LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2022 21:24 | Ανανέωση: 05 Νοεμβρίου 2022 00:00

Η “MINDY” και ο άνθρωπος του 3000 μ.Χ. δεν προέκυψαν από επιστημονική έρευνα, αλλά από ερμηνεία δηλώσεων επιστημόνων (βίντεο)

Fake news αποδείχθηκε η είδηση, που αναπαρήχθη από όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το Ant1news, με αναφορές ότι "Επιστήμονες παρουσίασαν εικονικό μοντέλο για το πως θα μοιάζει ο άνθρωπος, μετά από 800 χρόνια".

MINDY - Μιντι - ο άνθρωπος του 3000 μ.Χ.

Για μετάδοση πληροφοριών που δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα κάνει λόγο ο ιστότοπος ellinikahoaxes.gr, σχετικά με την παρουσίαση του θέματος για την “MINDY” και τον "άνθρωπο του 3000 μ.Χ."

Ο ανεξάρτητος οργανισμός διασταύρωσης ειδήσεων, με τον οποίο συνεργάζεται το facebook, αναφέρει ως συμπέρασμα της έρευνας του, τα ακόλουθα:

"Η παρουσίαση του «ανθρώπου του έτους 3000 μ.Χ.» με τη συγκεκριμένη μορφή δεν προκύπτει από κάποια επιστημονική έρευνα αλλά από την ερμηνεία, σε βαθμό υπερβολής, δηλώσεων επιστημόνων σχετικά με την επίδραση της λανθασμένης χρήσης της τεχνολογίας, αλλά και από αυθαίρετες εικασίες για το πως αυτή θα οδηγήσει στις εν λόγω αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα. Στο σύνολό τους, οι δηλώσεις αυτές αφορούν τους τρόπους που η λανθασμένη χρήση της τεχνολογίας μας επηρεάζει άμεσα, όχι πιθανές εξελικτικές αλλαγές στον ανθρώπινο οργανισμό. Σε πολλές από αυτές υπάρχει ευρύτερη διαστρέβλωση των εν λόγω κινδύνων, οι οποίοι έχουν διαψευστεί από νεότερα επιστημονικά δεδομένα. Επιπροσθέτως, το πρωτότυπο άρθρο παραθέτει δηλώσεις από άτομα που, ενώ δηλώνουν σύμβουλοι υγείας ή ειδικοί ψυχικής υγείας, δεν διαθέτουν αντίστοιχη κατάρτιση και σχετίζονται επαγγελματικά με το μάρκετινγκ ή το διαδικτυακό μάρκετινγκ, γεγονός που υποδηλώνει πως αποτελεί απόπειρα SEO spam, δηλαδή προσπάθεια χειραγώγησης της κατάταξης μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης".

Το αρχικό άρθρο του Ant1news, που αναρτήθηκε τα μεσάνυχτα της 5ης Νοεμβρίου και αποτελούσε αναπραγωγή άρθρου του protothema.gr, όπως εμφανώς και ρητώς αναφέρεται στο κείμενο της ανάρτησης μας, ανέφερε τα εξής: 

Τουλάχιστον τρομακτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα του ανθρώπου σε 800 χρόνια από σήμερα λόγω της καθημερινής και πολύωρης χρήσης της τεχνολογίας, των κινητών τηλεφώνων και των φορητών υπολογιστών καθώς το μοντέλο που ανέπτυξε ομάδα επιστημόνων έδωσε μια εικόνα ενός ανθρώπου με κύφωση, συρρικνωμένο λαιμό, «παλάμη πληκτρολόγησης» ακόμα και... διπλό βλέφαρο!

Η “MINDY” όπως είναι το όνομα του μοντέλου που σχεδίασαν ειδικοί στις τρισδιάστατες δημιουργίες βάσει των στοιχείων που τους έδωσαν ερευνητές, «θα μπορούσε να είναι ο «άνθρωπος του 3000 μ.Χ.» δεδομένου ότι ήδη ο σύγχρονος Αμερικανός περνάει επτά ώρες ημερησίως στο Διαδίκτυο.

Βασικό χαρακτηριστικό της “MINDY” είναι η κύφωση και ο μικρότερος λαιμός καθώς όπως εξηγεί ο Κάλεμπ Μπέικ από την εταιρεία Maple Holistics «οι ώρες που περνάμε κοιτώντας προς τα κάτω το κινητό μας τηλέφωνο ταλαιπωρεί τον λαιμό και βγάζει εκτός ισορροπίας την σπονδυλική μας στήλη. Λόγω της στάσης αυτής οι μύες του λαιμού κάνουν διπλή προσπάθεια για να στηρίξουν το κεφάλι»

Δεύτερο χαρακτηριστικό της “MINDY” που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι τα χέρια της και συγκεκριμένα οι αγκώνες, είναι σε «ορθή γωνία» εξαιτίας της πολύωρης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και βιντεοπαιχνιδιών όπου οι χρήστες διατηρούν τους αγκώνες σε ορθή γωνία.

Η “MINDY” είναι σίγουρο ότι υποφέρει και από το γνωστό και σήμερα σύνδρομο της «παλάμης πληκτρολόγησης», μια παλάμη, δηλαδή, και δάχτυλα που έχουν πάρει το σχήμα του κινητού τηλεφώνου με ειδικούς ήδη να έχουν καταγράψει περιστατικά ανθρώπων που πονάνε σε ορισμένα σημεία επαφής με το κινητό τηλέφωνο και έχουν το σύνδρομο της κυβικής σήραγγας.

Ο άνθρωπος του 3000 μ.Χ. προβλέπεται ότι θα έχει και πιο χοντρό κρανίο ως μέσο προστασίας από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα και η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ως πιθανή αιτία κινδύνου για σοβαρά προβλήματα υγείας με τα παιδιά να είναι πιο ευάλωτα λόγω του γεγονότος ότι τα κρανία τους είναι πιο λεπτά και λιγότερο ανεπτυγμένα από αυτά των ενηλίκων.

Το πιο εντυπωσιακό, πάντως, στοιχείο που οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχει η “MINDY” είναι το δεύτερο βλέφαρο στο μάτι. Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για μέσο άμυνας απέναντι στον μπλε φωτισμό που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές και ο οποίος έχει κατηγορηθεί για διαταραχή του μοτίβου του ύπνου, πονοκεφάλους, καταπόνηση των ματιών. Σύμφωνα με τον Κασούν Ρατναγιάκε από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο, όπως γράφει το protothema.gr, οι άνθρωποι του μέλλοντος μπορεί να αναπτύξουν ένα εσωτερικό βλέφαρο ή έναν επιπλέον φακό ματιού ως προστασία.

Η “MINDY” είναι η απόγονος της “EMMA” μιας ανθρωποειδούς κούκλας που παρουσιάστηκε το 2019 για να απεικονήσει τις απαντήσεις που έδωσαν τότε 3.000 εργαζόμενοι για τις επιπτώσεις στο σώμα τους από τις εργασιακές συνθήκες δίνοντας ένα αποτέλεσμα μιας καμπουριασμένης γυναίκας, με κόκκινα αφυδατωμένα μάτια και πρησμένο σώμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνδρα - Αδελφοκτονία: “Τον σκότωσα πάνω στο κυνήγι”, ομολόγησε ο 14χρονος

Πυροβολισμοί στη Φυλής: Πλησίασε παρέα και άνοιξε πυρ ο δράστης

Κολωνός - 12χρονη: Τέταρτη σύλληψη μετά τα νέα εντάλματα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Τραγωδία στη Μαλαισία με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στον αέρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Ληστές ATM αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου10:29Σωφρονιστικός συμμετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κινητά και ναρκωτικά σε φυλακή (εικόνες)10:16Χριστοφιλοπούλου για Μπελέρη: όσα λένε τα ακούω βερεσέ (βίντεο)10:02Γάζα: Μωρό γεννήθηκε με καισαρική από νεκρή μητέρα (εικόνες)09:49Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο