LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2022 20:10

Μικρά νησιά: στήριξη σε εγκύους και νέους γονείς

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται στις εγκύους και τους νέους γονείς που ζουν σε μικρά νησιά. Τα νησιά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Λειψοί

Την έναρξη προγράμματος υποστήριξης εγκύων και νέων γονέων που κατοικούν σε μικρά νησιά της επικράτειας (με πληθυσμό μικρότερο των 3.000 μονίμων κατοίκων) ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη».

Σκοπός του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά την εγκυμοσύνη και την αρχή της γονεϊκότητας σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας, υπηρεσιών μαιευτικής φροντίδας- συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Τα νησιά στα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αγκίστρι, Αμοργός, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αντίπαρος, Αντίπαξοι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Γυαλί, Διαπόντιοι Νήσοι, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θηρασιά, Θύμαινα, Ιθάκη, Ίος, Κάλαμος, Κάσος, Καστελόριζο, Καστός, Κέα, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Παξοί, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίκινος, Σίφνος, Σκύρος, Σύμη, Σχοινούσα, Τήλος, Ύδρα, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οι κάτοικοι των παραπάνω νησιών μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επικοινωνώντας με τη «Φαιναρέτη» στο τηλέφωνο 2109319054 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00 - 21.00 ή μέσω e-mail στο info@fainareti.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με εγκατάλειψη - πατέρας 21χρονης: ένας ασυνείδητος έκανε το παιδί μας άγγελο στον ουρανό (βίντεο)

Μουντιάλ 2022: Ισπανία - Γερμανία τα άφησαν όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜε την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026Σήμερα 08:13 | Ειδήσεις

Η πενθήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού, η οποία άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου, ενεγράφηκαν και ζήτησαν να τοποθετηθούν 194 βουλευτές από όλα τα κόμματα και τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι ΑεροδρόμιοΣήμερα 08:25 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη σηματοδότηση και για αυτό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας η γραμμή. 

Λάρισα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο μπλόκο της ΝίκαιαςΣήμερα 08:38 | Ειδήσεις

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBCΣήμερα 06:47 | Ειδήσεις

Το BBC έχει ήδη ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι απεργούν, πώς θα κινηθούν τα μέσα09:14Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη09:00Λάρισα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας08:46Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 του Μετρό από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο08:32Με την ομιλία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 202608:16Miles Davis: Ο άνθρωπος που δεν άφησε ποτέ την τζαζ να μείνει ακίνητη08:02Λαμία: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες07:48Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί07:34Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBC07:00Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου06:48Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία να βρεθεί ένας συμβιβασμός06:38ΟΠΕΚΑ: Αυξάνεται από το νέο έτος το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας23:59Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία23:45Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17“Ρουβίκωνας”: Πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως (εικόνες)23:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο