LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2022 10:44

Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία: Η... ώρα του Βινίσιους

Ο νεαρός επιθετικός, καλείται ν' αναλάβει «χρέη» ηγέτη στην εθνική Βραζιλίας, ελλείψει του τραυματία Νεϊμάρ. Ανάμεσα στους δύο «Junior» της «σελεσάο», τα σημεία σύγκρισης είναι πολλά...

AP - Βινίσιους Τζούνιορ

Ενα από τα νέα «αστέρια» του βραζιλιάνικου, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο 22ρονος Βινίσιους Τζούνιορ, οδεύει ολοταχώς προς την κορυφή, τόσο με την Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και με την «σελεσάο». Η ραγδαία εξέλιξη του, θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη του Νεϊμάρ και ελλείψει του τραυματία αρχηγού, ο νεαρός επιθετικός, καλείται ν' αναλάβει «χρέη» ηγέτη στην εθνική Βραζιλίας, στην αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας (28/11) με την Ελβετία, για την 2η αγωνιστική του Μουντιάλ.

Ανάμεσα στους δύο «Junior» της «σελεσάο», τον Νεϊμάρ και τον Βινίσιους, τα σημεία σύγκρισης είναι πολλά. Αμφότεροι διαθέτουν εξαιρετική ντρίμπλα, υπέγραψαν σύντομα σε μεγάλο ισπανικό σύλλογο, κατέκτησαν το Champions League και παίζουν στο πρώτο τους Μουντιάλ, σε ηλικία 22 ετών.

AP - Βινίσιους Τζούνιορ

Και το ερώτημα, είναι, εάν ο Βινίσιους (σ.σ. 17 συμμετοχές, 1 γκολ), θα καταφέρει να κάνει τον κόσμο να... ξεχάσει τον τραυματισμό του Νεϊμάρ, στον αγώνα της Δευτέρας (18:00). Στον πρώτο του αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, την περασμένη Πέμπτη εναντίον της Σερβίας (2-0), ο νεαρός επιθετικός, έδωσε μία ικανοποιητική... γεύση των δυνατοτήτων του, αν και περιορίσθηκε αισθητά από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ. Παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε, συμμετείχε ενεργά και στα δύο γκολ της Βραζιλίας, γεγονός που τον ικανοποίησε, όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Περίμενα 22 χρόνια για να φθάσω εδώ, με πολλή δουλειά, και είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα στο πρώτο μας παιχνίδι και να νικήσουμε. Αρχίσαμε με το... δεξί, δεν θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Υπάρχουν επτά τελικοί (σ.σ. μέχρι τον τελικό) και νικήσαμε μόνο τον πρώτο».

AP - Βινίσιους Τζούνιορ

Αυτή η επιτυχημένη εμφάνιση... προκαλεί απαιτήσεις και για πολλές ακόμη, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Ελβετία. Και τουλάχιστον μέχρι τώρα, ο Βινίσιους, έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ωριμότητα και την ψυχραιμία για να πάρει το «βάρος», όπως έκανε στον τελικό του Champions League, σκοράροντας το μοναδικό γκολ κόντρα στην Λίβερπουλ. Και στην εφετινή La Liga, έχει σημειώσει 10 γκολ, καλύπτοντας επάξια το κενό που άφησε ο Καρίμ Μπενζεμά, όταν ήταν τραυματίας.

AP - Βινίσιους Τζούνιορ

«Το μόνο πράγμα που έκανα για να τον βοηθήσω ήταν να του δώσω την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν», δήλωσε πρόσφατα ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι και πρόσθεσε: «Εχει βελτιωθεί πολύ, στην αποτελεσματικότητά του μπροστά στην εστία. Η δυσκολία για έναν επιθετικό είναι να βρεθεί μπροστά από τον τερματοφύλακα, γιατία απαιτείται ωριμότητα και ψυχραιμία».

Ειδήσεις σήμερα: 

“Κιβωτός του Κόσμου” - Θεοδωρικάκος: Έρευνα για τα τεράστια ποσά που έχουν δοθεί (βίντεο)

Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος μετά από σύγκρουση με αγριογούρουνο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο ΑΝΤ1 στον σταθμό Παπάφη (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισανΧθες 20:26 | Ειδήσεις

Ο πατέρας της ανήλικης συνοδηγού που επέζησε μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριοΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας εργαζομένων από θερμική καταπόνηση στον ιδιωτικό τομέα, με παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους και δυνατότητα τηλεργασίας

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεσηΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Νοέμβριο του 2024.

Τρόμος στο Αγρίνιο: Πυροβολούσε με αεροβόλο πάνω από τα κεφάλια παιδιώνΧθες 15:42 | Ειδήσεις

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο άνδρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετά τον καύσωνα, χαλάζι και νεροποντή στο Μιλάνο: Γυναίκα καταπλακώθηκε από δέντρο (βίντεο)23:59Χανιά: 22χρονος νοσηλεύεται μετά από ηλεκτροπληξία 23:50Κέρκυρα: Κάλεσαν για βοήθεια στο Λιμενικό και κατέληξαν να... συλλαμβάνονται23:37Γεραπετρίτης: Στην Κορυτσά ο ΥΠΕΞ για τα εγκαίνια του κτηρίου "Σεφέρη" του Γενικού Προξενείου23:23Επίδομα ενοικίου: Οι κυρώσεις για όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία23:09Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίζεται το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο – Με ρουκέτες, πυραύλους και drones η επίθεση22:53Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 96 αλλοδαπών με τη συμμετοχή σκάφους της Frontex22:38Αισιόδοξος ο Νετανιάχου για τη συνάντηση με τον Τραμπ: Θα βοηθήσει στη συμφωνία για τη Γάζα22:22ΠΑΟΚ: Κλείνει στην Κοπεγχάγη ο Κοτάρσκι με 5 εκατ. ευρώ22:05O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ21:51Αλυκή Βοιωτίας: Συνελήφθη 55χρονος μελισσοκόμος για την πυρκαγιά21:36Έκτακτα μέτρα για την καταπόνηση των εργαζομένων από τη ζέστη – Σε ισχύ από αύριο21:22Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ANT1: Ο Τραμπ βλέπει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη μέσα από ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα21:05Τροχαίο στο Αγρίνιο: Ο 21χρονος Θανάσης απανθρακώθηκε και οι νοσηλευτές γονείς του τον αναγνώρισαν20:51Άφησσος: Εργαζόμενος κατέρρευσε εν ώρα εργασίας – Τον επανέφεραν με απινιδωτή20:34Formula 1: Θρίαμβος της McLaren και του Νόρις20:20Σοβαρό ένοπλο επεισόδιο στη νότια Ερυθρά Θάλασσα - Επίθεση σε πλοίο υπο ελληνική διαχείριση20:02Καύσωνας: Επείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΠΑ - Τι να προσέξουμε19:48Φαράγγι Βουραϊκού: Επιχείρηση διάσωσης 80χρονου και 56χρονης που έκαναν πεζοπορία19:34Χαλκιδική: 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο