LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2022 16:56 | Ανανέωση: 27 Νοεμβρίου 2022 17:07

Μουντιάλ 2022: Το Μαρόκο έβαλε σε μπελάδες το Βέλγιο

Ακόμη μια σούπερ έκπληξη σημειώθηκε στα γήπεδα του Κατάρ, με τους Αφρικανούς να πετυχαίνουν μια ιστορική νίκη επί των «κόκκινων διαβόλων».

Βέλγιο - Μαρόκο

Το Μαρόκο δεν άφησε, όπως ο Καναδάς, το κακό Βέλγιο να ξεφύγει και πήρε τη σπουδαία νίκη με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ. Με τους τρεις αυτούς βαθμούς το Μαρόκο έφθασε τους τέσσερις βαθμούς, έχοντας και το βαθμό της ισοπαλίας από την πρεμιέρα με την Κροατία, και διεκδικεί βάσιμα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Βόρειας Αφρικής άνοιξε το σκορ με το γκολ του Αμπντελχαμίντ Σαμπιρί στο 73ο λεπτό και σφράγισε την τεράστια αυτή νίκη με το τέρμα του Ζακάρια Αμπουχάλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πως και οι δύο παίκτες μπήκαν ως αλλαγές στο τελευταίο ημίωρο και έμελλε να είναι αυτοί που θα διαμόρφωναν το τελικό σκορ.

Στο πρώτο τέταρτο το Βέλγιο ήταν σαφώς καλύτερο, ασκούσε πίεση κυρίως από τα αριστερά με τους αδερφούς Αζάρ, κάτι που αποτυπώθηκε και από τα κόρνερ, 5 έναντι 0. Οι Μαροκινοί αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα, με τους Βέλγους να έχουν την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 82%.

Βέλγιο - Μαρόκο

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς ήταν για τους Βέλγους στο 8ο λεπτό. Μετά από ωραία συνεργασία των αδερφών Αζάρ, ο Θόργκαν βρήκε τον Μπατσουαγί, ο οποίος βγήκε σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Η μεγάλη φάση έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ζίγιεχ με εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. O VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει και να κρίνει εάν οι παίκτες του Μαρόκο που ήταν οφσάιντ και συγκεκριμένα ο Σαΐς επηρέαζαν τη φάση. Η απόφαση του ήταν ακύρωση του γκολ, υποδεικνύοντας οφσάιντ.

Στην επανάληψη το Μαρόκο μπήκε αποφασισμένο να ελέγξει το ματς και το κατάφερε. Με ασφυκτικό πρέσινγκ στο χώρο της μεσαίας γραμμής κατάφερε να έχει την επιθετική πρωτοβουλία και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή.

Η προσπάθεια τους απέδωσε το 73ο λεπτό όταν η χρυσή αλλαγή, ο Σαμπιρί, εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα δεν βρήκε πουθενά και κατέληξε στα δίχτυα, με τον Κουρτουά να έχει ευθύνη για την κατάληξη.

Παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου όμως αυτή τη φορά ο Σαΐς καλυπτόταν. Η επιτυχία των Μαροκινών ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις με τον Αμπουχάλ να «κεραυνοβολεί» από κοντά τον Κουρτουά και να γράφει το τελικό 2-0.

Βέλγιο - Μαρόκο

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μεξικανός Ράμος, που έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ονάνα και Σαμπίρι.

Βέλγιο: Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Ονανά (60' Τίλεμανς), Βίτσελ, Θ. Αζάρ (75' Τροσάρ), Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75' Ντε Κετέλαρε), Ε. Αζάρ (60' Μέρτενς).

Μαρόκο: Ελ Καζούι, Χακίμι (67' Σαμπίρι), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί (78' Ελ Γιαμίκ), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (67' Ατιγιάτ), Ζιγές, Εν Νεσιρί (72' Αμντχάλα), Μπουφάλ (72' Αμπουχάλ).

Ειδήσεις σήμερα:

Μακελειό σε δύο σχολεία στη Βραζιλία: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση ενόπλου

“Κιβωτός του Κόσμου” - Γουλιδάκης: Η επαφή με τον Οργανισμό, η δωρεά και οι λαχνοί (βίντεο)

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο