LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2022 06:01 | Ανανέωση: 23 Νοεμβρίου 2022 06:23

Σεισμός στην Τουρκία: Έγινε αισθητός σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα (εικόνες)

Πανικός από την νυχτερινή επίσκεψη του «Εγράλαδου». Το μέγεθος της σεισμική δόνηση στην βορειοδυτική Τουρκία ήταν τέτοιο, που έγινε αισθητή σε ακτίνα πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Τουρκία - Σεισμός

Ισχυρός σεισμός 5,9 βαθμών ταρακούνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τομείς της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με την τουρκική Πολιτική Προστασία (AFAD).

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην επαρχία Ντουτζέ της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την AFAD.

Ωστόσο, ο σεισμός έγινε αισθητός ως την Κωνσταντινούπολη, 200 χιλιόμετρα μακριά, καθώς και στην Άγκυρα, περί τις 04:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας). 

Πάντα σύμφωνα με την AFAD, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί. 

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,1 βαθμών, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) από την πλευρά του υπολόγισε ότι είχε μέγεθος έξι βαθμών. 

Τουρκία - σεισμός

Ο δήμαρχος της πόλης Ντουτζέ, ο Φαρούκ Εζλού, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk πως πολλοί κάτοικοι πανικοβλήθηκαν.

Η AFAD ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης στην περιοχή στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. 

Η Τουρκία βρίσκεται πάνω από αρκετές τεκτονικές πλάκες και η σεισμική δραστηριότητα στη χώρα είναι έντονη. 

Τουρκία - Σεισμός

Ένας από τους πιο ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων ετών, τον Οκτώβριο του 2020 στη Σμύρνη (Ιζμίρ), στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους. 

Τον Νοέμβριο του 1999, σεισμός 6,3 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε περίπου 900 ανθρώπους στην περιοχή της Ντουτζέ. 

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, πολύ ισχυρός σεισμός 7,4 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17.100 ανθρώπους γύρω από τη βιομηχανική πόλη Νικομήδεια (Ιζμίτ), σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων. 

Σεισμολόγοι έχουν προειδοποιήσει τελευταία πως υπάρχει ενδεχόμενο ισχυρός σεισμός να πλήξει την Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, το προσεχές διάστημα.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με όλους όσους επλήγησαν από τον σεισμό που χτύπησε την επαρχία Ντούζτσε στη βορειοδυτική Τουρκία», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. «Εκφράζουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας», προσθέτει.


Ειδήσεις σήμερα:

Προσφυγικά: Δεκάδες συλλήψεις στην ταράτσα - 7 τραυματίες αστυνομικοί (εικόνες)

Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη

Αρπαγή 15χρονης: η ανήλικη ζήτησε βοήθεια από “Το Χαμόγελο του παιδιού”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο