LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2022 19:44 | Ανανέωση: 07 Νοεμβρίου 2022 21:20

Υποκλοπές - Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ήταν σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ οι 33 της λίστας;

Νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, για το θέμα των υποκλοπών κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλέξης Τσίπρας - Βουλή - Ώρα του Πρωθυπουργού
Νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα των υποκλοπών, με θέμα «Ήταν σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator;» κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Στο κείμενο της ερώτησής του, και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «την περασμένη εβδομάδα αρνηθήκατε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και δεν ήρθατε να απαντήσετε στην επίκαιρη ερώτηση που σας κατέθεσα για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με ενεργό το παρακρατικό κέντρο που διενεργεί παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων» και σημειώνει:

«Έκτοτε, έχουν συντελεστεί εξαιρετικά σοβαρές αποκαλύψεις και εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και το παράνομο κέντρο παρακολουθήσεων με το κακόβουλο λογισμικό Predator:

Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου PEGA που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα και στην οποία εσείς, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο κ. Γιάννης Λαβράνος και ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος αρνηθήκατε να καταθέσετε, σας κάλεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, να αποχαρακτηρίσετε όλα τα απόρρητα έγγραφα και να σταματήσετε την οχύρωσή σας πίσω από την διαρκή επίκληση του ”απορρήτου”, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το σκάνδαλο και για το κακόβουλο λογισμικό Predator. Η εισηγήτρια της PEGA, μάλιστα, ευρωβουλευτής της ομάδας των φιλελευθέρων Σοφι Ιντ Βελτ, ταυτίστηκε με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δηλώνοντας ότι οι απαντήσεις για τις υποκλοπές και το Predator πρέπει να δοθούν πριν τις ερχόμενες εκλογές.

-Δύο μέρες μετά, την Κυριακή 6/11, η εφημερίδα Documento αποκάλυψε λίστα με 33 ονόματα πολιτικών προσώπων τόσο της αντιπολίτευσης αλλά κυρίως της κυβέρνησής σας, τα οποία μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, φέρονται να είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση με το παράνομο λογισμικό Predator».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι,

«-Με δεδομένο ότι σε μία ευνομούμενη Δημοκρατική Πολιτεία είναι αδιανόητο πολιτικοί αντίπαλοι αλλά ακόμα και στενοί σας συνεργάτες, υπουργοί και πρώην Πρωθυπουργοί, να τελούν υπό παρακολούθηση από κακόβουλο λογισμικό, το οποίο έχει έρθει στη χώρα με τη μεσολάβηση συνεργατών σας που τελούσαν υπό τον άμεσο έλεγχό σας μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

-Με δεδομένο ότι με δική σας εντολή τα κρίσιμα πρόσωπα που σε πλειάδα εμπεριστατωμένων ρεπορτάζ αλλά και όπως προέκυψε από τα πορίσματα όλης της αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή, αναδεικνύονται ως οι ‘κρίσιμοι κρίκοι' για τη μεταφορά και λειτουργία του παράνομου λογισμικού στη χώρα μας, δεν εκλήθησαν καν στην Εξεταστική επιτροπή και δεν κατέθεσαν ούτε στην PEGA, αφού θελήσατε να τους προστατεύσετε και να προστατευτείτε.

-Με δεδομένο ότι με δική σας ευθύνη η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια μείζονα θεσμική και ενδεχομένως πολιτειακή κρίση και εσείς εντούτοις συνεχίζετε να αρνείστε να άρετε το απόρρητο και να υιοθετήσετε ακόμη και τους ελάχιστους όρους που έθεσα, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ομαλότητα.

-Με δεδομένο, τέλος, ότι είστε πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και ως τέτοιος ελέγχεστε από το Κοινοβούλιο και έχετε πολιτική και θεσμική υποχρέωση να λογοδοτείτε στη Βουλή των Ελλήνων.

Κρίνω σκόπιμο να επιμείνω εκ νέου στη πρόσκλησή μου να έρθετε στη Βουλή να δώσετε εξηγήσεις».

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτά τον πρωθυπουργό:

  1. Μπορείτε να δεσμευθείτε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι το σύνολο ή μέρος των προσώπων, που με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento φέρονται ως στόχοι παρακολούθησης από το κακόβουλο λογισμικό Predator, δεν ήταν παράλληλα και στόχοι παρακολούθησης της υπό τη δική σας πολιτική εποπτεία ΕΥΠ, όπως είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον κ. Θανάση Κουκάκη;
  2. Σκοπεύετε να δώσετε τη θεσμική δυνατότητα στα πρόσωπα της εν λόγω λίστας να απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ προκειμένου να μπορέσουν να διαπιστώσουν εάν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ με τη ”νόμιμη” διαδικασία της επισύνδεσης κατόπιν εισαγγελικής διάταξης;
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο