LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2022 16:18

Τουρκία – “Γαμψό Ξίφος”: Δεκάδες νεκροί από τις επιδρομές

Αυτόνομα και χωρίς διαβουλεύσεις έδρασε η Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε. Οι πρώτες πληροφορίες για τα θύματα των επιθέσεων.

AP - Συρία - βομβαρδισμός - Τουρκία

Οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε χθες βράδυ και σήμερα πριν από την αυγή ο τουρκικός στρατός στις επαρχίες Ράκα και Χασάκε (βορειοανατολικά) και Χαλέπι (βόρεια) κόστισαν τη ζωή σε 18 Κούρδους μαχητές και μέλη τοπικών συμμαχικών δυνάμεων, 12 Σύρους στρατιώτες καθώς και σε έναν άμαχο, ανέφερε το Παρατηρητήριο που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία. Τραυματίστηκαν επίσης 40 άνθρωποι.

Πηγές ΥΠΑΜ Τουρκίας: Ενημερώσαμε ΗΠΑ και Ρωσία, δεν διαβουλευτήκαμε

``….. πριν την επιχείρηση δεν διαβουλευτήκαμε ούτε με τις ΗΠΑ ούτε με τη Ρωσία.. τους ειδοποιήσαμε μόνο λίγο πριν την επιχείρηση``

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι συνολικά 89 στόχοι καταστράφηκαν κατά την «Αεροπορική Επιχείρηση Γαμψό Ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία και ότι εξουδετερώθηκαν πολλοί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Η αεροπορική επιχείρηση Γαμψό Ξίφος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις περιοχές Kandil, Asos, Hakurk στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις για επιθέσεις στη χώρα μας από τρομοκράτες και στις περιοχές Tel R?fat, Cizire και Derik. Στο πρώτο στάδιο, που αποτελούνταν από επιθέσεις σε καταφύγια, κρησφύγετα, σπήλαια, σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών και τα λεγόμενα αρχηγεία και στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών που απείλησαν τους τρομοκράτες, συνολικά 89 στόχοι, 81 εκ των οποίων ήταν 8 σήμερα το πρωί, καταστράφηκαν και πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν».


Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής που τράκαρε με αυτοκίνητο

Γερμανία - Υπηρεσία Δικτύων: Δεν κινδυνεύουμε από μπλακ άουτ

“Κιβωτός του Κόσμου”: Νέες καταγγελίες και για τον πατέρα Αντώνιο


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ράφα: Το Ισραήλ “διευρύνει” την πολεμική επιχείρηση 18:19Οδηγός “έφαγε” πρόστιμο 10000 ευρώ18:06Φαρμακεία – Αττική: Εφαρμογή στο κινητό για της εφημερίες17:52Πάτρα: Πέντε παιδιά “εξαφανίστηκαν” από Νοσοκομείο17:39Ανασφάλιστα αυτοκίνητα - ΚΤΕΟ: Νέο σύστημα ελέγχων17:25Eurovision - Σάττι: Η κούραση, η αϋπνία και η... παρεξήγηση με το Ισραήλ17:13Έντι Ράμα: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του17:00Βραυρώνα: Νεκρό βρέφος βρέθηκε στα σκουπίδια16:47Ρώμη – Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός στο διπλό με το “καλημέρα”16:33Σεισμός στην Κεφαλονιά16:20Απολυμένοι ΛΑΡΚΟ: Προσλαμβάνονται στο δημόσιο16:06Χαλκιδική: “Οπλοστάσιο” το σπίτι άνδρα στα Μουδανιά (εικόνες)15:52ANT1+: Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση στο ρινγκ 15:38Άδειες οδήγησης: “Επιμόρφωση” των οδηγών ζητά επιτροπή της Ευρωβουλής15:24Βόρεια Ελλάδα: Κτηνίατροι υπέγραφαν “σφαγές” και κτηνοτρόφοι έπαιρναν ενισχύσεις15:10Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης επιστρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο πίσω από το 201514:56Αγία Πετρούπολη: Λεωφορείο με επιβάτες έπεσε σε ποτάμι (βίντεο)14:43ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ενισχύσεις, η Κομισιόν και οι αντιδράσεις14:29Rome Masters: Η Σάκκαρη προκρίθηκε εύκολα στον επόμενο γύρο14:15Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες για την εν ψυχρώ δολοφονία14:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο