LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 12:13 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2022 12:56

Φονική παράσυρση - Θεσσαλονίκη: “Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την 21χρονη ενώ ήταν αιμόφυρτη”

Στην ανακρίτρια οι γονείς της αδικοχαμενης Έμμας, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

21χρονη φοιτήτρια - τροχαίο Θεσσαλονίκη
Το κατώφλι της Ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής παράσυρσης της 21 ετών φοιτήτριας, στην Καμάρα, πέρασε το πρωί η οικογένειά της, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.

Συνοδεία δικηγόρου, η οικογένεια προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στον 26χρονο οδηγό και τη 19χρονη συνοδηγό του. Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ο πρώτος ως φυσικός αυτουργός και η δεύτερη ως απλή συνεργός στην πράξη αυτή.

Σε μία λακωνική δήλωση, η μητέρα της φοιτήτριας ανέφερε τα εξής: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της», σχολίασε για την απόφαση να γίνει δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της νεαρής, επιθυμία που η ίδια φοιτήτρια είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος έκανε λόγο για «εν ψυχρώ παράσυρση» και τόνισε ότι ο 26χρονος οδηγός «δεν βγήκε να οδηγήσει, αλλά να θερίσει». «Δεν τον ενδιέφερε αν θα σκότωνε ή όχι […] Κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο», σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να απολογήθηκε προανακριτικά ο οδηγός, δηλαδή ότι εάν η φοιτήτρια περνούσε από διάβαση δεν θα συνέβαινε τίποτα, ο κ. Ρουσσόπουλος σημείωσε πως αυτά είναι «προκλητικά και αντιβαίνουν στην κοινή λογική», ενώ συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε «αντιφάσεις» κι ότι «η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια».

ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ - ΟΔΗΓΟΣ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΎΧΗΜΑ  - 21 ΧΡΟΝΏΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Αναφορικά με τη δωρεά οργάνων και την προσφορά ζωής από την άτυχη Έμμα, ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε ότι «η οικογένεια θέλησε, όπως και η εκλιπούσα, να δώσει ζωή μέσα από τον θάνατό της», ενώ ευχαρίστησε, εκ μέρους της οικογένειας, όλους όσοι μέσα από χιλιάδες μηνύματά τους συμπαρίστανται, επιδεικνύοντας την αγάπη τους προς την άτυχη φοιτήτρια. «Η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε την Έμμα σαν να είναι δικό της παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ότι καθώς η νεαρή κοπέλα βρισκόταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα μετά τη θανατηφόρα παράσυρση, άγνωστος έκλεψε το πορτοφόλι της, που περιείχε 1500 ευρώ.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ η 19χρονη συνοδηγός (ημεδαπή) αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του Κόσμου”: οι “αγιογραφίες” και ο πατήρ Αντώνιος ως... “άλλος Χριστός” (βίντεο)

Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Τρίτης σε ΑΝΤ1, ANT1+ και Antenna.gr

Σεισμός στην Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο