LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 29 Νοεμβρίου 2022 06:48 | Ανανέωση: 29 Νοεμβρίου 2022 07:54

Σεισμός στην Εύβοια: διαρκείς δονήσεις μετά τα 4,7 Ρίχτερ

Πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία, μετά τον σεισμό που "πέταξε απο τα κρεβάτια" τους κατοίκους πολλών περιοχών σε Εύβοια, Βοιωτία και Αττική.

Σεισμογράφος

Ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:24, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του οικισμού Ζάρακες Εύβοιας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 11,3 χιλιόμετρα.

Σεισμός - Εύβοια

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:23, σε απόσταση 56 χλμ. ανατολικά/βορειανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο σε απόσταση 8 χιλιομέτρων βορειανατολικά των Νέων Στύρων Εύβοιας και το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 14,4 χιλιόμετρα.

Σεισμός - Εύβοια

Νωρίτερα, στις 06:32 είχε καταγραφεί σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστοτούτου).

Ο σεισμός με επίκεντρο στην Εύβοια αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού και πολλών περιοχών της Βοιωτίας και της Αττικής το πρωί της Τρίτης.

Το μέγεθος του σεισμού αρχικώς υπολογίστηκε σε 4,6 Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα μετρήθηκε απο τους σεισμολόγους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στα 4,8 Ρίχτερ και λίγο αργότερα το μέγεθος διορθώθηκσε σε 4,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 13,2 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά των Ζαρακών Εύβοιας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σεισμός - Εύβοια

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με ενεργά ρήγματα.

Προσέθεσε πως έγινε αισθητός και στην Αττική τόσο λόγο του μικρού εστιακού βάθους όσο και της απόστασης του Λεκανοπεδίου Αττικής από το επίκεντρο του σιεσμού, κοντά στα Στύρα Εύβοιας.

Κλειστά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στον Δήμο Καρύστου.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες, Χρήστος Τρανός, συνομιλώντας με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου είπε πως «σε κάποια σπίτια μόνο έχουμε δει ρωγμές, δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι στιγμής κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Εδώ βρέχει, ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του, δεν έχουμε ανησυχήσει πάντως. Προσπαθώ να ενημερωθώ από τις γειτονιές στα σπίτια και αισθάνομαι τους μετασεισμούς και στο αυτοκίνητο».

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022: οι μεταδόσεις της Τρίτης σε ΑΝΤ1, ANT1+ και Antenna.gr

Γοργοπόταμος: η έκρηξη που σκόρπισε θάνατο και πανικό

Συμμορία ανηλίκων έκανε πάνω απο 50 κλοπές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η σταδιακή απομάκρυνση του φαινομένου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Φωτιά στους Σχίνους Ηλείας (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο