LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2022 18:44 | Ανανέωση: 08 Νοεμβρίου 2022 08:47

Απεργία ΓΣΕΕ - Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τα ΜΜΜ στις κινητοποιήσεις. Προσφυγή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ να κριθεί παράνομη η απεργία  Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Μέσα μαζικής μεταφοράς - Λεωφορείο - Μετρό - Τραμ
Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Το Μετρό θα λειτουργεί μεταξύ 9:30 – 15:00 σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Στη Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00.

Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών (Σ.Η.Τ.Α.) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.) αποφάσισαν επίσης στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι οδηγοί ταξί σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ.

Εν τω μεταξύ, παράνομη ζήτησαν η ΣΤΑΣΥ και η ΟΣΥ να κριθεί η απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη. Η προσφυγή των δύο φορέων θα εκδικαστεί την Τρίτη στις 12:30.

 Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα αναμένεται να παραμείνουν τα πλοία την Τετάρτη 09/11, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 00.01 με λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ναυτεργατικά σωματεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό για περιφρούρηση της απεργίας. 

Απεργία - ΠΝΟ - πλοία - λιμάνια

Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, ζητεί την έγκαιρη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ιδιαίτερο βάρος στις ΣΣΕ των φορτηγών πλοίων, που έχουν να ανανεωθούν από το 2010 και ταυτόχρονα τον συνεχή έλεγχο της πιστής τήρησης και εφαρμογής των συμβάσεων και της κείμενης νομοθεσίας. Επίσης ζητά την κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο μειώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων και την επανεξέταση των συνθέσεων των ταχυπλόων, με ρητή πρόβλεψη και καθιέρωση διπλών πληρωμάτων, ώστε να τηρούνται πιστά τα όρια και οι ώρες απασχόλησης. Τέλος, απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, με ταυτόχρονη καθιέρωση πάγιου συστήματος οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών με άμεση αύξηση του προβλεπόμενου επιδόματος ανεργίας και εξασφάλισης δωρεάν περίθαλψης στους ίδιους και στις οικογένειες τους.


ΓΣΕΕ: Νόμιμη η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία

Ανακοίνωση σχετικά με τη δικαστική προσφυγή ώστε να κριθεί παράνομη η απεργία στα ΜΜΜ εξέδωσε η ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει «τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «νόμιμη την απεργία», υπογραμμίζοντας ότι ήταν γνωστή από τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα», τονίζει.

«Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

ΚΚΕ: Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία θα είναι η απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία

«Με εντολή της κυβέρνησης όλοι οι Οργανισμοί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα στις Αστικές Συγκοινωνίες, στο Σιδηρόδρομο και στις Αεροπορικές Μεταφορές προσέφυγαν στα δικαστήρια για να βγάλουν παράνομη την απεργία των εργαζομένων που έχει προκηρυχθεί εδώ και περίπου δύο μήνες» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και τονίζει καταλήγοντας:

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα θα είναι η αποφασιστική απάντηση απέναντι στην τρομοκρατία και στην προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων».

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ – Τι γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου

Σύνταγμα: Τροχαίο με νεκρό στην Αμαλίας

Καπερνάρος για Μάτι: Φοβάμαι ότι θα αγγίξουμε την παραγραφή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΣήμερα 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να περιοριστεί η σκόνη στην ατμόσφαιρα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων19:42Ενδοοικογενειακή βία - Καταγγελία: Την χτύπησε μπροστά στο παιδί τους19:29“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Ηλεία: Φωτιά στους Σχίνους (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο