LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Νοεμβρίου 2022 06:12

Βρετανία: Η Πυροσβεστική του Λονδίνου κατηγορείται για σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά

Ανεξάρτητη έρευνα κάνει λόγο για "τοξικό" περιβάλλον που επέτρεπε τις καταχρήσεις και τον εκφοβισμό.

Λονδίνο - πυροσβεστική

Ρατσιστικές και μισογυνιστικές συμπεριφορές, σεξουαλική παρενόχληση: η Πυροσβεστική του Λονδίνου κατηγορείται, από μια ανεξάρτητη έρευνα, για ένα "τοξικό" περιβάλλον που επέτρεπε τις καταχρήσεις και τον εκφοβισμό, με την ηγεσία της να δηλώνει ότι στο εξής θα επιδεικνύει "μηδενική ανοχή" σε τέτοια φαινόμενα.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου (LFB) ζήτησε πέρσι τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας, μετά την αυτοκτονία ενός 21χρονου πυροσβέστη ο οποίος υποστήριζε ότι οι συνάελφοί του τον παρενοχλούσαν επειδή καταγόταν από την Καραϊβική.

Αφού συνέλεξαν περισσότερες από 2.000 μαρτυρίες από πρώην και νυν μέλη του σώματος, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επικρατούσε "θεσμικός μισογυνισμός και ρατσισμός", όπως ανέφερε στο Twitter ο Ναζίρ Αφζάλ, πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής της έρευνας, τα συμπεράσματα της οποία θα δοθούν προσεχώς στη δημοσιότητα.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για παράδειγμα την περίπτωση ενός μουσουλμάνου πυροσβέστη, στις τσέπες του οποίου ορισμένοι συνάδελφοί του έβαζαν μπέικον και λουκάνικα. Άλλοι ούρησαν στο κράνος μιας γυναίκας ενώ άνδρες πυροσβέστες κορόιδευαν μια γυναίκα συνάδελφό τους για το βάρος της, μιμούμενοι τον θόρυβο που κάνει ένα φορτηγό. Ένας μαύρος πυροσβέστης βρήκε έναν βρόχο στο ερμάριό του.

"Η έκθεση περιέχει περιγραφές σοκαριστικής συμπεριφοράς και οδυνηρών εμπειριών που βίωναν" επί χρόνια οι πυροσβέστες, κυρίως οι γυναίκες, οι μειονότητες και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ανέφερε η LFB στην ανακοίνωσή της.

"Οι διακρίσεις, η παρενόχληση και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση εδώ και η Πυροσβεστική, αρχής γενομένης από σήμερα, θα καταστήσει σαφές ποιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και ποιες θα έχουν συνέπειες", ανέφερε ο επικεφαλής της, ο Άντι Ρόου, ο οποίος θέλει "να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των πυροσβεστών και με τις κοινότητες τις οποίες υπηρετούμε".

Ακολουθώντας τις συστάσεις της ερευνητικής επιτροπής, ο Ρόου σκοπεύει να εφαρμόσει μια πολιτική "μηδενικής ανοχής" επιβάλλοντας κυρώσεις. Οι πυροσβέστες θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν κάμερες επάνω τους όταν έρχονται σε επαφή με το κοινό ενώ θα κάνουν και μαθήματα ευαισθητοποίησης.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη στη Βρετανία, με 5.000 μέλη. Οι γυναίκες είναι περίπου 500 και οι πυροσβέστες που προέρχονται από μειονότητες είναι λιγότεροι από 500.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μουντιάλ 2022 - Σάββατο: Οι μεταδόσεις σε ΑΝΤ1 και ANT1+

Καιρός: βροχές και ενισχυμένοι άνεμοι το Σάββατο

Σημεία για rapid test δωρεάν το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονοΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Ο 29χρονος θα ζητήσει προθεσμία για να απολογήθεί.

Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Ο "γαλάζιος" βουλευτής έδωσε εντολή στον νομικό του σύμβουλο να καταθέσει μήνυση εναντίον της επικεφαλής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή "άθλια και συκοφαντική" ανακοίνωση του κόμματος.

Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων ΑναργύρωνΣήμερα 17:01 | Ειδήσεις

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην δικαστική λειτουργό ότι δεν είχε αντιληφθεί τον δράστη και ότι τον είδε, μόνο όταν άκουσε τις φωνές της 28χρονης κοπέλας.

Ελληνοποίηση πρόβειου γάλακτος - Τέλλογλου: Φθηνότερο γάλα εισάγεται και βαπτίζεται ελληνικόΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Παρά την θανάτωση πολλών ζώων λόγω της ευλογιάς, η φετινή ποσότητα ελληνικού πρόβειου γάλακτος παρουσιάζει αύξηση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρεάλ Μαδρίτης: Τραυματίας ο Μιλιτάο - Χάνει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό20:22Υπερχείλισε ο Αλιάκμονας στο Νεστόριο - Προβλήματα και στην ύδρευση (βίντεο)20:08Αεροδρόμιο Βρυξελλών: Ακυρώνονται οι πτήσεις που αναχωρούν την 26η Νοεμβρίου19:54Βρούτσης για συνάντηση με Μποντιρόγκα: Final-4 αντάξιο της ποιότητας της Euroleague19:40Ελληνοποίηση πρόβειου γάλακτος - Τέλλογλου: Φθηνότερο γάλα εισάγεται και βαπτίζεται ελληνικό19:26Υπόθεση Novartis – Λοβέρδος: Κοινοί συκοφάντες οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες19:12Ο Νετανιάχου επισκέφθηκε Ισραηλινά στρατεύματα στην Συρία 18:58Χανιά: Ιγκουάνα έκανε βόλτες στο κέντρο της πόλης - Σταμάτησε σε βιτρίνα με χριστουγεννιάτικα (βίντεο)18:44Σοκ στην Κωνσταντινούπολη: Μάχη για τη ζωή της δίνει 26χρονη που ήπιε καφέ με καυστική ουσία18:30Πάτρα: Συνελήφθη ο 16χρονος που κατηγορείται πως βίασε 12χρονη σε προαύλιο σχολείου18:16Τεράστια επιτυχία για το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ στο Brighton-Le-Sands18:02Σφοδρή κακοκαιρία σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία - Καταρρακτώδεις βροχές, κατολισθήσεις και πλημμύρες (βίντεο) 17:48"Στρατιωτικό Σένγκεν": Το σχέδιο της Κομισιόν για ταχείες μετακινήσεις στρατευμάτων μέσα σε 72 ώρες17:34Συνήγορος Σπύρου Μαρτίκα - "Αποκαλύψεις": Ο ισχυρισμός περί τοκογλυφίας θα καταπέσει17:20Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος και ο τότε φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων17:06Τσιάρας - Ευλογιά: Την επόμενη εβδομάδα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για τους πληγέντες κτηνοτρόφους16:51Ένταση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ16:41Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης - Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 29χρονο16:31Εντοπίστηκε ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο κοντά στα βρετανικά ύδατα - Το Λονδίνο προειδοποιεί τον Πούτιν16:21Χρυσοχοϊδης για ενδοοικογενειακή βία: 1150 καταγγελίες και 901 συλλήψεις φέτος στη Θεσσαλονίκη16:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο