LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2022 17:28

VICE SPECIALS: “Ρομά: Σπάζοντας τα Στερεότυπα” (εικόνες)

Πέντε πολίτες Ρομά, πέντε ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να ξεπεράσουν προκαταλήψεις και στερεότυπα, είναι στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ.

Vice Specials - Ρομά: Σπάζοντας τα Στερεότυπα - ΑΝΤ1

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου το ελληνικό γραφείο του VICE θα παρουσιάσει το νέο επεισόδιο VICE SPECIALS, από τη συχνότητα του ANT1, με τίτλο «Ρομά: Σπάζοντας τα Στερεότυπα».

Πέντε πολίτες Ρομά, πέντε ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να ξεπεράσουν προκαταλήψεις και στερεότυπα, είναι στο επίκεντρο του ντοκιμαντέρ.

Από την Αγία Βαρβάρα στην Αθήνα έως τον Ασπρόπυργο και από τον Καρέα μέχρι τον Δενδροπόταμο στη Θεσσαλονίκη, όλοι οι πρωταγωνιστές περιγράφουν πόσο δύσκολο ήταν να αναμετρηθούν με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, τόσο από την πλευρά της κοινωνίας, όσο και από την πλευρά της ίδιας τους της κοινότητας.

Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης κατάφερε να πετύχει το όνειρο της ζωής του και να σπουδάσει δικηγόρος, αφήνοντας πίσω του το γυρολογικό εμπόριο στα 20 του και ξεκινώντας την εκπαίδευσή του από την αρχή, από το Δημοτικό της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Γιάννης Γεωργίου είναι κοινωνιολόγος. Σπούδασε στα δύσκολα χρόνια του ‘70 και του ‘80, και σήμερα κάνει διδακτορικό στην κοινωνική ιστορία των Ρομά που ήρθαν από τη Μικρασία και εγκαταστάθηκαν στην Αγία Βαρβάρα.

Vice Specials - Ρομά: Σπάζοντας τα Στερεότυπα - ΑΝΤ1

Η Ειρήνη Θεοδωροπούλου, που εργάζεται ως διαμεσολαβήτρια, δίνει την εικόνα της υπερ-προσπάθειας που πρέπει να κάνει μια γυναίκα Ρομά για να σπάσει τα στερεότυπα τόσο μέσα στην ίδια την κοινότητα που ζει, όσο και απέναντι σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία.

Η 19χρονη Μαρία-Παλόμα Ελευθεριάδου Μπότη από τον Δενδροπόταμο, που το όνειρό της είναι να γίνει αστυνομικός, είχε μια διαφορετική πορεία από τα κορίτσια Ρομά της ηλικίας της, χάρη στη γιαγιά της και τη θεία της που την μεγάλωσαν, αλλά και των ανθρώπων του Φάρου του Κόσμου που τη στηρίζουν.

Τέλος, ο Σταύρος Ραφαήλ Γιουβάνης μιλάει για τη διαδρομή του από την Αγία Βαρβάρα έως τον Δενδροπόταμο και από το Καλλιτεχνικό σχολείο έως τα έδρανα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τη Νέα Υόρκη.

VICE SPECIALS – Σάββατο 12 Νοεμβρίου, 00:00, στον ΑΝΤ1.

Παραγωγή: Ανδρέας Μπούσιος

Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαδάκης

Οπερατέρ: Δημήτρης Διακουμόπουλος, Γιάννης Σαρόγλου, Απόστολος Καρουλάς

Ηχοληψία: Βασίλης Αθανασάς, Γιώργος Σαραντινός, Σίμος Λαζαρίδης

Μοντέζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ:  https://video.vice.com/gr/show/vice-greece-specials

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Φωτιά σκότωσε οκτώ παιδιά και μια γυναίκα (βίντεο)

“Ελευθέριος Βενιζέλος” - Καλλιακμάνης: “κόκκινος συναγερμός” για άτομο αραβικής καταγωγής

Ουκρανία - Στόλτενμπεργκ: επιφυλάξεις για την ρωσική υποχώρηση στην Χερσώνα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο