LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2022 06:12

Βρετανία: Η Πυροσβεστική του Λονδίνου κατηγορείται για σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά

Ανεξάρτητη έρευνα κάνει λόγο για "τοξικό" περιβάλλον που επέτρεπε τις καταχρήσεις και τον εκφοβισμό.

Λονδίνο - πυροσβεστική

Ρατσιστικές και μισογυνιστικές συμπεριφορές, σεξουαλική παρενόχληση: η Πυροσβεστική του Λονδίνου κατηγορείται, από μια ανεξάρτητη έρευνα, για ένα "τοξικό" περιβάλλον που επέτρεπε τις καταχρήσεις και τον εκφοβισμό, με την ηγεσία της να δηλώνει ότι στο εξής θα επιδεικνύει "μηδενική ανοχή" σε τέτοια φαινόμενα.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου (LFB) ζήτησε πέρσι τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας, μετά την αυτοκτονία ενός 21χρονου πυροσβέστη ο οποίος υποστήριζε ότι οι συνάελφοί του τον παρενοχλούσαν επειδή καταγόταν από την Καραϊβική.

Αφού συνέλεξαν περισσότερες από 2.000 μαρτυρίες από πρώην και νυν μέλη του σώματος, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επικρατούσε "θεσμικός μισογυνισμός και ρατσισμός", όπως ανέφερε στο Twitter ο Ναζίρ Αφζάλ, πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής της έρευνας, τα συμπεράσματα της οποία θα δοθούν προσεχώς στη δημοσιότητα.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για παράδειγμα την περίπτωση ενός μουσουλμάνου πυροσβέστη, στις τσέπες του οποίου ορισμένοι συνάδελφοί του έβαζαν μπέικον και λουκάνικα. Άλλοι ούρησαν στο κράνος μιας γυναίκας ενώ άνδρες πυροσβέστες κορόιδευαν μια γυναίκα συνάδελφό τους για το βάρος της, μιμούμενοι τον θόρυβο που κάνει ένα φορτηγό. Ένας μαύρος πυροσβέστης βρήκε έναν βρόχο στο ερμάριό του.

"Η έκθεση περιέχει περιγραφές σοκαριστικής συμπεριφοράς και οδυνηρών εμπειριών που βίωναν" επί χρόνια οι πυροσβέστες, κυρίως οι γυναίκες, οι μειονότητες και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ανέφερε η LFB στην ανακοίνωσή της.

"Οι διακρίσεις, η παρενόχληση και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση εδώ και η Πυροσβεστική, αρχής γενομένης από σήμερα, θα καταστήσει σαφές ποιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και ποιες θα έχουν συνέπειες", ανέφερε ο επικεφαλής της, ο Άντι Ρόου, ο οποίος θέλει "να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των πυροσβεστών και με τις κοινότητες τις οποίες υπηρετούμε".

Ακολουθώντας τις συστάσεις της ερευνητικής επιτροπής, ο Ρόου σκοπεύει να εφαρμόσει μια πολιτική "μηδενικής ανοχής" επιβάλλοντας κυρώσεις. Οι πυροσβέστες θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν κάμερες επάνω τους όταν έρχονται σε επαφή με το κοινό ενώ θα κάνουν και μαθήματα ευαισθητοποίησης.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη στη Βρετανία, με 5.000 μέλη. Οι γυναίκες είναι περίπου 500 και οι πυροσβέστες που προέρχονται από μειονότητες είναι λιγότεροι από 500.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μουντιάλ 2022 - Σάββατο: Οι μεταδόσεις σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Καιρός: βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι το Σάββατο

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι κατηγορούμενοιΧθες 19:19 | Ειδήσεις

Οι έντεκα κατηγορούμενοι που παρουσιάστηκαν στον ανακριτή σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ ένας δωδέκατος ζήτησε νέα προθεσμία και θα απολογηθεί την Δευτέρα.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για τον θάνατο της 16χρονης: Εννέα στις δέκα κριτικές του κλαμπ έκαναν λόγο για νοθευμένα ποτάΧθες 20:52 | Ειδήσεις

Όσα αποκάλυψε για τους "αυτοφωράκηδες" αλλά και τις κριτικές για το κλαμπ που διασκέδαζε η άτυχη 16χρονη λίγο πριν καταλήξει.

Ενδοοικογενειακή βία - Κορωπί: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 50χρονοΧθες 21:21 | Ειδήσεις

Η 40χρνη σύζυγος του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο  «Ερυθρός Σταυρός».

Διονύσης Σαββόπουλος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την κηδεία τουΧθες 19:04 | Ειδήσεις

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του Διονύση Σαββόπουλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Έκανε παρέλαση… λίγες μέρες νωρίτερα ο “Θρύλος”23:59Κως: Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας με ανήλικα θύματα23:46Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Το “τριφύλλι” λύγισε… από τις απουσίες και τους τραυματισμούς23:32"Αποκαλύψεις" - ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι επιδοτήσεις που έγιναν ταξίδια στο Ντουμπάι και..... ρούχα23:19Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων23:05Εργατικό ατύχημα στο Βόλο: 58χρονος έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς την ώρα που εκτελούσε εργασίες22:52Θεσσαλονίκη: Πολυετής φυλάκιση σε 25χρονη που έβαζε την κορούλα της να ζητιανεύει22:38Ο Ράφα Μπενίτεθ θα παρουσιαστεί από τον Γιάννη Αλαφούζο22:25Έκαψε το διαμέρισμα της προσπαθώντας να σκοτώσει κατσαρίδα – Νεκρή μια 30χρονη γειτόνισσα22:11Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για τον θάνατο της 16χρονης: Εννέα στις δέκα κριτικές του κλαμπ έκαναν λόγο για νοθευμένα ποτά 21:58Ενδοοικογενειακή βία - Κορωπί: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 50χρονο21:44Λάρισα: Συνοδός ασθενή επιτέθηκε σε νοσηλευτή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου21:31Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο 21:17Γκάζι - 16χρονη: Αίτημα για σφράγιση του κλαμπ κατέθεσε η ΕΛΑΣ στον Δήμο Αθηναίων21:04Ηράκλειο: 50χρονος κρατούμενος κατάπιε ναρκωτικά για να τα περάσει στις φυλακές20:50Λάρισα: Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές, διαρρήξεις και εμπρησμούς20:37Ευλογιά των προβάτων – ΕΟΦ: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο συμβόλαιο στην ΕΕ20:23Παναθηναϊκός: Αμφίβολοι οι Ερνανγκόμεθ, Ρογκαβόπουλος με Βίρτους 20:09Μαξ Φερστάπεν: Όλοι πίστευαν ότι αυτό θα ήταν ένα εύκολο πρωτάθλημα για τη McLaren και τουλάχιστον δεν είναι19:55Διονύσης Σαββόπουλος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την κηδεία του19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο