LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 11:29 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2022 11:38

“Κιβωτός του Κόσμου” - Λούλης: Το 1 εκατομμύριο, οι δωρεές και η κακοποίηση (βίντεο)

Τι είπε ο βιομήχανος για το ποσό που συμφωνήθηκε για να διατεθεί το ένα σπίτι, την δωρεά δύο ακινήτων στην “ΚτΚ”, την επαφή με τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα και τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.


 

Κώστας Λούλης - Το Πρωινό

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε την Τρίτη ο βιομήχανος Κώστας Λούλης, αποσαφηνίζοντας ζητήματα που αφορούν την δωρεά δύο ακινήτων στην «Κιβωτό του Κόσμου» και την καταβολή σε εκείνον από την ΜΚΟ 1 εκατομμυρίου ευρώ. 

Όπως σημείωσε, «Μεγάλο σοκ για εμένα ήταν όταν άκουσα ότι τα παιδιά ήταν κακοποιημένα, νόμιζα ότι ήταν ορφανά. Τους είπα ότι εγώ δεν θέλω να κρατήσω χρήματα από εσάς, αυτό το 1 εκατομμύριο ευρώ, που είχα πάρει για το πρώτο σπίτι. Αποφάσισα να τους δώσω και το δεύτερο σπίτι,  που ήταν μεγαλύτερο. Τους άφησα και το τυροκομείο, ελαιοτριβείο, τον πετρόμυλο, τον ζωοοτροφόμυλο, όλα τα εργαστήρια». 

Ο δωρητής της «Κιβωτού του Κόσμου» διευκρίνισε πως  «Πριν από 10 χρόνια είχα δύο σπίτια που ήταν τα πλέον εμβληματικά όχι στον Βόλο, σε όλη την κεντρική Ελλάδα. Αυτά τα σπίτια σήμερα, 10 χρόνια μετά, δεν τα έχω. Ήταν αξίας 6-7 εκατομμυρίων ευρώ. Πήρα 1 εκατομμύριο ευρώ για το πρώτο ακίνητο, το οποίο δεν το κράτησα, αλλά το δαπάνησα για να ανακιανιστούν τα σπίτια και τώρα ερχόμαστε και λέμε πόσο ήταν  η αξία της δωρεάς, ότι δεν ήταν τόσο μεγάλης αξίας, και όλο αυτό με θλίβει για όσα γράφονται για τις δωρεές μου». 

«Διαπραγματευόμουν να πουλήσω το ένα ακίνητο προς 3 με 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Είδα απέναντι μου 3 ανθρώπους που μου είπαν να πάνε να το δουν, ανάμεσα τους ήταν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα. Το είδαν το ακίνητο, μου είπαν ότι το ήθελαν το ακίνητο, αλλά ότι η τιμή ήταν υψηλή. Τους είπα ότι επειδή ήταν ορφανά τα παιδιά, θα σας το πουλήσω, αλλά θα πάρω μόνο την αξία των εργαστηρίων, που ήταν 1 εκατομμύριο ευρώ», διηγήθηκε ο κ. Λούλης.

Προσέθεσε πως «όταν αργότερα τους γνώρισα και πήγα στην δομή της Πωγωνιανής και έμαθα ότι τα παιδιά δεν ήταν μόνο ορφανά, αλλά και κακοποιημένα, τους είπα θα σας δώσω και το άλλο σπίτι στον Άνω Βόλο. Μου κάνει κατάπληξη ότι κάποιες φυλλάδες ούτε καν αναφέρουν την δωρεά του δεύτερου, του μεγάλου σπιτιού και κάνουν λόγο για σκάνδαλο, αναφέροντας μόνο το 1 εκατομμύριο ευρώ».

«Δεν μου έκανε εντύπωση ότι μια οργάνωση έδινε 1 εκατομμύριο ευρώ, την ώρα που έχουν βρει σε Μητροπολίτες, μετά την κοίμηση τους, 8 και 10 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο κ. Λούλης, αποσαφηνίζοντας πως «είπα θα κάνω τις δωρεές όταν είδα δεκάδες παιδάκια να με αγκαλιάζουν και άκουσα τον π. Αντώνιο που μου έλεγε τις τραυματικές ιστορίες τους».

Ερωτηθείς για τον τρόπο που δέχεται όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Λούλης είπε ότι «Οι ενδείξεις σου δημιουργούν αισθήματα που σε κλονίζουν, αλλά πρέπει να περιμένουμε τις αποδείξεις, αυτό πρέπει να κάνουμε».


Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν κι άλλες μαρτυρίες και καταγγελίες για δωρεές προς την ΜΚΟ και την στάση των υπέύθυνων των δομών έναντι των δωρητών, αλλά και καταγγελίες για συμπεριφορές παιδαγωγών και 'ευνοούμενων":

 

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του Κόσμου”: το κλουβί, ο 8χρονος και η μάνα του 19χρονου που κατήγγειλε ασέλγεια (βίντεο)

Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Τρίτης σε ΑΝΤ1, ANT1+ και Antenna.gr

“Κιβωτός του Κόσμου”: Ανάκληση δωρεών και αλλαγές σε διαθήκες μετά τις καταγγελίες (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣυνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 10:20 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός συγκεντρώνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα συμμετέχει σε συζήτηση με τον διακεκριμένο οικονομολόγο Daron Acemoglu στο πλαίσιο της 29ης Ετήσιας Συζήτησης του Economist.

Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμωνΣήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Από ποια είσοδο θα είναι προσβάσιμο το φαράγγι. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ

Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Στιγμές πανικού έζησαν περαστικοί και τουρίστες στην καρδιά της Ρόδου όταν κινητό τηλέφωνο άρπαξε φωτιά μέσα σε τσάντα γυναίκας.

Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)Σήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.  Ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα επιτέθηκε λεκτικά στον κατηγορούμενο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ψηφιακό Πελατολόγιο: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες του κλάδου13:50Ιαπωνία: Περισσότεροι από 900 σεισμοί έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 10 μέρες13:35Κυριακή Γρίβα: Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της (βίντεο)13:17Ρόδος: Νεκρός 48χρονος οδηγός σε τροχαίο δυστύχημα13:00Βόλος: Φωτιά σε αστικό λεωφορείο - Απομακρύνθηκε ο οδηγός (βίντεο)12:45Δάφνη – Υμηττός: Διέπραττε ληστείες εις βάρος υπαλλήλων καταστημάτων (βίντεο)12:31Κίνα: Ανθρωποειδή ρομπότ…παίζουν μπάλα (βίντεο)12:17Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις12:03Τζάνειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 62χρονη - Ξεκινούν τα εγκεφαλικά τεστ11:49Μυτιλήνη – Αδερφός Θύματος: Παρά τρίχα ζωντανός είναι… Ήταν λες και ήμουνα στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα11:35Τρίτη 2 Ιουλίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας11:21Αίγυπτος: Μαούνα ναυαγεί στον Κόλπο του Σουέζ - Αναφορές για νεκρούς 11:06Ελευσίνα: Διάρρηξη με λεία άνω των 70.000 ευρώ - Έκλεψαν ακόμη λίρες και κοσμήματα 10:52Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό10:38Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ανανεώνει την Ηγεσία του Ενισχύοντας τους Διατλαντικούς Δεσμούς10:24Θεσσαλονίκη: 17χρονος ξυλοκόπησε συνομήλικο του10:09Ρόδος: Κινητό εκρήγνυται μέσα σε τσάντα (βίντεο)09:54Λεωφόρος Συγγρού: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών09:39Καύσωνας: Υποχωρεί από τη Γαλλία και μετακινείται πιο ανατολικά προς τη Γερμανία09:25Τραμπ: Χλευάζει όσους μετανάστες αποπειραθούν να δραπετεύσουν από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»09:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο