LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2022 22:51

Μουντιάλ 2022: Η Βραζιλία με το “δεξί” κόντρα στη Σερβία

Εκπληκτική Βραζιλία κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις της Σερβίας και να πάρει τη μεγάλη νίκη.

AP - Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία - Σερβία

Με εκπληκτική απόδοση στο β΄ ημίχρονο και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρισάρλισον, η Βραζιλία νίκησε 2-0 τη Σερβία σε αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική των ομίλων στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο άσος της Τότεναμ σκόραρε στο 62ο και το 73ο λεπτό και η «Σελεσάο» ανέβηκε στην κορυφή του 7ου ομίλου, μαζί με την Ελβετία, αφήνοντας πίσω τη Σερβία και το Καμερούν.

Πολύ κακό θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο α΄ ημίχρονο, ίσως το χειρότερο ποιοτικά απ΄όσα έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στο Κατάρ. Η Σερβία παρουσιάστηκε άψογη στην ανασταλτική της λειτουργία, παρασύροντας τη «Σελεσάο» στο δικό της ρυθμό.

Η παρουσία του Μίτροβιτς στην επίθεση ανάγκαζε τους Βραζιλιάνους να είναι κι αυτοί ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να... απογοητευτούν οι 80.000 φίλαθλοι που γέμισαν το γήπεδο της Λουσάιλ, όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός της διοργάνωσης. Μία και μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφεται στα πρώτα 45΄ λεπτά, όταν ο Βινίσιους προσπάθησε να αξιοποιήσει το λάθος του Μιλένκοβιτς, αλλά διόρθωσε ο ίδιος ο αμυντικός της Φιορεντίνα.

Όμως τα πάντα άλλαξαν με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Η Βραζιλία εξαπέλυσε επίθεση... κατά κύματα, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τις γραμμές της και πιέζοντας στο 1/3 του γηπέδου τους Σέρβους. Μολις στα πρώτα δευτερόλεπτα ένα λάθος του Γκούντελι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Βραζιλιάνοι, αλλά απέκρουσε ο Βάνια Μιλόνκοβιτς.

Ο Νεϊμάρ απείλησε ξανά στο 55΄, ενώ στο 60΄ η «οβίδα» του Άλεξ Σάντρο από απόσταση 20-25 μέτρων «τράνταξε» το κάθετο δοκάρι.

Οι παίκτες του Τίτε πήραν αυτό που ζητούσαν τόσο επίμονα στο 62΄ όταν ο Βινίσιους σούταρε, ο τερματοφύλακας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ρισάρλισον πρόλαβε τον Πάβλοβιτς κι άνοιξε το σκορ.

Ο ίδιος παίκτης «καθάρισε» το ματς στο 73΄ με ένα γκολ που σίγουρα θέτει υποψηφιότητα για καλύτερο της διοργάνωσης. Από γύρισμα του Βινίσιους, ο επιθετικός της Τότεναμ υποδέχθηκε τη μπάλα με το αριστερό και με εκπληκτικό δεξί βολ πλανέ έγραψε το 2-0. Το ματς πλέον προσφερόταν και για θέαμα, με τη «Σελεσάο» να θυμίζει κάτι από τα παλιά και τον Κασεμίρο να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι με τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ήταν μια καταιγιστική Βραζιλία για 45 λεπτα, διάστημα στο οποίο είχε δύο γκολ, δυο δοκάρια και πάνω από 15 τελικές προσπάθειες, ενώ δεν επέτρεψε στους Σέρβους να απειλήσουν.

Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)

AP - Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία - Σερβία

Κίτρινες: Πάβλοβιτς, Γκούντελι, Λούκιτς

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά (75΄ Φρεντ), Νεϊμάρ (80΄ Άντονι), Ρισάρλισον (79΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς), Ραφίνια (87΄ Μαρτινέλι), Βινίσιους (75΄ Ροντρίγκο)

AP - Μουντιάλ 2022 - Βραζιλία - Σερβία

ΣΕΡΒΙΑ (Ντάγκαν Στοϊκοβιτς): Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Πάβλοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς, Γκούντελι (57΄ Ίλιτς), Ζίβκοβιτς (57΄ Ράντονιτς), Λούκιτς (66΄ Λάζοβιτς), Μλαντένοβιτς (66΄ Βλάχοβιτς), Μίτροβιτς (83΄ Μακσίμοβιτς), Τάντιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος - Οικιακή βοηθός: Προσωρινά κρατούμενη η 45χρονη - Ολόκληρη η απολογία της

Συντάξεις: Τα τελικά ποσά των αυξήσεων - Παραδείγματα

Τροχαίο - Βόλος: Ντελιβεράς συνήλθε μετά από επτά μήνες σε κώμα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15Ηράκλειο: Αθωώθηκε η μητέρα που έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με κάνναβη18:57Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν18:43Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση18:29Κρήτη: Στη φυλακή ο διευθυντής Γυμνασίου που διώκεται για τον βιασμό μαθήτριας18:15Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδα18:01Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο