LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2022 13:18 | Ανανέωση: 02 Νοεμβρίου 2022 15:53

“Το Πρωινό” - Γιάννης Σμαραγδής: ο Ντάνος, ο “Υψηλάντης” και η απώλεια της συζύγου του (βίντεο)

“Καταπέλτης” ο διακεκριμένος σκηνοθέτης για όσους διαδίδουν πως ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα παίξει στην νέα ταινία του. Τι απαντά ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Τι αναφέρει ο Γιάννης Σμαραγδής για τον θάνατο της συζύγου του.

Το Πρωινό - Γιάννης Σμαραγδής

Για την απώλεια της συζύγου του, αλλά και για τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, μετά από αναφορές για συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στην νέα ταινία του, μίλησε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Μιλώντας για τον θάνατο της Ελένης Σμαραγδή, ο σκηνοθέτης είπε, μεταξύ άλλων, «τα φτερά της με έκαναν αυτό που είμαι και το έχω πει αυτό 10 χρόνια πριν φύγει. Κάποιος “μου την έστειλε”. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει την απουσία της, ακόμη την ψάχνω στο κρεβάτι. Είμαστε μαζί 55 χρόνια».

«Αυτό που με κρατάει στην ζωή είναι πως θα κάνω την ταινία, την τελευταία πινελιά στην οποία έβαλε η Ελένη, λίγο πριν φύγει. Μου είπε πως πρέπει να επεξεργαστώ κάτι στην αρχή και κατάφερα να το κάνω πριν από λίγες ημέρες. Δεν μπορώ να συμμαζέψω το μυαλό μου», συμπλήρωσε ο Γιάννης Σμαραγδής.

Όπως είπε, «με κρατάει η ζωή η υστεροφημία της γυναίκας μου», κάνοντας αναφορές στο κινηματογραφικό βραβείο που φέρει το όνομα της Ελένης Σμαραγδή, την μετονομασία οδού στον Δήμο Λοκρών από όπου καταγόταν η σύζυγος του, αλλά και την πρόταση να μετονομαστεί σε οδός Ελένης Σμαραγδή, ο δρόμος που οδηγεί στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη και της γυναίκας του, που την έλεγαν επίσης Ελένη, στο Ηράκλειο.

Το Πρωινό - Γιάννης Σμαραγδής

Ακολούθως, ο σπουδαίος σκηνοθέτης δέχθηκε βροχή ερωτημάτων σχετικά με την φημολογούμενη συνεργασία του με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, πιο γνωστό ως Ντάνο, ο οποίος κατά τα δημοσιεύματα και όσα διαρρέουν διάφοροι κύκλοι, θα ενσάρκωνε τον ρόλο του Υψηλάντη. 

«Όχι, βέβαια» ήταν η αφοπλιστική απάντηση του σκηνοθέτη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο οποίος είπε πως συνάντησε τον Γιώργο Αγγελόπουλο πριν από 3 χρόνια, στο γραφείο του, όπου πήγε μαζί με μια δημοσιογράφο, φίλη του Γιάννη Σμαραγδή. Εκείνη, όπως είπε, «έφερε τον Ντάνο στο γραφείο για να τον συμβουλεύσω, γιατί ήθελε να ασχοληθεί για την υποκριτική. Ευχαρίστως βοηθώ όποιον το ζητάει, άλλωστε ποτέ δεν πήρα χρήματα για όσες φορές δίδαξα, γιατί η γνώση δίδεται και πρέπει να “κατεβαίνει” προς τα κάτω». 

Συνεχίζοντας την διήγηση του, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, «του είπα τι έπρεπε να κάνει, όπως κάποια μαθήματα για την φωνή του. Έκτοτε προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί μου, μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, όμως δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μας. Δεν έκανα ποτέ σεμινάριο ή μαθήματα στα οποία συμμετείχε. Ο σκηνοθέτης δεν κάνει μαθήματα υποκριτικής στους ηθοποιούς. Εγώ του είπα να πάει να κάνει σεμινάρια ή να πάει σε μια σχολή υποκριτικής». 

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα και τις αναφορές για συμμετοχή του Γιώργου Αγγελόπουλου στη νέα ταινία του σκηνοθέτη, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε πως επικοινώνησε με δημοσιογράφο, ζητώντας του «να ανακαλέσουν τις ασχήμιες», ότι ο Ντάνος θα παίξει στην ταινία και τον εκβίασαν λέγοντας του πως θα πρέπει ο Γιώργος Αγγελόπουλος να είναι στην ταινία του. 

Όπως είπε, εμφανώς ενοχλημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων και τις ψευδείς αναφορές, ο κ. Σμαραγδής είπε ακόμη «έχω επιλέξει τον ηθοποιό που θα παίξει τον Υψηλάντη και με κάλεσε και μου είπε “τι πράγματα είναι αυτάq”. Ακόμη, ο Υψηλάντης έχει απογόνους, ένας εκ των οποίων είναι πρέσβης και με κάλεσε να διαμαρτυρηθεί», ενώ ανέφερε πως απόγονος του Υψηλάντη, από την πλευρά της μητέρας του, είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνομιλία του Γιάννη Σμαραγδή με τον Γιώργο Λιάγκα στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό», ο δημοσιογράφος της εκπομπής Γρηγόρης Μπάκας επικοινώνησε με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος του ανέφερε σχετικά πως «δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Άλλη είναι η πραγματικότητα. Λυπάμαι για την εξέλιξη των πραγμάτων».

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Ξυλοδαρμός κρεοπώλη που... ζήτησε τα χρωστούμενα!

Πετράλωνα - Βιασμοί ανηλίκων: αποκαλύψεις φρίκης για κακοποίηση κι άλλων παιδιών (βίντεο)

Πέλλα: βίαζε την 11χρονη κόρη της συντρόφου του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο οικογενειακό επεισόδιο πάνω από τάφοΧθες 17:53 | Ειδήσεις

Άνδρας άρπαξε μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και χτύπησε την χήρα – και νύφη του – στο κεφάλι. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση20:22Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)20:09Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη19:55“Our Ocean Conference” – Γεραπετρίτης: Τα παρόντα κράτη δεσμεύτηκαν για μέτρα κόστους 11,5 δις δολαρίων, υπέρ της θάλασσας (εικόνες)19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο