LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2022 17:06

Γιάννης Μάρκου – Μάρτυρας της επίθεσης: “Όλα έγιναν πολύ γρήγορα”

Αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού περιστατικού περιγράφει όσα είδε. Τι ισχυρίζεται ο 19χρονος συλληφθείς.

Γιάννης Μακρής - επιχειρηματίας - καντίνα - Βαρυμπόμπη

Ρεπορτάζ: Μανώλης Ασαριώτης, Νίκος Τσιλιπουνιδάκης

Σε κατάστημα γρήγορου φαγητού, στην οδό Ερυθραίας, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή  του τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου. Λίγο μετά τις τέσσερις ο 58χρονος με την παρέα του περίμεναν στην ουρά για να ψωνίσουν. Δευτερόλεπτα αργότερα ο επιχειρηματίας έπεσε αιμόφυρτος.

«Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Ξεκίνησε μία λεκτική αντιπαράθεση γιατί ο δράστης πήγε να προπορευτεί στη σειρά. Μετά έγινε αυτό που έγινε, χωρίς να προλάβουμε να το σταματήσουμε. Εγώ δεν τον ήξερα τον δράστη. Ούτε ο Γιάννης φάνηκε να τον γνωρίζει. Το μαχαίρι το είχε μαζί του. Πιστεύω ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ», περιγράφει φίλος του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Ο 58χρονος μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα από το μαχαίρι στα πόδια, την κοιλιακή χώρα και τα χέρια, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Υπεβλήθη σε χειρουργείο και εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ως δράστης έχει ταυτοποιηθεί από τους αστυνομικούς ένας 26χρονος, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Πρόκειται για άτομο γνώριμο στις Αρχές, αφού είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ληστειών και όπλων.

Γιάννης Μακρής - επιχειρηματίας - καντίνα - Βαρυμπόμπη

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 26χρονο στο σπίτι του και σε μέρη, όπου πιθανά θα μπορούσε να έχει κρυφτεί, αλλά δεν τον εντόπισαν.

Πέρασαν χειροπέδες, όμως, σε έναν 19χρονο φίλο του, με τον οποίο ήταν μαζί τα ξημερώματα τής Παρασκευής. Τον κατηγορούν ως συνεργό του.

«Εγώ δεν συμμετείχα στη συμπλοκή. Μόλις ξεκίνησε το περιστατικό, φοβήθηκα και απομακρύνθηκα. Όταν είχα μπει στο αυτοκίνητό μου, και χωρίς να γνωρίζω τι είχε συμβεί, μπήκε ο 26χρονος σε αυτό και μου είπε να φύγουμε», υποστήριξε ο 19χρονος συλληφθείς, ενώ ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Σκαρογιάννης, δηλώνει πως και από τις μαρτυρίες των φίλων του θύματος φαίνεται ξεκάθαρα πως ο εντολέας του δεν συμμετείχε στη συμπλοκή, αλλά μετέφερε τον δράστη.

Ο 19χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκπτώσεις: Πότε είναι η Black Friday

Ρόδος - μεταναστευτικό: καταδιώξη και σύλληψη διακινητών (βίντεο)

Παναθηναϊκός: Στον Βόλο για το ιστορικό 10 στα 10

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν - Ραϊσί: η ζωή, η εκλογή και ο τραγικός θάνατος του σκληροπυρηνικού ηγέτηΣήμερα 13:27 | Ειδήσεις

Πώς "κέρδισε" ο Εμπραχίμ Ραϊσί το προσωνύμιο «χασάπης της Τεχεράνης». 

Φωτιά στο εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων: Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκλειστικά στον ΑΝΤ1Σήμερα 19:25 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ μίλησε αποκλειστικά στον ANT1 καθώς ο οργανισμός θα έκανε σήμερα έλεγχο στις εγκαταστάσεις του.

Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους ΣπαρτιάτεςΣήμερα 17:04 | Ειδήσεις

Ποιοις εκλεγμένος βουλευτής με την ΝΔ εκπίπτει του αξιώματος του, μετά από ένσταση υποψήφιου στον ίδιο συνδυασμό. Ποιές ενστάσεις των Σπαρτιατών δεν συζητήθηκαν.

Φωτιά στο Μάτι - 112: Ο “κυκεώνας” καθυστερήσεων για το σύστημα που θα έσωζε ζωές, εάν...Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 14:58 | Ειδήσεις

Τι προκύπτει από την έρευνα σε εκατοντάδες επίσημα έγγραφα, για τις συνεχείς αναβολές στην έναρξη λειτουργίας του “112”, την πολιτική αντιδικία και την ολοκλήρωση με καθυστέρηση ετών, που φέρεται να “κόστισε” πολλές ανθρώπινες ζωές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πετράλωνα - απόπειρα βιασμού καθαρίστριας : “Η κοπέλα ήταν αναστατωμένη και ματωμένη στο πρόσωπο” (βίντεο) 20:27ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 170 σημεία 20:27Λαμία - ΕΟΔΥ: Τι εντοπίστηκε στα δείγματα φαγητού που στάλθηκαν για ανάλυση20:13Ιταλία: Γυναίκα φέρεται να δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της 19:59Ελβετία: Πέθανε κοριτσάκι που εντοπίστηκε αναίσθητο σε δάσος19:45Φωτιά στο εργοστάσιο των σχολικών γευμάτων: Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκλειστικά στον ΑΝΤ119:31Αθήνα - Πελοπόννησος: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση που “ξάφριζε” ηλικιωμένους (βίντεο)19:17Θεσσαλονίκη: Η τυχαία συνάντηση Μητσοτάκη - Λουτσέσκου και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για το πρωτάθλημα (εικόνες)19:04Ρωσία: Πρόστιμο σε άνδρα επειδή έβαψε τα μαλλιά του στα χρώματα της Ουκρανίας18:50Καιρός: Συννεφιά, σκόνη και ζέστη την Τρίτη18:37ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό καλάθι του νοικοκυριού σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ18:23Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η παιδίατρος της Μαλένας 18:10Θεσσαλονίκη - Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης και η παρέα του “έχουν κουράσει” (εικόνες)17:56Τέμπη - Ανδρουλάκης: Δεν θα αφήσουμε την τραγωδία χωρίς να πληρώσουν οι υπεύθυνοι 17:42Ερντογάν για Ραΐσι: Θα τον θυμάμαι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη17:29Ισπανία: Διαγωνισμός σέρφινγκ με σκυλιά να δαμάζουν τα κύματα (βίντεο)17:15Εκλογοδικείο: Βουλευτής της ΝΔ χάνει την έδρα του - Αναβολή για τους Σπαρτιάτες17:01ΕΟΔΥ: Δωρεάν εξέταση για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα16:47Συμφωνία των Πρεσπών - Κεχαγιά: Ο Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από την κοινωνία και τους αρχιτέκτονές της16:34Κολωνός: 17χρονος με περίστροφο συνελήφθη από την ΕΛΑΣ16:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο