LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2022 12:24

Οκτάι για Κυπριακό: Δεν θα επιτρέψουμε στις ΗΠΑ να αποτελέσουν απειλή

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα αιώνων του έθνους μας», το μήνυμα του Ερντογάν με αφορμή την 84η επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ.

Αμμόχωστος - Βαρώσια - Κύπρος - κατεχόμενα

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, σε δηλώσει τους από την κατεχόμενη Κύπρο, υπογράμμισε ότι «ο εξοπλισμός στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Ειδικά αν αφορά την ασφάλεια της “τδβκ” και του τουρκικού λαού, διότι η εγγύησή μας ξεκινά από την ασφάλεια».

 Ο κ. Οκτάι, συνέχισε αναφέροντας ότι «τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Έλληνες γνωρίζουν καλά πως το τουρκικό έθνος δεν θα προβεί σε απειλητικές επιχειρήσεις. Επομένως, αν θέλουν να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά σε ορισμένα θέματα, μπορούν να μας απειλήσουν εκείνοι.

Τα εμπλεκόμενα κράτη, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό και να αντιληφθούν ότι θα ήταν προς το συμφέρον τόσο των κοινωνιών όσο και των κρατών να είναι το νησί άοπλο και όχι εξοπλισμένο. Τα εν λόγω κράτη θα πρέπει να καθορίσουν τις πολιτικές τους ανάλογα».

 Και κατέληξε ο κ. Οκτάι, τονίζοντας ότι «δεν θα επιτραπεί στις ΗΠΑ να αποτελέσουν απειλή που θα επηρεάσει άμεσα την ασφάλεια, ακόμη και αν αυτό συμβεί για διαφορετικούς λόγους (σκοπούς). Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να παιχτεί κανένα παιχνίδι στην περιοχή ερήμην μας, δεν θα το επιτρέψουμε, δεν θα επιτρέψουμε ένα τέτοιο παιχνίδι να δημιουργήσει απειλή για την ασφάλειά μας χωρίς να αντιδράσουμε.

Η πρόταση λύσης για το Κυπριακό που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο τραπέζι είναι μια λύση δύο κρατών με ισότιμο καθεστώς κυριαρχίας και πως, από εδώ και πέρα,  οποιαδήποτε άλλη πρόταση σημαίνει μη-λύση. Δενπεριμένουν πλέον τίποτα από τον ΟΗΕ για τη λύση (του Κυπριακού)».

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έγραψε σήμερα στο ειδικό βιβλίο στο μαυσωλείο Ατατούρκ με αφορμή την 84η επέτειο του θανάτου του, «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα αιώνων του έθνους μας, δεν θα τα παρατήσουμε μπροστά στις επιθέσεις, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με αποφασιστικότητα».

Ειδήσεις σήμερα:

“Καλάθι του νοικοκυριού”: Η συγκριτική λίστα από 14 σούπερ μάρκετ

Γάμο με κουμπάρο ένα... πάντα τέλεσε ο Μπακογιάννης

Δολοφονία στην Κυπαρισσία: Δύο συλλήψεις - Το κίνητρο των δραστών

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο