LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 08:22

Κικίλιας: Συμφωνία με την Σαουδική Αραβία για επέκταση πτήσεων προς Ελλάδα

Επαφές με leaders της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς έχει ο υπουργός Τουρισμού στο Ριάντ. Τι συζήτησαν με τον Σαουδάραβα ομόλογό του.

Βασίλης Κικίλιας - Ahmed Al Khateeb
Σειρά επαφών και συναντήσεων με leaders της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς πραγματοποιεί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ριαντ όπου διεξάγεται η 22η Σύνοδος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC).

Χθες, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκηπα Ahmed Al Khateeb.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επέκταση των απευθείας πτήσεων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα, η οποία θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Βασίλης Κικίλιας - Ahmed Al Khateeb

Παράλληλα, ψηλά στην ατζέντα ήταν το ενδιαφέρον που υπάρχει για τουριστικές επενδύσεις στην Αθήνα, όπως και στη δυνατότητα για εκπαίδευση Σαουδάραβων σε τουριστικές σχολές της Ελλάδας.

Βασίλης Κικίλιας - Ahmed Al Khateeb

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στην παροχή υποτροφιών σε Έλληνες για σπουδές στην Ακαδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Σαουδική Αραβία, καθώς και για την εβδομάδα πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες που θα πραγματοποιηθεί στο Ριάντ.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας, παρουσία του Πρέσβυ κ. Αλέξη Κωνσταντόπουλου, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του επενδυτικού ομίλου στη Σαουδική Αραβία “Alkholi Group”, κ. Hamza B. Alkholi. Αντικείμενο της συζήτησης η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και οι μεγάλες επενδύσεις που γίνονται πλέον στη χώρα από διεθνείς κολοσσούς, οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία και αναβαθμίζουν σημαντικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε όλες του τις εκφάνσεις (χειμερινό- ορεινό τουρισμό, εναλλακτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, θρησκευτικό τουρισμό κ.α).

Βασίλης Κικίλιας - Ahmed Al Khateeb

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κικίλιας συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili σχετικά με τις φετινές επιδόσεις της Ελλάδας σε αφίξεις και έσοδα- οι οποίες είναι εντυπωσιακές ακόμα και συγκριτικά με τις αντίστοιχες άλλων χωρών που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς- καθώς και για το μέλλον του τουρισμού και την ανάγκη στροφής σε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη και τη μπλε οικονομία.

Βασίλης Κικίλιας - Ahmed Al Khateeb

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου Ahmed Issa, όπου επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τουρισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: Η Αγγλία προκρίθηκε και απέκλεισε την Ουαλία

Σεισμός στην Εύβοια, αισθητός και στην Αττική

Οδηγός του ΟΑΣΘ λιποθύμησε “στο τιμόνι” (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο