LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Νοεμβρίου 2022 23:14

Άγιοι Ανάργυροι: σπείρα λήστευε ηλικιωμένες σε λαϊκές και εκκλησίες

Πώς δρούσε η σπείρα που ως στόχο είχε ηλικιωμένες γυναίκες.

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συμμορία που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν, χθες στους Αγίους Αναργύρους, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών, δύο άτομα, ηλικίας 19 και 47 ετών, για σύσταση συμμορίας που διέπραττε ληστείες κατ΄εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων ληστειών, κατά κύριο λόγο σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που κινούνταν πεζές σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, μετά από διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι, παύοντας την εγκληματική τους δράση.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, εστιάζοντας κατά βάση σε ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που μετέβαιναν είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε Ιερούς Ναούς. Αφού εντόπιζαν τα θύματα τους και έκριναν ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες (απουσία μαρτύρων, συνοικιακές οδοί) λήστευαν τα θύματα τους αφαιρώντας τους με χρήση σωματικής βίας τις χρυσές αλυσίδες με σταυρό που φορούσαν στο λαιμό τους.

Η δράση τους, όπως επισημαίνεται, ήταν μεθοδική και διέθεταν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος είχε το ρόλο του «επιχειρησιακού» δράστη που θα άρπαζε με βιαιότητα τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τα θύματα, ενώ ο 47χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του οδηγού του επίμαχου οχήματος, του επιτηρητή του πεδίου δράσης, ώστε να είναι έτοιμος να επέμβει και να διασφαλίσει τη διαφυγή τους.

Πέραν της οργάνωσης τους για την επίτευξη από κοινού των ανωτέρω ληστειών, οι κατηγορούμενοι συνδέονταν και με συγγενική σχέση.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις ληστειών.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την διαλεύκανση και άλλων αξιόποινων πράξεων, συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “EVA”: Μήνυμα του 112 και στην Αττική – Συστάσεις για περιορισμό μετακινήσεων

Τουρκία - Τζιτζικώστας: Η απαγόρευση εισόδου μου ήρθη με παρέμβαση της ΕΕ και της Ελλάδας

ΑΠΘ: Διαστημικό πείραμα με... έλλειψη βαρύτητας πάνω από τον Ατλαντικό (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44Γάζα: Το Κατάρ θα επανεξετάσει τον ρόλο μεσολαβητή για εκεχειρία13:31Ειδική Παροχή Μητρότητας: Οδηγός για νέες δικαιούχους13:18Νίσυρος: Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να έπεσαν θύματα του αρχαιοφύλακα13:05Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο