LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Οκτωβρίου 2022 16:12 | Ανανέωση: 28 Οκτωβρίου 2022 16:29

28η Οκτωβρίου: το μήνυμα του πιλότου της ομάδας “Ζευς” (βίντεο)

Ρίγη συγκίνησης, προκάλεσε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας "Ζευς" που έσκισε τους αιθέρες της Θεσσαλονίκης, στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ζευς - Θεσσαλονίκη

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, με τον πιλότο της ομάδας "Ζευς" να συγκινεί με το μήνυμά του.

Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, μαγνήτισε για άλλη μία φορά τα βλέμματα όσων βρίσκονται στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο ιπτάμενος της ομάδας Ζευς με το μαχητικό F-16 απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και έφτασε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις με το F-16, ένα από τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας.

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς. Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι έτοιμοι να πράξουν όσα έπραξαν και οι πρόγονοί μας για την ελευθερία του Έθνους. Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στον Ελληνισμό απανταχού της Γης- Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη” ανέφερε καταχειροκροτούμενος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έστειλε το δικό της μήνυμα, προς όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας: “Η πατρίδα σας ευγνωμονεί, χρόνια πολλά και καλές απογειώσεις”.

Ειδήσεις σήμερα:

28η Οκτωβρίου - Κυρά Ρηνιώ: Οι ευχές και το μήνυμά της για την Εθνική Επέτειο (βίντεο)

Πυροβολισμοί με τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

Ρόδος - καταγγελία: καθηγητής ασελγούσε σε παιδί... μέσα στο σπίτι του

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22Αφρικανική σκόνη: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο - Επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες προστασίας (εικόνες)08:09Δολοφονία Λυγγερίδη – Καπερνάρος: Περιμένω πιέσεις για να κλείσουν στόματα…07:55“The 2Night Show” – Χρήστος Άρχος: Τα παιδικά όνειρα, οι σπουδές ψυχολογίας και οι προβλέψεις της χρονιάς (βίντεο)07:42Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία07:28Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”07:15ΗΠΑ: Συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα07:01Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο