LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2022 10:00

Μακελειό σε δύο σχολεία στη Βραζιλία: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση ενόπλου

Ένοπλος έσπειρε τον θάνατο σε δύο σχολεία στην Βραζιλία. Τέσσερις νεκροί και 11 τραυματίες, εκ των οποίων 3 καθηγητές και ένας μαθητής σε κρίσιμη κατάσταση.

Βραζιλία - μακελειό - σχολείo

Σε 4 ανήλθαν οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου την Παρασκευή σε δύο σχολεία στην πολιτεία Εσπίριτο Σάντο στη νοτιοανατολική Βραζιλία, μετά τον θάνατο καθηγήτριας, ανακοίνωσαν χθες, Σάββατο, οι αρχές.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 3 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο κορίτσι. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης 11 άνθρωποι, εκ των οποίων 3 καθηγητές και ένας μαθητής βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

"Δυστυχώς η τραγωδία της Αρακρούς δεν έχει ακόμη τελειώσει. Με μεγάλη οδύνη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο ενός ακόμη θύματος, της καθηγήτριας Φλάβια Μερσόν", αναφέρει σε χθεσινό μήνυμά του στο Twitter ο Ρενάτο Κασαγκράντε, ο κυβερνήτης της πολιτείας Εσπίριτο Σάντο, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά τους τραυματίες.

Η επίθεση σημειώθηκε στην Αρακρούς, μια πόλη 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Ρίο ντε Ζανέιρο. Ο δράστης με καλυμμένο πρόσωπο και στολή παραλλαγής που είχε πάνω της σβάστικα εισέβαλε στο σχολείο Πρίμο Μπίτι, ένα δημόσιο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο σχολείο, το οποίο είχε εγκαταλείψει την Ιούνιο, σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης.

Βραζιλία - μακελειό - σχολείo

Μπήκε στο σχολείο από την πίσω πύλη του και στη συνέχεια πήγε στην αίθουσα των καθηγητών όπου άνοιξε πυρ κατά αρκετών καθηγητών, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας εννέα, σύμφωνα με τις αρχές.

Στη συνέχεια πήγε εκεί κοντά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πράια ντε Κοκεϊράλ, ένα ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο βρισκόταν το 12χρονο κορίτσι που σκοτώθηκε από την επίθεση

"Η κόρη μου ήταν πάντα γεμάτη φως και αγάπη. Έχασα την κόρη μου εξαιτίας του μίσους", είπε η Ταΐς Σαγκρίγιο, η μητέρα της μαθήτριας που σκοτώθηκε, στο δίκτυο Globonews.

Τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε ο δράστης ανήκαν στον πατέρα του, έναν αστυνομικό, και το ένα από αυτά ήταν το υπηρεσιακό του όπλο, διευκρίνισαν οι αρχές, οι οποίες διερευνούν αν ο νεαρός άνδρας είχε σχέσεις με κάποια ή κάποιες εξτρεμιστικές ομάδες.

Ο δράστης συνελήφθη στο σπίτι του μερικές ώρες μετά την επίθεση και, με τη συνεργασία των γονιών του, παραδόθηκε στις αρχές χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Ο νεαρός, στον οποίο αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας, μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022 - Κυριακή: Οι μεταδόσεις σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πλεύρης: Δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία

Φονική κακοκαιρία στην Ιταλία (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε εκδήλωση της ομογένειας στην ΟυάσινγκτονΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Απόψε στις δέκα το βράδυ ώρα Ελλάδας, θα ακολουθήσει δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο ΧατζηνικολάουΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την οικονομία, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ζήτημα του μεταναστευτικού, μεταξύ άλλων, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι τουΧθες 23:05 | Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές φαίνεται να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον ΘερμαϊκόΧθες 22:36 | Ειδήσεις

Τη Δευτέρα ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό μια ακόμη σορός, που άνηκε σε 23χρονο ημεδαπό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:45Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών19:58Πρώτη εγχώρια νίκη ο Παναθηναϊκός με Ντέσερς19:41Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται αύριο η λειτουργία του Μετρό λόγω προγραμματισμένης πορείας19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο