LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2022 13:39 | Ανανέωση: 27 Νοεμβρίου 2022 13:55

Μουντιάλ 2022: H Κόστα Ρίκα σόκαρε την Ιαπωνία

Η Κόστα Ρίκα «έπιασε» την Ιαπωνία στους τρεις βαθμούς και όλα είναι «ανοικτά» για την πρόκριση.

AP - Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα

Με μία σημαντική έκπληξη, συνεχίσθηκε το Μουντιάλ του 2022, καθώς για την 2η αγωνιστική του τουρνουά, η Κόστα Ρίκα, που είχε γνωρίσει συντριβή με 7-0 από την Ισπανία, στην πρεμιέρα, νίκησε με 1-0 την Ιαπωνία, που είχε κάνει την έκπληξη, επικρατώντας της Γερμανίας με 2-1. Το «χρυσό» γκολ, σημείωσε ο Κέϊσερ Φούλερ στο 81ο λεπτό, ενώ πλέον, η Κόστα Ρίκα «έπιασε» την Ιαπωνία στους τρεις βαθμούς και όλα είναι «ανοικτά» για την πρόκριση.

Ο αγώνας, διεξήχθη στην πόλη Αλ Ραγιάν και στο χωρητικότητας 45.032 θεατών «Ahmad Bin Ali Stadium», ενώ η 2η αγωνιστική του ομίλου, θα ολοκληρωθεί απόψε (27/11, 21:00) με το ντέρμπι Ισπανία-Γερμανία.

AP - Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα

Ο Χάϊμε Μοριγιάσου, έκανε πέντε αλλαγές στην αρχική 11άδα της εθνικής Ιαπωνίας, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε 2-1 την Γερμανία, στην πρεμιέρα, σε μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης. Θέση στο βασικό σχήμα, πήραν οι Ντοάν, Σόμα, Ουέντα, Γιαμάνε και Μορίτα, ενώ ο προπονητής της Κόστα Ρίκα, Λουϊς Φερνάντο Σουάρες, προχώρησε σε μόλις δύο αλλαγές, από την ομάδα που παρέταξε στην συντριβή με 7-0 από την Ισπανία, καθώς τα «νέα πρόσωπα», είναι ο Τόρες και ο Γουάστον.

Οσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και όσοι είδαν το ματς από την τηλεόραση, παρακολούθησαν το πιό... βαρετό ημίχρονο του εφετινού Μουντιάλ. Οι Ιάπωνες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και επέβαλαν τον ρυθμό τους, όμως οι Κοσταρικανοί είχαν 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, με αποτέλεσμα η μπάλα να παίζεται στην μεσαία γραμμή και μέχρι έξω από την περιοχή τους. Μετά το 15λεπτο, η Κόστα Ρίκα ισορρόπησε τον ρυθμό του αγώνα και από το 30` και μετά οι Ασιάτες ξαναπήραν τον έλεγχο, χωρίς όμως να καταφέρουν ν' απειλήσουν τον Νάβας.

AP - Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι Ασιάτες μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη, που θα τους έφερεν «αγκαλιά» με την πρόκριση. Πίεσαν ψηλά και διαρκώς, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν αρκετές καλές στιγμές, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, οι 22 ποδοσφαιριστές «ανέβασαν» την ένταση στο παιχνίδι τους και προσπάθησαν να φθάσουν στο γκολ, που προφανώς θα ισοδυναμούσε με νίκη. Και αντίθετα με την ροή και την εικόνα του ματς, αυτοί που το κατάφεραν, ήταν οι Κοσταρικανοί, με τον Κέϊσερ Φούλερ στο 81ο λεπτό.

AP - Ιαπωνία - Κόστα Ρίκα

Στην συνέχεια, οι Ασιάτες προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς στο 88ο λεπτό, ο Νάβας απέκρουσε το εξ' επαφής σουτ του Καμάντα και διατήρησε την πολύτιμη νίκη για την Κόστα Ρίκα.

 

Διαιτητής: Μάϊκλ Ολιβερ (Αγγλία)

Κίτρινες : Γιαμάνε, Ιτακούρα, Εντο - Κοντρέρας, Μπόρχες, Κάλβο

Συνθέσεις:

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Λουϊς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Γουάστον, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο, Φούλερ, Μπόρχες (89` Σάλας), Τεγέδα, Τόρες, Κάμπελ, Κοντρέρας (65` Μπένετ).

ΙΑΠΩΝΙΑ (Χάϊμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Γιαμάνε (62` Μιτόμα), Ιτακούρα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο (46` Χ.Ιτο), Εντο, Μορίτα, Ντοάν (67` Τζ.Ιτο), Καμάντα, Σόμα (82` Μιναμίνο), Ουέντα (46` Ασάνο).

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με εγκατάλειψη: Πέθανε η 21χρονη που είχε παρασυρθεί από ΙΧ

Εργατικό δυστύχημα - Εύβοια: Θρήνος για τον 53χρονο - Καταγγελίες για καθυστέρηση του ασθενοφόρου

Μακελειό σε δύο σχολεία στη Βραζιλία: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση ενόπλου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΧθες 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΧθες 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΧθες 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΧθες 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερία: Ισόβια στην 35χρονη που σκότωσε και έθαψε τον 58χρονο σύντροφό της23:59Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο κέντρο της πόλης23:44Τραμπ: Πιθανή η επιβολή δασμών στις χώρες που δεν συμφωνούν μαζί μας για την Γροιλανδία23:30Αίσιο τέλος στον Κορυδαλλό: Σώα η γυναίκα που απειλούσε να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας23:16Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο