LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2022 19:46 | Ανανέωση: 28 Νοεμβρίου 2022 19:54

Μουντιάλ 2022: Η Βραζιλία νίκησε την Ελβετία με γκολ “ποίημα”

Με ένα εκπληκτικό γκολ η Βραζιλία "κλείδωσε" την πρόκριση στους "16".

AP - Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία - Ελβετία

Η Βραζιλία, μετά τη Γαλλία, έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει από την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων (7ος) το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ ματς του Μουντιάλ 2022.

Για να συμβεί αυτό, σε μία άκρως μέτρια βραδιά της και χωρίς τον Νεϊμάρ στην ενδεκάδα της, η «Σελεσάο» χρειάστηκε το φοβερό γκολ του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό, με το οποίο νίκησε 1-0 την Ελβετία στο στάδιο «974» της Ντόχα και με το 2Χ2 στις... αποσκευές της (6β.) «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Τίτε «έγραψε» το 17ο παιχνίδι αήττητη σε φάση ομίλων, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά στο παρελθόν καμία ομάδα από καταβολής των διοργανώσεων. Παράλληλα, η Βραζιλία νίκησε για πρώτη φορά τους Ελβετούς στην τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς τα δύο προηγούμενα ματς είχαν τελειώσει χωρίς νικητή (2-2 το 1950 και 1-1 το 2018).

Η Ελβετία στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της, αμύνθηκε εξαιρετικά, αλλά στο φινάλε λύγισε από το σπουδαίο γκολ του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τίποτα δεν χάθηκε για το συγκρότημα του Μουράτ Γιακίν, που είχε νικήσει την πρεμιέρα το Καμερούν και της αρκεί μία ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική με τη Σερβία, αρκεί η αφρικανική ομάδα να μην επικρατήσει της Βραζιλίας.

Η απουσία του τραυματία Νεϊμάρ, επηρέασε σημαντικά την Βραζιλία, η οποία δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της, ούτε ήταν ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Ζόμερ. Μετά από ένα 25λεπτο, που ναι μεν είχε την εδαφική υπεροχή, δε, όμως, ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά, στο 27ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί.

Ο Ραφίνια «σέρβιρε» με εξαιρετική πάσα... μισό γκολ στον Βινίσιους, το τελείωμα του οποίου δεν ήταν ανάλογο της κλάσης του κι ο Ζόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Ακολούθησε στο 30΄ το μακρινό σουτ του Ραφίνια που δεν αιφνιδίασε το γκολκίπερ των Ελβετών.

AP - Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία - Ελβετία

Η φάση με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μοναδική «καθαρή» ευκαιρία του κατά τ΄ άλλα μέτριου έως κακού σε ποιότητα, φάσεις και ρυθμού, πρώτου 45λεπτου. Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε πιο... ζωντανό, με την Ελβετία ν΄ απειλεί πρώτη στο 52΄. Ο Ρίντερ μπήκε από δεξιά μόνος του, γύρισε τη μπάλα, αλλά το σουτ του Σο βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών της Βραζιλίας.

Στο 56΄ η «σελεσάο» άγγιξε το γκολ, με την πάσα του Βινίσιους με το εξωτερικό στην καρδιά της μικρής περιοχής και τον Ρισάρλισον να μην προλαβαίνει με προβολή να σκοράρει.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε αλλάξει στην επανάληψη, όπως και η διάθεση των παικτών να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Έτσι στο 63΄ ο Βινίσιους έφυγε από κανονική θέση, πλάσαρε υποδειγματικά τον Ζόμερ, αλλά οι πανηγυρισμοί των Βραζιλιάνων κράτησαν μερικά δευτερόλεπτα καθώς το γκολ δε μέτρησε. Η φάση εξετάστηκε στο VAR κι όπως διαπιστώθηκε στο ξεκίνημά της και πριν η μπάλα φτάσει στον Βινίσιους, ο Ρισάρλισον ήταν εκτεθειμένος.

Τη λύση έδωσε τελικά στο 83ο λεπτό ο Κασεμίρο, ο οποίος με φοβερό σουτ με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να επέμβει Ζόμερ κι έστειλε την ομάδα του στην φάση των «16» του Μουντιάλ.

Διαιτητής: Ιβάν Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ)

Κίτρινες : Φρεντ - Ρίντερ

AP - Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία - Ελβετία

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86΄ Τέλες), Πακετά (46΄ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58΄ Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (73΄ Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (73΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ (86΄ Φρέι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τσάκα, Σο (76΄ Εμπισερ), Βάργκας (58΄ Φερνάντες), Ρίντερ (58΄ Στέφεν), Εμπολό (76΄ Σεφέροβιτς)


Ειδήσεις σήμερα:

Φονική παράσυρση: Δωρίζονται τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας

Κορονοϊός - σχολεία: “Τέλος” στα σενάρια για επιστροφή της μάσκας

Κολωνός: Ο 5χρονος δίνει “μάχη για την ζωή” του - Συνελήφθη ο πατέρας του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)Σήμερα 11:07 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία - Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου Ε65.


 


 

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο