LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 25 Νοεμβρίου 2022 10:33

Κορονοϊός - Εμβόλιο: αυξημένη κάλυψη και για την BQ1.1

Τι αναφέρουν οι ειδικοί και τι δείχνουν οι μελέτες για την ενισχυμένη προστασία που προσφέρει το δισθενές εμβόλιο έναντι της υπομετάλλαξης BQ1.1

Κορονοϊός - εμβόλιο - υγειονομικοί - νησιά

Σε ενημέρωση από το ΕΚΠΑ, αναφέρονται τα εξής: 

«Το νέο ενισχυμένο εμβόλιο της Pfizer που σχεδιάστηκε ώστε να στοχεύει τις υπομεταλλάξεις της Όμικρον BA.4 και BA.5, φαίνεται να προστατεύει και έναντι των υπομεταλλάξεων BQ.1.1 και BQ.1. Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα πρόσφατα δεδομένα.

Ένα μήνα μετά τη λήψη του δισθενούς αναμνηστικού εμβολίου, οι ενήλικες 55 ετών και άνω διαπιστώθηκε ότι είχαν εννιαπλάσια αύξηση των αντισωμάτων έναντι του BQ.1.1, δήλωσε η Pfizer σε δελτίο τύπου. Τα άτομα που έλαβαν άλλη μια δόση του αρχικού εμβολίου εμφάνισαν διπλάσια αύξηση των αντισωμάτων έναντι του BQ1.1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το δισθενές εμβόλιο προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση στους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων για όλες τις υπομεταλλάξεις της Όμικρον σε σύγκριση με το αρχικό εμβόλιο, ανεξάρτητα από την προηγούμενη νόσηση από τον SARS-CoV-2.

Τα δισθενή ενισχυτικά εμβόλια περιέχουν δύο στελέχη εμβολίου, ένα για προστασία από τον αρχικό ιό SARS-CoV-2 και ένα άλλο που στοχεύει τις υπομεταλλάξεις της Όμικρον. Το δισθενές ενισχυτικό εμβόλιο λειτουργεί καλύτερα έναντι της BA.5, παράγοντας 13πλάσια αύξηση των αντισωμάτων σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών, αναφέρει η εταιρεία.

Η Moderna ανέφερε στις 14 Νοεμβρίου ότι το δισθενές εμβόλιό της παρέχει προστασία έναντι του BQ.1.1 αλλά όχι τόσο όσο έναντι της υπομετάλλαξης BA.5.

Κατά την ανάπτυξη του δισθενούς εμβολίου, η BA.5 ήταν το κυρίαρχο στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα Κέντρα Ελέγχου και Προστασίας Νοσημάτων των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το προηγούμενο Σάββατο, η υπομετάλλαξη BA.5 αντιπροσώπευε περίπου το 24% των περιπτώσεων ενώ η BQ.1.1 αντιπροσώπευε το 24,2% και το BQ.1 το 25%.

Ο Peter Marks, διευθυντής του τμήματος εμβολίων του FDA, δήλωσε ότι είναι ενθαρρυντικά τα ευρήματα της Pfizer και της Moderna».

Ειδήσεις σήμερα: 

“Κιβωτός του Κόσμου”: Νέες καταγγελίες από μητέρες – “Έχω να δω τα παιδιά μου 5 χρόνια”

Μενίδι: Τον πυροβόλησαν στη μέση του δρόμου

Εργατικό δυστύχημα με οδηγό φορτωτή




Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο