LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2022 20:57

Μασκ για ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ψηφίστε τους Ρεπουμπλικανούς

Ακόμα ένα αμφιλεγόμενο tweet έκανε ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter κάνοντας πολιτική παρέμβαση για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

AP - Τwitter - ;Ελον Μασκ
Λίγες ημέρες αφότου πήρε τον έλεγχο του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους για το Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

«Ο διαμοιρασμός της εξουσίας περιορίζει τυχόν υπερβολές και από τα δύο κόμματα. Ως εκ τούτου, συστήνω να ψηφίσετε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένης της Δημοκρατικής προεδρίας», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υποστήριξε ότι απευθύνεται σε «ανεξάρτητους» ψηφοφόρους, αφού «οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν ποτέ την αντίπαλη πλευρά».

Την παρότρυνση του Μασκ δεν είδαν με καλό μάτι όσοι εξέφραζαν ανησυχίες για πολιτική εκμετάλλευση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των SpaceX και Tesla είχε υποσχεθεί πριν από την εξαγορά του Twitter ότι η πλατφόρμα θα παρέμενε ουδέτερη πολιτικά και ότι θα φιλοξενούσε όλες τις απόψεις.

Ο Έλον Μασκ σχολιάζει συχνά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Πρόσφατα είχε εκφράσει θετική άποψη για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις στις προεδρικές εκλογές του 2024, εκτιμώντας ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι μεγάλος σε ηλικία για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αυτοδύναμη ΝΔ, αλλά όχι μονοκομματική Κυβέρνηση από τις διπλές κάλπες

Κυπαρισσία: Πτώμα εντοπίστηκε θαμμένο στην παραλία (εικόνες)

Κοζάνη: Πνίγηκε και πέθανε τρώγοντας μηλόπιτα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο13:13Κιλκίς: Απείλησε με τσεκούρι τους γονείς του και αστυνομικούς (εικόνες)12:58Μάτι: Η δικαστική απόφαση συνεχίζει να προκαλεί κόντρες12:44ΗΠΑ: Νέες συγκρούσεις και μεγάλη αστυνομική παρουσία στο UCLA (εικόνες)12:31Πάτρα – Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο: Παρέμβαση εισαγγελέα και προφυλακίσεις12:17Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων 12:04ΟΟΣΑ: Ανθεκτική παραμένει η ελληνική οικονομία 11:49Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής11:3610201 - ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η γραμμή για την προστασία ανηλίκων11:23Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για 5χρονο που παρασύρθηκε μαζί με τα αδέρφια, τη μητέρα και τη γιαγιά του11:09Ρέθυμνο: Ήταν έτοιμοι να πουλήσουν όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά και…. χιλιάδες κροτίδες (εικόνες)10:56Ιωάννινα: Ανήλικος στο νοσοκομείο μετά από καβγά10:42Τροχαίο στον ΒΟΑΚ με νεκρή συνεπιβάτη μοτοσικλέτας (εικόνες)10:28Χατζηδάκης - Διασύνδεση ταμειακών με POS: Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδέθηκε 10:15Ο νέος Δικαστικός Χάρτης ψηφίστηκε από τη Βουλή10:01Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση09:47Champions League: Η Ντόρτμουντ πήρε προβάδισμα πρόκρισης από την Παρί Σεν Ζερμέν09:34Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο 09:20Κοζάνη: Αγώνας δρόμου για αντίδοτο σε παιδί που κατανάλωσε φυτοφάρμακο09:07Διασύνδεση ταμειακών με POS: Οι επιχειρήσεις που παίρνουν επιπλέον παράταση08:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο