LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Νοεμβρίου 2022 17:53

ΥΠΟΙΚ για Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Διευκρινίσεις για τις επιστροφές

Τι αναφέρει το οικονομικό επιτελείο για τις προβλέψεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, τις παρατάσεις στις προθεσμίες. Τι αλλάζει για τον όρο των “μη απολύσεων”

Χέρια - λεφτά - χρήματα

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια σειράς θεσμικών παρεμβάσεων της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19, μέσω των επτά κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, δρομολογήθηκε η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων τα οποία προέκυψαν κατά την έκδοση βεβαιώσεων αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής που πραγματοποιήθηκε στις 02/11/2022. 

Ειδικότερα, με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση θα προβλέπονται τα εξής:

1ον. Εξαντλώντας κάθε δυνατό χρονικό περιθώριο, παρατείνεται αυστηρά έως τις 31/01/2023, η καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 30/12/2022 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για όσες επιχειρήσεις – δικαιούχους δεν έχουν ακόμη υποβάλει πλήρως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη λήψη ενισχύσεων μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

2ον. Διευκρινίζεται ότι για το κριτήριο χορήγησης της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που αφορά στη διατήρηση του μέσου όρου του αριθμού των εργαζομένων, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, πλέον θα λαμβάνεται υπόψη ότι έχει τηρηθεί η υποχρέωση διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων εφόσον η διαφορά του μέσου όρου εργαζομένων κατά τους μήνες υποχρέωσης διατήρησης διαφέρει κατά λιγότερο από μία μονάδα (έναντι του μηδενός που ίσχυε ως τώρα) σε σχέση με τον αρχικό αριθμό εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο, εάν, για παράδειγμα, μία επιχείρηση κατήγγειλε τη σύμβαση ενός εργαζομένου έναν μήνα, αλλά προσέλαβε άλλο εργαζόμενο τον επόμενο μήνα, θα θεωρείται ότι πληροί το κριτήριο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων.

3ον. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, για τις περιπτώσεις που βεβαιώθηκαν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά βάσει των εκκαθαρίσεων που διενεργήθηκαν στις 02/11/2022, εάν παύσουν πλέον να ισχύουν οι λόγοι απόρριψης με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, αυτά θα επαναβεβαιωθούν, με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους υπόλοιπους ωφελούμενους.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύουν έμπρακτα τη στήριξη όλων όσων επλήγησαν από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, εξαντλώντας κάθε χρονικό και δημοσιονομικό περιθώριο μέσω του έκτακτου μέτρου των επτά κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τη Δευτέρα

Άρτα: Σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης

“Εκτός Υπηρεσίας”: Το επεισόδιο της Δευτέρας υπόσχεται άφθονο γέλιο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)Σήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τι καιρό θα κάνει την ΤρίτηΧθες 16:21 | Ειδήσεις

Πόσο θα ανεβεί η θερμοκρασία. Η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού Σήμερα 06:37 | Ειδήσεις

Ο Εισαγγελέας σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσει την αγόρευση του για την υπόθεση που σε πρώτο βαθμό οδήγησε σε καταδίκη 8 ετών του κ. Φιλιππίδη.

"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστώνΣήμερα 07:11 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα στη Φλόριντα, θα επισκεφτεί κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών υπό κατασκευή στους βάλτους του εθνικού πάρκου Έβεργκλεϊντς, που βαφτίστηκε "Αλκατράζ με αλιγάτορες".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μέγαρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών (βίντεο)07:30"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστών 07:13Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού 06:59ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου 06:30Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο