Μπέρχαους έχασε την ευκαιρία να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όταν το εκπληκτικό φαλτσαριστό του σουτ βρήκε στη συμβολή των δοκαριών του Μπαρσάμ.

powered_by_DEH

Οι «Οράνιε» βρίσκονται ξανά στα νοκ άουτ ενός παγκοσμίου κυπέλλου και η αλήθεια είναι ότι με τις τρεις πρώτες εμφανίσεις τους δικαιούνται να ονειρεύονται κάτι περισσότερο. Ίσως και μια πορεία αντίστοιχη με το 2010, όταν είχαν φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης της Νότιας Αφρικής.

powered_by_DEH

Διαιτητής: Μπακαρί Γκασαμά (Γκάμπια)

Κίτρινες: Ακέ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Ακέ, φαν Ντάικ, Τίμπερ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Φρ. ντε Γιονγκ (86΄ Τέιλορ), ντε Ρόον (83΄ Κόπμαϊνερς_), Κλάασεν (66΄ Μπέρχαους), Ντεπάι (66΄ Γιάνσεν), Γκάκπο (83΄ Βέγκχορστ).

ΚΑΤΑΡ (Φέλιξ Σάντσεθ): Μπαρσάμ, Αλαά (85΄ Αμπντουλαζίζ), Χασάν, Κούκι, Μιγκέλ, Μοχαμάντ (85΄ Μουσαάμπ), Μαντίμπο (64΄ Μπουντιάφ), Χατέμ, Αλ Χαϊντός (64΄ Ασαντάλα), Αφίφ, Αλμόεζ Αλί (64΄ Μουντάρι).


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Μάτι – Μάρτυρας: Είδα τον πατέρα μου απανθρακωμένο στο αυτοκίνητο να κρατάει το κεφάλι του

Κακοκαιρία “Ariel”: Συμβουλές από την ΓΓΠΠ

“Κιβωτός του Κόσμου”: Μεγάλο ποσό σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο