LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 10:50

Μουντιάλ 2022: οι καμήλες κάνουν… υπερωρίες στο Κατάρ (εικόνες)

Η φρενίτιδα του Μουντιάλ οδηγεί ακόμη και τις καμήλες σε “υπερεργασία”, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για μια βόλτα, από ποδοσφαιρόφιλους που έχουν ταξιδέψει στο εμιράτο.

Κατάρ - βόλτα με καμήλα - Μουντιάλ

Με το Κατάρ να συνεχίζει να καλωσορίζει περισσότερους από ένα εκατομμύριο φιλάθλους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα ρίξει αυλαία στις 18 Δεκεμβρίου, ακόμη και οι καμήλες εργάζονται... υπερωρίες.

Οι επισκέπτες, που καταφτάνουν σε αριθμούς που δεν έχει ξαναδεί το μικροσκοπικό εμιράτο, σπεύδουν να ολοκληρώσουν μια λίστα με τουριστικές εμπειρίες στον Κόλπο μεταξύ των αγώνων του Μουντιάλ 2022: βόλτα στην πλάτη μιας καμήλας, φωτογραφίες με γεράκια και περιήγηση στα σοκάκια των παραδοσιακών αγορών.

Εκατοντάδες επισκέπτες με στολές ποδοσφαίρου ή ντυμένοι με σημαίες περίμεναν τη σειρά τους για να ανέβουν στις καμπούρες των ζώων. Οι καμήλες που δεν σηκώθηκαν αναγκάστηκαν να σηκωθούν από τους χειριστές τους. 

Όταν μια καμήλα έβγαλε ένα δυνατό γρύλισμα, μια γυναίκα από την Αυστραλία ούρλιαξε, «ακούγεται σαν να δυσανασχετεί!» Σε κοντινή απόσταση, μια ομάδα ανδρών από το Μεξικό ντυμένοι με άσπρες μπούρκες από το Κατάρ και κόμμωση έβγαζαν selfies... 

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό συναίσθημα γιατί νιώθεις τόσο ψηλός», είπε ο 28χρονος Χουάν Γκαούλ μετά τη βόλτα του. Ο Αργεντινός φίλαθλος επισκεπτόταν το Κατάρ για μια εβδομάδα από την Αυστραλία. 

Από την πλευρά του, ο Αλί Τζμπέρ αλ Αλί, ένας 49χρονος Βεδουίνος βοσκός καμήλας από το Σουδάν, έσπευσε να προσθέσει: «Έρχονται πολλά χρήματα. Δόξα τω Θεώ, αλλά είναι μεγάλη πίεση». 

Κατάρ - βόλτα με καμήλα - Μουντιάλ

Ο Αλ Άλι ήρθε στο Κατάρ πριν από 15 χρόνια, αλλά δούλευε με καμήλες από τότε που ήταν παιδί. Κατά μια μέση εβδομάδα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Αλ Άλι είπε ότι η εταιρεία του θα προσφέρει περίπου 20 βόλτες την ημέρα και 50 τα Σαββατοκύριακα. Από τότε που ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Αλ Άλι και οι άνδρες με τους οποίους συνεργάζεται παρέχουν 500 βόλτες το πρωί και άλλες 500 το βράδυ. Η εταιρεία μάλιστα αύξησε τον αριθμό των καμήλων από 15 σε 60, όπως τόνισε.

«Οι ξεναγοί θέλουν να προχωρήσουν τα πράγματα γρήγορα, έτσι μας ασκούν πίεση», είπε ο Αλ Άλι. 

Καθώς σχηματίστηκαν πλήθη γύρω τους, πολλές καμήλες κάθονταν σαν αγάλματα με υφασμάτινες μουσούδες να καλύπτουν το στόμα τους και φωτεινές σέλες στο σώμα τους. Η μυρωδιά της κοπριάς γέμισε τον αέρα... Όπως και άλλοι πολιτισμοί του Κόλπου, οι καμήλες κάποτε παρείχαν στους Κατάρ μια ζωτική μορφή μεταφοράς και βοήθησαν στην εξερεύνηση και την ανάπτυξη εμπορικών οδών. Σήμερα, συμμετέχουν σε πολιτιστικά χόμπι: οι αγώνες καμήλας είναι ένα δημοφιλές άθλημα που λαμβάνει χώρα σε παλιές πίστες έξω από την πόλη.

Ο Αλ Άλι είπε ότι ξέρει πότε ένα ζώο είναι κουρασμένο -  συνήθως αν αρνείται να σηκωθεί ή κάθεται πίσω αφού σηκωθεί στα πόδια του. Μπορεί να αναγνωρίσει κάθε καμήλα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. 

«Είμαι Βεδουίνος. Προέρχομαι από οικογένεια Βεδουίνων που φροντίζουν καμήλες. Μεγάλωσα αγαπώντας τις», είπε ο Αλ Άλι. 

Αλλά η ξαφνική αύξηση των τουριστών σημαίνει και λιγότερο χρόνο για ξεκούραση μεταξύ των βολτών, είπε. Μια σύντομη διαδρομή διαρκεί μόλις 10 λεπτά, ενώ η μεγαλύτερη διαρκεί 20 έως 30 λεπτά. 

Κανονικά, ο Αλ Άλι είπε ότι μια καμήλα μπορεί να ξεκουραστεί μετά από πέντε βόλτες. «Τώρα, οι άνθρωποι λένε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε... γιατί έχουν άλλα σχέδια στα οποία πρέπει να πάνε στη μέση της ερήμου». 

 Από τότε που ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα ζώα οδηγούνται για 15 έως 20 - μερικές φορές ακόμη και 40 βόλτες - χωρίς διάλειμμα. 

 Η μέρα του Αλ Άλι ξεκινά γύρω στις 4:30 π.μ., όταν ταΐζει τα ζώα και τα ετοιμάζει για πελάτες. Μερικοί τουρίστες έφτασαν τα ξημερώματα, είπε, ελπίζοντας να πάρουν την τέλεια λήψη της ανατολής του ηλίου, «άρα πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους και να τραβήξουμε φωτογραφίες για αυτούς». 

Από το μεσημέρι μέχρι τις 2 μ.μ., και οι χειριστές και οι καμήλες ξεκουράζονται, είπε., αναφέροντας ακόμη πως «τότε αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για την απογευματινή μάχη... ». 


Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: “Η 12χρονη δίνει νέες πληροφορίες - Ο 53χρονος εξαφάνισε το δεύτερο κινητό του!”

Τροχαίο - Ημαθία: Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε την 14χρονη

Η “Κιβωτός του Κόσμου” διδάσκεται στα σχολεία - Τι ζητά η ΟΙΕΛΕ (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΧθες 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΧθες 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΧθες 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησίΧθες 14:20 | Ειδήσεις

Με το τρακτέρ του να γίνεται σύμβολο αγώνα, ο αγρότης κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της τοπικής κοινωνίας και των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο