LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 12:13 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2022 12:56

Φονική παράσυρση - Θεσσαλονίκη: “Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την 21χρονη ενώ ήταν αιμόφυρτη”

Στην ανακρίτρια οι γονείς της αδικοχαμενης Έμμας, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

21χρονη φοιτήτρια - τροχαίο Θεσσαλονίκη
Το κατώφλι της Ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής παράσυρσης της 21 ετών φοιτήτριας, στην Καμάρα, πέρασε το πρωί η οικογένειά της, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.

Συνοδεία δικηγόρου, η οικογένεια προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στον 26χρονο οδηγό και τη 19χρονη συνοδηγό του. Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ο πρώτος ως φυσικός αυτουργός και η δεύτερη ως απλή συνεργός στην πράξη αυτή.

Σε μία λακωνική δήλωση, η μητέρα της φοιτήτριας ανέφερε τα εξής: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της», σχολίασε για την απόφαση να γίνει δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της νεαρής, επιθυμία που η ίδια φοιτήτρια είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος έκανε λόγο για «εν ψυχρώ παράσυρση» και τόνισε ότι ο 26χρονος οδηγός «δεν βγήκε να οδηγήσει, αλλά να θερίσει». «Δεν τον ενδιέφερε αν θα σκότωνε ή όχι […] Κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο», σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να απολογήθηκε προανακριτικά ο οδηγός, δηλαδή ότι εάν η φοιτήτρια περνούσε από διάβαση δεν θα συνέβαινε τίποτα, ο κ. Ρουσσόπουλος σημείωσε πως αυτά είναι «προκλητικά και αντιβαίνουν στην κοινή λογική», ενώ συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε «αντιφάσεις» κι ότι «η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια».

ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ - ΟΔΗΓΟΣ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΎΧΗΜΑ  - 21 ΧΡΟΝΏΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Αναφορικά με τη δωρεά οργάνων και την προσφορά ζωής από την άτυχη Έμμα, ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε ότι «η οικογένεια θέλησε, όπως και η εκλιπούσα, να δώσει ζωή μέσα από τον θάνατό της», ενώ ευχαρίστησε, εκ μέρους της οικογένειας, όλους όσοι μέσα από χιλιάδες μηνύματά τους συμπαρίστανται, επιδεικνύοντας την αγάπη τους προς την άτυχη φοιτήτρια. «Η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε την Έμμα σαν να είναι δικό της παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ότι καθώς η νεαρή κοπέλα βρισκόταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα μετά τη θανατηφόρα παράσυρση, άγνωστος έκλεψε το πορτοφόλι της, που περιείχε 1500 ευρώ.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ η 19χρονη συνοδηγός (ημεδαπή) αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του Κόσμου”: οι “αγιογραφίες” και ο πατήρ Αντώνιος ως... “άλλος Χριστός” (βίντεο)

Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Τρίτης σε ΑΝΤ1, ANT1+ και Antenna.gr

Σεισμός στην Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συμμαχία των Προθύμων - Ουκρανία: "Στο τραπέζι" η αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων08:56Προϋπολογισμός 2026: Ξεκινά σήμερα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση για την ψήφισή του08:42ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη, για παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές08:28Χανιά: Προσποιήθηκε τον λογιστή, μπήκε στο σπίτι και την λήστεψε08:14Ο Πούτιν ανακοίνωσε την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ, στην ανατολική Ουκρανία08:00Στα μπλόκα αγρότες σε Καρδίτσα και Τρίκαλα - Προετοιμασίες για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια07:47Συνεδρίαση της ΚΟ σήμερα, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:33Συνελήφθησαν ανήλικοι που διέπρατταν κλοπές εις βάρος υπαλλήλων αρτοποιείων και περιπτέρων (βίντεο)07:18Ασπρόπυργος - Επιχείρηση αστυνομίας: Βρέθηκε κλεμμένη καραμπίνα (Εικόνες)07:04Χριστουγενιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης στον ΑΝΤ106:50Σεισμός 6,7 βαθμών στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι06:36Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Δεκεμβρίου06:22Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:08Παναθηναϊκός: Προσπάθησε αλλά... κόλλησε στην ισοπαλία με την Βικτόρια Πλζεν00:02Υπόθεση Καλογήρου: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της εισαγγελικής διάταξης που αποκλείει τη δολοφονία23:59Σύλλογοι Συγγενών Θανόντων και Πληγέντων Μάνδρας: Το "ευχαριστούμε" δεν σβήνει την πικρή αλήθεια23:45Παναθηναϊκός: Προσγειώθηκε άτσαλα στο Μιλάνο - Δεύτερη διαδοχική ήττα στην Ευρώπη23:39Φον ντερ Λάιεν- Κόστα: Συγχαρητήρια για την εκλογή Πιερρακάκη 23:25ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα τα πρακτικά κατάθεσης "Φραπέ" για να αποφασίσει αν διετέλεσε ποινικό αδίκημα23:11Γερμανία: 16χρονος μαχαιρώθηκε σε χριστουγεννιάτικη αγορά22:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο