LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2022 12:17 | Ανανέωση: 23 Νοεμβρίου 2022 13:32

“Κιβωτός του Κόσμου”: Βάφτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα - Τι ερευνούν οι Αρχές

Οι πρώτες δηλώσεις της νέας προέδρου του ΔΣ της "Κιβωτού του Κόσμου".  Ποιος είναι ο στόχος της νέας Διοίκησης. 

Κιβωτός του Κόσμου
Ως «μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη» χαρακτήρισε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου την τοποθέτησή της ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της προσωρινής διοίκησης στην «Κιβωτό του Κόσμου» μετά το «ξήλωμα» του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας που ακολούθησε τις καταγγελίες για κακοποιήσεις και ασέλγειες σε βάρος παιδιών στην οργάνωση.

«Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο να δούμε τι θα παραλάβουμε» πρόσθεσε η κ. Μαρτίνου, εξηγώντας για την νέα διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» ότι παράλληλα με την Δικαιοσύνη «εμείς θα κάνουμε διαχειριστικό έλεγχο για να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί».

«Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και τα παιδιά να ζουν με τις συνθήκες που πρέπει και τους αρμόζει» κατέληξε η κ. Μαρτίνου στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις της.

Έρευνα για την πρακτική της βάπτισης ήδη βαπτισμένων παιδιών

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Γιώργος Σταμάτης, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως υπήρχαν αναφορές και εκθέσεις αναφορικά με θέματα παιδικής προστασίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ συμπλήρωσε πως στην «Κιβωτό του Κόσμου» είχαν γίνει πολλές φορές συστάσεις και όλα δείχνουν πως δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτό.

«Απαγορεύεται να διαχωρίζονται τα αδέρφια από δομή σε δομή. Είχαμε κι άλλα θέματα, με βαφτίσεις παιδιών που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Κιβωτό να εξηγηθεί νομικά. Όλα αυτά εξετάζονται από το νέο ΔΣ», ανέφερε.

Η πρακτική της βάπτισης ήδη βαπτισμένων παιδιών βρίσκεται υπό διερεύνηση. Στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιούσε η «Κιβωτός του Κόσμου» αυτή την πρακτική για να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες, ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης τόνισε πως από το 2018 κι έπειτα, με τον νόμο περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο, καθώς τα παιδιά που ήταν δοθούν προς υιοθεσία βρίσκονταν σε μητρώο.

Θεοδωρικάκος: Ο νόμος ισχύει για όλους

Σε σημερινή συνέντευξή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως: «Από τη στιγμή που η εισαγγελική αρχή παρήγγειλε στην Ελληνική Αστυνομία την έρευνα για τα τεκταινόμενα σε αυτόν το χώρο, η αστυνομία πήρε καταθέσεις, σχημάτισε δικογραφία η οποία παραδόθηκε στον Εισαγγελέα. Υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα σ’ αυτή την υπόθεση. Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Έναντι του νόμου οφείλουμε να είμαστε όλοι ίσοι. Ο νόμος ισχύει για όλους.

Συνεπώς και σε αυτή την περίπτωση όποιος και να είναι ο δράστης και ο ένοχος οποιασδήποτε παραβατικής ή εγκληματικής δραστηριότητας, εφόσον έχει υπάρξει, θα βρεθεί και θα πάει στη δικαιοσύνη. Το ένα τμήμα λοιπόν η Ελληνική Αστυνομία το έχει ολοκληρώσει και αναμένει περαιτέρω οδηγίες από την ανακριτική Αρχή, από τον Εισαγγελέα. Όμως, τη Δευτέρα το πρωί με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει παρέμβει η Οικονομική Αστυνομία. Κάνει γενικευμένο ποινικό έλεγχο σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση στην Κιβωτό του Κόσμου».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Εύβοια: Νεκροί από πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το Ίδρυμα για εγκαυματίες, η στήριξη και η ανάγκη να βοηθήσει (βίντεο)

Σεξουαλική επίθεση μέσα σε τρόλεϊ κατήγγειλε 14χρονη


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒουλή: Νέος γύρος αντιπαράθεσης και υψηλοί τόνοι υπό τη σκιά της χθεσινής διαδικασίας ψηφοφορίας για ΠροανακριτικήΣήμερα 13:44 | Ειδήσεις

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε την διαδικασία της ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο ως άκυρη.

Από αδήλωτα μελίσσια ξεκίνησε η φωτιά στον ΥμηττόΣήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Τη συγκεκριμένη ημέρα η κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς ήταν στο (4).

Συγκινεί ο πατέρας του Δημήτρη στον ΑΝΤ1: Πέτυχε το 8ωρο χειρουργείο - Αγωνία για αποδοχή του μοσχεύματος (βίντεο)Σήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί σε Ελλάδα και Τορίνο για τον 15χρονο Δημήτρη που παρολιγο να χάσει τη ζωή του απο βλάβη στο ήπαρ που του προκάλεσε η θερμοπληξία.

ΟΗΕ: Ο Τραμπ θέλει συμφωνία για εκεχειρία στην Ουκρανία έως τις 8 ΑυγούστουΣήμερα 18:57 | Ειδήσεις

 Ο πρόεδρος Τραμπ κατέστησε σαφές ότι αυτή πρέπει να γίνει έως τις 8 Αυγούστου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συγκινεί ο πατέρας του Δημήτρη στον ΑΝΤ1: Πέτυχε το 8ωρο χειρουργείο - Αγωνία για αποδοχή του μοσχεύματος (βίντεο)19:25ΟΗΕ: Ο Τραμπ θέλει συμφωνία για εκεχειρία στην Ουκρανία έως τις 8 Αυγούστου19:08Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"18:51Conference League: Επίθεση στην αποστολή της Νόβι Παζάρ στην Πολωνία18:34Θεσσαλονίκη: Κατέληξε ο 23χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο στον Βαθύλακκο18:20Δημοτικό Αθηναϊκό Πανηγύρι - Όλη η Αθήνα χόρεψε, τραγούδησε και γιόρτασε την ελληνική παράδοση18:03Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή17:50ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως 1η Αυγούστου 17:36Από αδήλωτα μελίσσια ξεκίνησε η φωτιά στον Υμηττό17:19Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ ξηρασίας στην Ευρώπη - Το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 201217:04ΟΠΕΚΕΠΕ - Βουλή: Έκτακτη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψηφοφορία16:47Κυβερνητικές πηγές για τη χθεσινή διαδικασία στη Βουλή: Δεν απαιτείται η παρουσία 151 βουλευτών για την έγκυρη λήψη απόφασης 16:32Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο16:18Ρόδος: Εισαγγελική παραγγελία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που έριξε άστεγο στο σιντριβάνι16:04Κίνα: Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καταρρακτώδεις βροχές15:50Βόλος: Προφυλακίστηκε η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία με φερόμενο θύμα το παιδί της15:36Π. Μαρινάκης: Στόχος τα 950 ευρώ κατώτατος μισθός και 1.500 μέσος μισθός έως το 202715:22Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:08Θεσσαλονίκη: Κανονικά η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ μετά το τροχαίο με 5 τραυματίες στο ύψος του Βαθύλακκου14:54Α. Γεωργιάδης: Οι ζημιές στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ14:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο