LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2022 12:17

Μπουγάτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια εύκολη συνταγή για μπουγάτσα που θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους, μας δείχνει βήμα - βήμα η Αρυρώ Μπαρμπαρίγου, στην εκπομπή "Το Πρωινό".

Μπουγάτσα με την γευστικότερη κρέμα - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Εύκολη γλυκιά συνταγή για μπουγάτσα με σιμιγδάλι και αφράτη κρέμα, χωρίς αυγά, ετοίμασε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην κουζίνα της εκπομπής «Το Πρωινό».

Η Αργυρώ Μπαρμαπρίγου μοιράστηκε και τα μικρά μυστικά της για να γίνει τέλεια η μπουγάτσα και να γίνει ακόμη πιο γευστικό το αποτύπωμα της στον ουρανίσκο.

 Για τη μπουγάτσα

  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας (ή Βηρυτού)
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος (λιωμένο και κρύο)

Για την κρέμα μπουγάτσας

  • 1½ lt φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για επικάλυψη

  • Ζάχαρη
  • Κανέλα

Εκτέλεση - Για την κρέμα μπουγάτσας

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι.
  • Κρατάμε το βούτυρο για το τέλος.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Όλη η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά.
  • Μόλις πάρει βράση η γλυκιά κρέμα μπουγάτσας με σιμιγδάλι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει μέσα στην κρέμα.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε φαρδύ μπολ για να σταματήσει ο βρασμός της.
  • Αφήνουμε την κρέμα με σιμιγδάλι να κρυώσει και να πήξει. Όσο πέφτει θερμοκρασία της κρέμας σταθεροποιείται και σφίγγει.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη κουζίνας που εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια.

Συμβουλή: Φροντίζουμε να μην υπάρχει καθόλου κενό ανάμεσα στην κρέμα και στην μεμβράνη. Έτσι θα αποφύγουμε την δημιουργία υγρασίας αλλά ταυτόχρονα θα αποφύγουμε και τη δημιουργία αντιαισθητικής πέτσας. 

Μπουγάτσα με την γευστικότερη κρέμα - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό

Για το στήσιμο

  • Ιδανικά χρησιμοποιούμε ταψί μακρόστενο 23 επί 33 εκατοστά.
  • Με πινέλο βουτυρώνουμε το ταψί με το λιωμένο κρύο βούτυρο.
  • Στρώνουμε τα 5 φύλλα φροντίζοντας να έχουν αντίθετη φορά, σταυρωτά δηλαδή, ώστε να εξέχει από όλες τις πλευρές του ταψιού αρκετό φύλλο.
  • Βουτυρώνουμε και τα πλαϊνά φύλλα που εξέχουν από το ταψί.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
  • Γυρίζουμε προς τα μέσα πάνω στην επιφάνεια της μπουγάτσας τα φύλλα που εξέχουν από τα πλαϊνά του ταψιού.
  • Φροντίζουμε να βουτυρώσουμε πολύ καλά τα γυρισμένα φύλλα.
  • Τέλος, στρώνουμε πάνω στη μπουγάτσα τα υπόλοιπα πέντε φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε πολύ καλά ενδιάμεσα. Τα πάνω φύλλα που εξέχουν από το χείλος του ταψιού, με μαλακή σπάτουλα μπήγουμε μέσα στο ταψί κάτω από την μπουγάτσα.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια της μπουγάτσας.
Μπουγάτσα με την γευστικότερη κρέμα - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Το Πρωινό
  • Σε αυτό το στάδιο που η μπουγάτσα είναι έτοιμη και η κρέμα της είναι τελείως κρύα, μπορούμε να τυλίξουμε το ταψί με μεμβράνη κουζίνας και να το φυλάξουμε στο ψυγείο μας μέχρι και τέσσερις ημέρες.
  • Ή μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες. Όμως θα πρέπει να προσέξετε το φίλο που χρησιμοποιείται να είναι φρέσκο γιατί απαγορεύεται να ξεπαγώσουμε ένα φύλλο και να το ξανά βάλουμε στην κατάψυξη.

Για το ψήσιμο

  • Ψήνουμε στους 180 ?C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄μέχρι να φουσκώσει η μπουγάτσα και να ροδίσει καλά το φύλλο.

Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική και κανέλα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης - Συντάξεις: Η αύξηση θα είναι πάνω από 7% το 2023

Ενδοοικογενειακή βία - Αργυρούπολη: Σε κέντρο αποκατάστασης η 41χρονη που ξυλοκοπήθηκε (εικόνες)

Μαραθώνιος - Στέλιος Πρασσάς: ο 91χρονος δρομέας δηλώνει “έτοιμος” για τον αγώνα (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σταυρός έβγαζε μύρο: Το “θαύμα που είδαν” στο “Δαμοβόλο” (βίντεο)21:45Μεγάλη Παρασκευή με τον ύμνο “Αι Γενεαί Πάσαι” από διάφορα σχολεία και χώρες (βίντεο)21:30Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά του Πρωθυπουργού και πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων21:16Νάξος: Η ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα (εικόνες)21:02Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης: Ο Τεντόγλου “πετάει” πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι (εικόνες)20:48ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 10 Μαΐου20:34Θεσσαλονίκη: Η περιφορά του πρώτου Επιταφίου από τον Άγιο Μηνά (βίντεο)20:21Εκρήξεις σε Νέο Κόσμο - Πειραιά: Τα βίντεο - ντοκουμέντα που βοήθησαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων20:07Πάσχα: Αύξηση στις πληρότητες των νησιών (βίντεο)19:53Πάσχα: Η Αθήνα άδειασε και οι εκδρομείς παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση (βίντεο)19:39Πνευμονική εμβολή: όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε19:24Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στην προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων (βίντεο)19:10ΟΟΣΑ – Χατζηδάκης: Οι συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών στο Παρίσι18:56Νέες απειλές των Χούθι: Στο στόχαστρο όλα τα πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ18:43Ρόδος: Θα πούλαγε δεκάδες χιλιάδες πυροτεχνήματα παράνομα18:29Pricefox: Πόσα θα πληρώσεις φέτος για το πασχαλινό τραπέζι18:14Κορωπί: Συνελήφθησαν ανήλικοι με εκατοντάδες κροτίδες18:00Βρετανία – Δημοτικές εκλογές: Πρώτη ηχηρή νίκη για τους Εργατικούς 17:46Κέιτ Μίντλετον: Γιατροί του “Νοσοκομείου του Πάπα” την χειρούργησαν 17:31Καιρός - Μεγάλο Σάββατο: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας17:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο