LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2022 16:20

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κρύο την Δευτέρα

Που θα είναι εντονότερα τα καιρικά φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοιι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα σε όλη τη χώρα, καθώς προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όπου στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 με 16 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία χιόνια θα πέσουν τοπικά και σε ημιορεινές περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές που θα ενταθούν από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και τις Σποράδες, όπου από τις μεσημεριανές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ και στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα καταιγίδες. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς τοπικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις αναμένονται παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες έως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα ορεινά της δυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα δυτικά και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, και τους 11 με 14 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: 5χρονος χαροπαλεύει μετά απο φωτιά σε διαμέρισμα

Μουντιάλ 2022: Οι μεταδόσεις της Δευτέρας σε ΑΝΤ1 και ANT1+

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ - ΟΠΕΚΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο