LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Νοεμβρίου 2022 09:15 | Ανανέωση: 21 Νοεμβρίου 2022 09:19

“Κιβωτός του Κόσμου” - Κονιδάρης: ο πατήρ Αντώνιος αρνήθηκε πεισματικά την σκέπη της Εκκλησίας (βίντεο)

Τι λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου για την ΜΚΟ και την άρνηση υπαγωγής της στον έλεγχο της Εκκλησίας, αλλά και για την "γοητεία" του π. Αντωνίου που δεν έβαζε κανέναν σε υποψίες για τις δομές.  

Καλημέρα Ελλάδα - Κονιδάρης

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Δευτέρα ο Χάρης Κονιδάρης, εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, σχετικά με τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και την στάση της Εκκλησίας. 

Λίγες ώρες μετά από την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που για ακόμη μια φορά αποσαφήνισε το καθεστώς που διέπει την ΜΚΟ «Κιβωτός της Αγάπης» και τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει άμεση σχέση με την λειτουργία της, ο κ. Κονιδάρης επεσήμανε ότι «είναι πρώτη φορά που έρχονται στο φως καταγγελίες για την “Κιβωτό του Κόσμου” και οι καταγγελίες έγιναν στις Αρχές και όχι στην Εκκλησία». 

Όπως επανέλαβε ο κ. Κονιδάρης, «την “Κιβωτό του Κόσμου” επιχείρησε να την θέσει υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Όταν ανέλαβε ο νυν Αρχιεπίσκοπος ιερώνυμος επιχείρησε και πάλι και θα έλεγα μα μεγαλύτερη ένταση να θέσει τις δομές της ΜΚΟ υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής και ο πατέρας Αντώνιος να είναι ένας βοηθός στο έργο προσφοράς της Εκκλησίας. Όμως ο πατέρας Αντώνιος αρνήθηκε». 

«Πάντα ήταν ξεκάθαρο από την δική μας πλευρά πως ο π. Αντώνιος είναι κληρικός της Αρχιεπισκοπής, αλλά η “Κιβωτός του Κόσμου” ήταν μια ΜΚΟ που δεν είχε σχέση άμεση με την Εκκλησία», είπε πολλάκις ο κ. Κονιδάρης, εξηγώντας πως ο πατής Αντώνιος «με το έργο και τις δράσεις του είχε κατά κάποιον τρόπο “γοητεύσει” το Πανελλήνιο και κανείς δεν “έμπαινε στον κόπο” να ερευνήσει ποιος ήταn πίσω από την ΜΚΟ, πως λειτουργούσε, ποιος ήταν υπεύθυνος για την διαχείριση της».

Κιβωτός του Κόσμου - Πατήρ Αντώνιος

Ιερώνυμος για την “Κιβωτό του Κόσμου”: Επέβαλα την απαγόρευση ιεροπραξιών στον πατέρα Αντώνιο

Την Κυριακή, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δήλωση του για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ανέφερε τα εξής:

«Διέταξα χθες το απόγευμα τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων, κατόπιν επώνυμων καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, στον οποίο και επέβαλα, με απόφασή μου, την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο. «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και δεν υπάγεται σε αυτήν. Μόνος αρμόδιος για την διοίκηση, την διαχείριση και την όλη λειτουργία της είναι ο ως άνω κληρικός, ο οποίος ουδέποτε άλλωστε δέχθηκε να θέσει τις δομές της Μ.Κ.Ο. υπό την εποπτεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ή να συνεργαστεί με τα επιτελικά στελέχη αυτής στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με οιονδήποτε τρόπο.

Τόσο εμείς στην Εκκλησία, όσο και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είμαστε σοκαρισμένοι στον υπέρτατο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο. Το ιερό ράσο, το ποτισμένο με αίμα Αγίων και Ηρώων, δεν είναι δυνατόν να το φέρουν και να το φορούν όσοι το χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και πρόστυχα, χωρίς φόβο Θεού και ανθρώπων, για να καλύπτουν τις ανομίες τους και για να διαπράττουν εγκλήματα που στιγματίζουν ανεξίτηλα και για πάντα τις ζωές και τις ψυχές αθώων παιδιών.

Οι λέξεις αγάπη, στοργή και φροντίδα ούτε νοητικά πυροτεχνήματα μπορούν να είναι, ούτε επικοινωνιακά εργαλεία για την χειραγώγηση ανθρώπων, και δη ανηλίκων, και για την ικανοποίηση των πάσης φύσεως διαστροφών, που γεννούν νοσηροί και σάπιοι εγκέφαλοι. Στο όνομα της προστασίας των παιδιών, δεν μπορεί να λαμβάνει χώρα η σταύρωσή τους και μάλιστα από «κληρικούς» που τα εκμεταλλεύονται και τα κακοποιούν παντοιοτρόπως έχοντας, κατά τα λοιπά, πείσει και το πανελλήνιο για τις «αγνές» τους προθέσεις. Κάτι τέτοιο δεν το χωρά ειλικρινά ο ανθρώπινος νους…

Ως Εκκλησία, είμαστε στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλουμε, με κάθε τρόπο, στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».

Ειδήσεις σήμερα:

“Κιβωτός του Κόσμου” - Μητέρα: χτυπούσαν και κλείδωναν τα παιδιά σε κλουβί! (βίντεο)

Θεσσαλονίκη - Εξαφάνιση 31χρονης: αγωνία για την Μαριάννα

Αλβανία - Πλημμύρες: νεκροί πατέρας και γιός που παρασύρθηκαν από χείμαρρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο