LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Νοεμβρίου 2022 07:01 | Ανανέωση: 28 Νοεμβρίου 2022 07:04

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Βρετανία: ο Κάρολος, η Οικονομία και οι επενδύσεις

Πλούσια είναι η ατζέντα του Πρωθυπουργού την Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψη του στο Λονδίνο. Πότε θα συναντήσει τον βασιλιά Κάρολο, στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρίγκιπας Κάρολος - Σκωτία

Η προβολή της Ελλάδος ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που διανοίγονται στην χώρα μας αποτελούν το κυρίως «μενού» της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, το πρώτο, που πραγματοποιείται διά ζώσης από την εποχή της πανδημίας. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, αλλά και του θετικού momentum, που καταγράφει η ελληνική οικονομία είναι το γεγονός πως στο συνέδριο θα μετάσχουν πάνω από 240 επενδυτές, ενώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περισσότερες από 300 συναντήσεις σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα και τις επενδυτικές ευκαιρίες, που αυτή παρουσιάζει.

 Λονδίνο - Μητσοτάκης - Στελέχη ΝΔ

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, που θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του Οικονομικού του Γραφείου, Άλεξ Πατέλη, αναμένεται να έχει επαφές με σημαντικούς επενδυτές, που είτε έχουν ήδη τοποθετήσει κεφάλαια στην Ελλάδα, είτε ενδιαφέρονται να το πράξουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να επισημάνει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σε ένα δύσκολο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.

Θα μιλήσει, όπως δηλώνουν συνεργάτες του, για τα οικονομικά επιτεύγματα της κυβέρνησης του, όπως τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του ΑΕΠ, το διπλασιασμό των εξαγωγών, καθώς και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, που αλλάζουν τη χώρα και διαμορφώνουν ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον σε μία κρίσιμη συγκυρία. Μάλιστα, τον πρωθυπουργό θα παρουσιάσει τους συνέδρους ο επικεφαλής της Morgan Stanley International, Franck Petitgas, με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα ανταλλάξει απόψεις για την Ελλάδα, τις επιδόσεις της ελληνικής Οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις.

Κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν πως η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό στο ραντάρ διεθνούς φήμης επενδυτών ως μία χώρα, που έχει αφήσει πίσω της τις ημέρες της επιτήρησης και της εποπτείας και πλέον επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τηρώντας την δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και ως ένα κράτος - μέλος της ΕΕ, που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή σε μία περίοδο με έντονη γεωπολιτική αβεβαιότητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρίγκιπας Κάρολος - Σκωτία

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’. Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο κατόπιν πρόσκλησης του τότε διαδόχου του Βρετανικού θρόνου την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτήριο και το κτήμα.

Μάλιστα, στο επίκεντρο της συγκεκριμένης συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική, που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος, που το περιβάλλει, για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων, καθώς και την ανάδειξη του κτήματος σε «πράσινο» τοπόσημο, ανοικτό στους πολίτες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και το οποίο προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρίγκιπας Κάρολος - Σκωτία

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρίγκιπας Κάρολος - Σκωτία

Εκείνη η συνάντηση είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Τατοΐου, για την οποία ο Κάρολος είχε εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον. Σημειώνεται, δε, πως ο Βασιλιάς Κάρολος εκδηλώνει πάντοτε το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα. 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται, εξάλλου, και η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο London School of Economics, το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή την επέτειο των 25 ετών από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE. Προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, Κέβιν Φέδερστοουν (Kevin Featherstone), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, για τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη, για τις μεταρρυθμίσεις, που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, τις προκλήσεις καθ οδόν προς τις εκλογές, τη θέση της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και μία «δύσκολη» περιοχή, αλλά και για το όραμά του εν όψει της διεκδίκησης της νέας κυβερνητικής θητείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: 5χρονος χαροπαλεύει μετά απο φωτιά σε διαμέρισμα

Μουντιάλ 2022: Οι μεταδόσεις της Δευτέρας σε ΑΝΤ1 και ANT1+

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ - ΟΠΕΚΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπαρτσελόνα: Αποδυναμωμένη λόγω τραυματισμών ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό07:39Μακρόν: Συνεχίζει να ανησυχεί για τη Χαμάς, παρά την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας07:25Εθνική Ελλάδας: Ο κύκλος των αποτυχιών και τα 12 χρόνια εκτός μεγάλης διοργάνωσης07:11Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Οκτωβρίου06:57Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο για τη Γάζα : Υπέροχη μέρα για τη Μέση Ανατολή06:43«Πρόσωπο με Πρόσωπο» με τον Νίκο Χατζηνικολάου την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 24:00 στον ΑΝΤ106:29Τι καιρό θα κάνει τη Τρίτη 14 Οκτωβρίου06:15Ρόδος: 69χρονος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας πράξης εις βάρος ανήλικων κοριτσιών23:59"Ειρήνη": Το βίντεο που ανήρτησε ο πρωθυπουργός από τη συμμετοχή του στην Σύνοδο Κορυφής για την Γάζα23:43Ερντογάν στο Σαρμ Ελ Σέιχ: “Υπογράψαμε για Ειρήνη στη Γάζα”23:23Έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στελέχη της OLAF ζήτησαν στοιχεία 10 ετών23:09Μεγάλη αναστάτωση στα Χανιά: Επιβάτης έπαθε ανακοπή μέσα σε αστικό λεωφορείο22:55Χαλκιδική: Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό 42χρονου σέρφερ22:41Στους Μπακς και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο 22:27Μασαχουσέτη: Συνετρίβη αεροπλάνο σε αυτοκινητόδρομο – Δύο νεκροί (εικόνες)22:13Γκάνα: Πολλαπλοί νεκροί σε ναυάγιο σε λίμνη - Οι περισσότερες απώλειες είναι μικρά παιδιά21:59Φάρσαλα: "Θέρισε" το κοπάδι η ευλογιά21:45Βριλήσσια: Άνδρας με τσεκούρι έκανε "σμπαράλια" αυτοκίνητο (βίντεο)21:31Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου21:17Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: "Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να κλείσουμε το σχολείο του Αγ. Δημητρίου"21:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο