LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2022 18:44

Nordic Monitor: κύκλωμα κατασκοπείας από την Τουρκία αναζητούσε Γκιουλενιστές στην Ελλάδα

Τι αναφέρει το δημοσίευμα για το κύκλωμα κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας.

Κατάσκοπος - φωτογραφική μηχανή

Δημοσίευμα του Nordic Monitor, αποκαλύπτει απορρητα έγγραφα της τουρκικής κυβέρνησης που αφορούν κατασκοπεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  

Το έγγραφο αυτό έχει ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου και εστάλη από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας σε αστυνομικά τμήματα της επαρχίας. Στο απόρρητο έγγραφο γινόταν αναφορά σε έξι επιχειρηματικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 13 πρόσωπα που φέρονται να συνδέονταν με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τα πρόσωπα που φέρεται να παρακολουθούσε η τουρκική κυβέρνηση ήταν ιδιοκτήτες ή διαχειριστές επιχειρήσεων αλλά και οι σύζυγοί αυτών.

Από το εν λόγω έγγραφο προκύπτει ότι ήταν μέρος μιας ευρύτερης μυστικής επιχείρησης που διεξήγαγε η τουρκική κυβέρνηση στην Ελλάδα για τον εντοπισμό στόχων από την οργάνωση του Γκιουλέν.

επιβεβαιώνοντας ότι πολλές υπηρεσίες συμμετείχαν σε κατασκοπεία σε ξένο έδαφος και, ακόμη χειρότερα, σε έδαφος χώρας μέλους και συμμάχου στο ΝΑΤΟ.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτή, η οποία ονομάστηκε «προστασία της αποστολής» στο εξωτερικό, λειτουργούσαν, προσωπικά, κάτω από την ομπρέλα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Δηλαδή, δεν είχαν καταχωρηθεί ως «αστυνομικοί» στη διπλωματική λίστα, αλλά τόσο τα κράτη αποστολής όσο και τα κράτη υποδοχής γνώριζαν ποιοι ήταν και τι έκαναν. Η βασική αποστολή τους ήταν να συντονιστούν με τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Κατά το νόμο, σημειώνει το Nordic Monitor, η τουρκική αστυνομία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και απαγορεύεται από το να συγκεντρώνει πληροφορίες εκτός των συνόρων της χώρας. Μόνο η μυστικές υπηρεσίες, η διαβόητη MIT, μπορεί να το κάνει αυτό.

Το 2017 η κυβέρνηση Ερντογάν δημιούργησε μια νέα θέση για τις τουρκικές διπλωματικές αποστολές: ειδικά επιλεγμένα άτομα από το υπουργείο Εσωτερικών για λειτουργούσαν ως σύμβουλοι. Εργάζονταν ως σύμβουλοι του υπουργείου Εσωτερικών (Icisleri musaviri) σε πρεσβείες και ακόλουθους του υπουργείου Εσωτερικών (Icisleri atasesi) στα προξενεία. Επέβλεπαν αστυνομικούς και στις αποστολές που τους έχουν ανατεθεί.

Αυτή τη θέση στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα καλύπτει ο Uygar Elmastasi. Είναι ακροδεξιός εθνικιστής και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Σελούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρό του Ερντογάν, ο οποίος έχει την εταρία που φτιάχνει τα τουρκικά drone.

«Ο διορισμός του Elmastasi δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν σχεδιάζει να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της στην Ελλάδα, μια χώρα που είναι ήδη πρωταρχικός στόχος της MIT. Με άλλα λόγια, η Emniyet, με πολύ μεγαλύτερους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό από τη MIT, θα διευρύνει τις μυστικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην Ελλάδα», γράφει το Nordic Monitor.

Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκαν για έρευνες στην Τουρκία.

Ειδήσεις σήμερα:

Καρκίνος: Για ευρωπαϊκή “επιδημία” προειδοποιούν επιστήμονες

Μουντιάλ 2022: Οι 13 παίκτες από την Super League

Ταξιάρχες Κωνσταντινούπολη: Δικαίωση για την ελληνορθόδοξη Εκκλησία από το ΕΔΑΔ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)Σήμερα 20:33 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36Φωτιά στην Πάρο: Τρεις συλλήψεις 20:22Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας20:09Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών: Καμπάνια του ΕΟΔΥ19:55Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο