LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Νοεμβρίου 2022 09:21

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Πλεύρης: Δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία

Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις αλλαγές που φέρνει στο ΕΣΥ το νέο νομοσχέδιο και τις αυξήσεις στους γιατρούς. 

Θάνος Πλεύρης - Στούντιο με Θέα
Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 και μίλησε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, όπως για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, τον κορονοϊό και την έξαρση των ιώσεων, αλλά και τις αλλαγές που φέρνει στο ΕΣΥ το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με τον κορονοϊό ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει σταθερότητα σχετικά με την πίεση στο ΕΣΥ. Όπως είπε οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι κάτω από 100, ενώ σημείωσε ότι στις απλές κλίνες υπάρχει μεγαλύτερη πίεση αλλά είναι ελεγχόμενη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι λογικό να υπάρχει έξαρση στις ιώσεις, ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά της γρίπη, ενώ αναμένεται αύξησή τους με την ήπια απελευθέρωση της συνταγογράφησης της συνταγής

Για την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε ότι η πρώτη απόφαση ανέφερε ότι δεν μπορούν να απομακρυνθούν. Το Δεκέμβριο και τον Μάρτιο και το 3ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η αιτιολογία που είχαμε για την τελευταία παράταση του μέτρου που έγινε τον Απρίλιο, κατά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αιτιολογείται με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογείται βάσει της αρχής της αναλογικότητας.

Εμείς περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ την άλλη εβδομάδα, καθώς αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι το απόσπασμα, με την οποία θα συμμορφωθούμε, ακόμα ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας ότι η τήρηση της απόφασης θα γίνει με τέτοιο τρόπο που η ίδια η απόφαση να μη δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία. Όπως είπε θα υπάρξει σχετικό πρωτόκολλο από την Επιτροπή για το πώς θα γίνει η επιστροφή των ανεμβομλίαστων υγειονομικών.

Για το νομοσχέδιο ΕΣΥ

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές στο ΕΣΥ, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι το με το νέο νομοσχέδιο έρχονται αυξήσεις στους γιατρούς, οι οποίες θα δοθούν αναδρομικά από τον Ιούνιο. Όπως είπε η αύξηση είναι για όλους τους γιατρούς, ενώ στους γιατρούς των ΜΕΘ, των επειγόντων περιστατικών και στους αναισθησιολόγους, υπάρχει και επιπλέον επίδομα που μπορεί να φτάσει τα 400 ευρώ. Είναι ο μόνος κλάδος από το δημόσιο τομέα που μετά τα μνημόνια λαμβάνει αύξηση, σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Ακόμα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι σε περιοχές που είναι άγονες οι προκηρύξεις, δίνουμε τη δυνατότητα της μερικής απασχόλησης. Δηλαδή δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μην μπουν με μπλοκάκι αλλά με μερική απασχόληση. Δηλαδή ένας γιατρός ιδιώτης θα διατηρεί την ιδιωτική του υπόσταση και παράλληλα θα μπορεί οργανωμένα να παρέχει υπηρεσίες στο εθνικό σύστημα υγείας.

Ακόμα οι γιατροί του ΕΣΥ θα έχουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και όρους τη δυνατότητα και ελεγχόμενου ιδιωτικού έργου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι τα «φακελάκια» υπήρχαν και υπάρχουν δεν προέκυψαν τώρα, ενώ χαρακτήρισε προσβολή προς τους γιατρούς αυτό που λένε κάποιοι ότι δηλαδή θα «κλείνουν το μάτι» στους ασθενείς και θα τους πηγαίνουν στον ιδιωτικό τους ιατρείο. «Με αυτές τις παρεμβάσεις ανοίγουμε το ΕΣΥ στους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα», υπογράμμισε.

Τέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας. Όπως είπε στο πρώτο τρίμηνο έγιναν 52.000 δωρεάν μαστογραφίες και 3000 διαγνώστηκαν με καρκίνο σε πρώιμο στάδιο. Όπως είπε τα πρόγραμμα θα επεκταθεί και για τον καρκίνο στον τράχηλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μουντιάλ 2022 - Κυριακή: Οι μεταδόσεις σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Μετρό: Τα οφέλη και οι καινοτομίες της Γραμμής 4

Συντριβή ελικοπτέρου στη Νότια Κορέα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε και δεύτερο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη ΒενεζουέλαΣήμερα 18:11 | Ειδήσεις

Αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη μνήμη που ο αμερικανικός στρατός συλλαμβάνει πλοίο που φέρει ρωσική σημαία.

Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικώνΣήμερα 19:01 | Ειδήσεις

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, για το βίντεο που εστάλη στο γραφείο του εισαγγελέα, στον ΑΝΤ1.

Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτώνΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Τo τελικό πακέτο μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κόσμου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο αγροτικό μέτωπο. Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβέλλας ζητεί από τους εισαγγελείς την άμεση παρέμβασή τους με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων «σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς και της συνεχιζόμενης κατάληψης, με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο ...».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών19:34Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από 50χρονο19:20Σέρρες: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 15χρονο19:06Πάτρα: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για επίθεση σε συνομήλικούς τους18:52ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε και δεύτερο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα18:38Σάμος: Σορός εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή της περιοχής Κουρούντερε18:24Στον εισαγγελέα το βίντεο Βαρουφάκη που μιλά για χρήση ναρκωτικών18:10Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική διερεύνηση στον 17χρονο17:56Ιράν-διαδηλώσεις: Δύο νεκροί, 30 τραυματίες σε ένοπλες συγκρούσεις στα νοτιοδυτικά17:42Έρευνα της ΕΛΑΣ για βίντεο που δείχνει γυναίκα αστυνομικό να πυροβολεί σε γλέντι17:28Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής17:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:00ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό16:46Γερμανία: Πτερύγιο ανεμογεννήτριας κινδυνεύει να αποκολληθεί 16:32Ουκρανία-ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ16:18Στο Βατικανό οι καρδινάλιοι όλου του κόσμου μετά από πρόσκληση του Πάπα Λέοντα16:04NASA: Νέος τύπος ουράνιου αντικειμένου αποκαλύπτεται – Το μυστηριώδες “Cloud-9”15:49Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του15:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο