LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 12:13 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2022 12:56

Φονική παράσυρση - Θεσσαλονίκη: “Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την 21χρονη ενώ ήταν αιμόφυρτη”

Στην ανακρίτρια οι γονείς της αδικοχαμενης Έμμας, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

21χρονη φοιτήτρια - τροχαίο Θεσσαλονίκη
Το κατώφλι της Ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση της φονικής παράσυρσης της 21 ετών φοιτήτριας, στην Καμάρα, πέρασε το πρωί η οικογένειά της, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής.

Συνοδεία δικηγόρου, η οικογένεια προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας που αποδίδεται στον 26χρονο οδηγό και τη 19χρονη συνοδηγό του. Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα τον θάνατο, ο πρώτος ως φυσικός αυτουργός και η δεύτερη ως απλή συνεργός στην πράξη αυτή.

Σε μία λακωνική δήλωση, η μητέρα της φοιτήτριας ανέφερε τα εξής: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν η επιθυμία της», σχολίασε για την απόφαση να γίνει δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της νεαρής, επιθυμία που η ίδια φοιτήτρια είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Ρουσσόπουλος έκανε λόγο για «εν ψυχρώ παράσυρση» και τόνισε ότι ο 26χρονος οδηγός «δεν βγήκε να οδηγήσει, αλλά να θερίσει». «Δεν τον ενδιέφερε αν θα σκότωνε ή όχι […] Κάποιοι έδωσαν ζωή, αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο», σημείωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να απολογήθηκε προανακριτικά ο οδηγός, δηλαδή ότι εάν η φοιτήτρια περνούσε από διάβαση δεν θα συνέβαινε τίποτα, ο κ. Ρουσσόπουλος σημείωσε πως αυτά είναι «προκλητικά και αντιβαίνουν στην κοινή λογική», ενώ συμπλήρωσε πως ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε «αντιφάσεις» κι ότι «η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια».

ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ - ΟΔΗΓΟΣ - ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΎΧΗΜΑ  - 21 ΧΡΟΝΏΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Αναφορικά με τη δωρεά οργάνων και την προσφορά ζωής από την άτυχη Έμμα, ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε ότι «η οικογένεια θέλησε, όπως και η εκλιπούσα, να δώσει ζωή μέσα από τον θάνατό της», ενώ ευχαρίστησε, εκ μέρους της οικογένειας, όλους όσοι μέσα από χιλιάδες μηνύματά τους συμπαρίστανται, επιδεικνύοντας την αγάπη τους προς την άτυχη φοιτήτρια. «Η ελληνική κοινωνία αγκάλιασε την Έμμα σαν να είναι δικό της παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε, ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ότι καθώς η νεαρή κοπέλα βρισκόταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα μετά τη θανατηφόρα παράσυρση, άγνωστος έκλεψε το πορτοφόλι της, που περιείχε 1500 ευρώ.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, κρίθηκε προφυλακιστέος και πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ η 19χρονη συνοδηγός (ημεδαπή) αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του Κόσμου”: οι “αγιογραφίες” και ο πατήρ Αντώνιος ως... “άλλος Χριστός” (βίντεο)

Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Τρίτης σε ΑΝΤ1, ANT1+ και Antenna.gr

Σεισμός στην Εύβοια: Ζημιές σε σπίτια - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο