LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2022 18:11 | Ανανέωση: 17 Νοεμβρίου 2022 18:56

Δένδιας για Λιβύη: Η Ελλάδα θα έχει συνομιλίες με την εκλεγμένη κυβέρνηση

Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών μετά την επίσκεψή του στη Λιβύη. Οι επαφές Δένδια στη Βεγγάζη.

Νίκος Δένδιας - Πρόεδροι Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης

Η Ελλάδα θέλει να έχει συνομιλίες με τη Λιβύη, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Βεγγάζη, «αλλά με την κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές και θα εκπροσωπεί την πραγματική βούληση του λαού της Λιβύης».

«Με αυτή την κυβέρνηση, η Ελλάδα πράγματι θα αρχίσει συνομιλίες και πιστεύω θα καταλήξουμε και σχετικά γρήγορα, γιατί το θέμα είναι μάλλον καθαρό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και προσέθεσε:

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης έχει υποχρέωση να συνεργαστεί απόλυτα, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε γρήγορες εκλογές».

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, η επίσκεψη στη Λιβύη, όπως ήταν προγραμματισμένο ξεκίνησε από την Τρίπολη, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο Μένφι.

«Όμως η υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης προσπάθησε να μου επιβάλλει με την παρουσία της στο αεροδρόμιο, να συναντηθώ μαζί της, με αποτέλεσμα να διακόψω το ταξίδι μου στην Τρίπολη και να πετάξω στη Βεγγάζη, όπου ακολουθήθηκε το πρόγραμμα», σημείωσε.

Καταρχήν, όπως επεσήμανε, έγινε η τελετή παράδοσης των 30.000 εμβολίων, σε συνέχεια επιπλέον 200.000 που έχουμε στείλει στη Λιβύη.

«Στη συνέχεια η συνάντηση με το στρατάρχη Χάφταρ που επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για το τουρκολιβυκό ”μνημόνιο” και για την παρουσία τής Τουρκίας στη Λιβύη».

Ακολούθως είχε συνάντηση με βουλευτές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που είχε την ευκαιρία να τους εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις.

«Μάλιστα εμπειρογνώμονες του υπουργείου Εξωτερικών τους έδωσαν λεπτομέρειες όσον αφορά το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», τόνισε.

«Επίσης, είχα την ευκαιρία να είμαι παρών σε μια τελετή στο λιμάνι της Βεγγάζης, όπου η Ελλάδα παρέχει βοήθεια για την επαναλειτουργία τού λιμανιού. Το λιμάνι της Βεγγάζης είναι εξαιρετικά σημαντικό, χρησιμεύει όχι μόνο για τη μεταφορά εμπορευμάτων στην ίδια τη Βεγγάζη, αλλά και για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις χώρες του Σαχέλ», επισήμανε και ανέφερε πως η Ελλάδα σε δυο φάσεις έχει παράσχει βοήθεια ώστε να μπορέσει το λιμάνι να ξαναγίνει λειτουργικό.

Ο κ. Δένδιας πέταξε στη συνέχεια για το Τομπρούκ όπου συναντήθηκε με τον Ακίλα Σάλεχ, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τον οποίον σημείωσε πως είχαν «εποικοδομητική συζήτηση για κοινοβουλευτικά ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις».


Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία: Panic button στα κινητά για τα θύματα - Πώς λειτουργεί

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: δεκάδες παιδιά είναι “έγκλειστα” σε νοσοκομεία και χωρίς φροντίδα

Αγρίνιο: Επεισοδιακή απόδραση κρατουμένου από το Νοσοκομείο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη ΠαρασκευήΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ουρές σχηματίζουν οι Αθηναίοι σε κάθε σημείο διαφυγής του από την πρωτεύουσα.

Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράςΧθες 21:18 | Ειδήσεις

Με αλλαγές στα δρομολόγια, μικρότερη συχνότητα και με ολοκλήρωση της βάρδιας νωρίτερα το Μεγάλο Σάββατο θα κινηθούν τα ΜΜΜ έως τα μέσα της εβδομάδας της Διακαινησίμου.

ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)Σήμερα 10:09 | Τοπικά Νέα

"Τελευταίο αντίο" λένε συγγενείς και φίλοι στην συνεπιβάτιδα της μηχανής, που έχασε την ζωή της, σε τροχαίο, στον ΒΟΑΚ. Πως συνέβη η τραγωδία. 

Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγόςΣήμερα 07:29 | Ειδήσεις

Αναζητείται ο οδηγός της πρώτης μηχανής που χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία υπέκυψε στα τραύματα της, αφού χτυπήθηκε και από δεύτερη μοτοσικλέτα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Formula 1: Grand Prix Μαϊάμι σε ΑΝΤ1+ και ΑΝΤ1 το Πάσχα10:57“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)10:44Γάζα: Η Χαμάς “βλέπει” με…θετικό βλέμμα την πρόταση εκεχειρίας 10:31ΒΟΑΚ - Τροχαίο: Θρήνος για την 26χρονη Μαρίνα που άφησε ορφανό το αγοράκι της (εικόνες)10:17Μεγάλη Παρασκευή: Κορυφώνεται το Θείο Δράμα10:04Ολυμπιακός: “Αποθέωση” στο αεροδρόμιο για το 4-2 επί της Άστον Βίλα (εικόνες)09:50Έξοδος εκδρομέων: Στο “φουλ” οι πληρότητες και τη Μεγάλη Παρασκευή09:37“5Χ5 Σπέσιαλ”: Πάσχα με Κονιτοπούλου και Τσαμπά (sneak preview)09:23Πού θα βρεις το πιο φθηνό τσουρέκι στην Ελλάδα09:10Μεγάλη Παρασκευή: Το ωράριο των καταστημάτων08:57“FindDoctors” - Αιματολογικές εξετάσεις: H πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού08:43Μάτι: Από την αρχή08:30Πάσχα: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς08:16Κιργιστάν: Φορτηγό παρέσυρε δεκάδες μαθητές - Πολλοί νοσηλεύονται σε ΜΕΘ (βίντεο)08:03Εορτολόγιο - 3 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:49Τροχαίο στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν την γυναίκα - Την εγκατέλειψε ο ένας οδηγός07:36Τελικός Europa League: Η “σίγουρη” Λεβερκούζεν και η μάχη Μαρσέιγ - Αταλάντα07:22Ο καιρός την Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ07:09Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: “Με το ένα πόδι” στον τελικό του ECL οι “Πειραιώτες”23:59Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι - Στο ΟΑΚΑ κρίνεται η πρόκριση στο Final Four23:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο